Citat:
NFL_AJKULA: Sve si lepo napisao ali nisi ono glavno.
Koji tip imas SkyStar2 kartice , posto koliko ja znam imas kartice koje podrzavaju HD i one koje ne podrzavaju.
Na ovim prostorima su rasprostranjenije ove koje ne podrzavaju - ima i ovih ali su dosta skuplje.
Apsolutno netacno. Sve SkyStar2 kartice softverski podrzavaju HD kanale koji se emituju u DVB-S sistemu. Jedini sistem koji SS2 kartica ne podrzava je DVB-S2. ProSieben HD i Sat1 HD koriste DVB-S2 sistem. Postoje kartice koje podrzavaju i taj sistem i cena im je u nekim slucajevima i manja od cene ss2 kartice.
Citat:
coconaut: Menjaj graficku...obavezno potrazi neku sa 256Mb...
Za HDTV će 128mb biti i više nego dovoljno. Memorija je tu nebitna. Bitan je sam procesor na grafičkoj kartici i njegove ubrzavačke funkcije. Na GeForce FX5200 kartici sa 256mb memorije će hd materijal ići dosta lošije u odnosu na 6200 sa 128mb.
Citat:
triggerns: Ne znam da li ti je cpu 32 ili 64bitni. Ne bih da te obeshrabrim ali reci cu ti moj slucaj. Imao sam Bartona 2500+ koji je radio OC na 3200+ 1GB ram i radeon 9600XT. U Alt-u sam mogao da gledam Astru HD dok u ProgDvb ne.
Sad imam 3200 64FX, 1GB ddr2 i 7600gs. Kada gledam doticni kanal opterecenje procesora je izmedju 50 i 70% ali slika je perfektna i bez ikakvih seckanja ili kockica...
Tako da bih ja rekao skoro 100% da nije do SS2.
PS:imam SS2 rev d
Za HDTV je inace potrebna prilicno jaka konfiguracija tako da bi trebao uzeti to u obzir.
PSII: nabavi neki HD film pa probaj da ga pustis da vidis hoce li ici bez seckanja i kocenja.
Poz
Još jedna nebuloza. 32bitni ili 64bitni apsolutno nebitno. ProgDVB ne zna da koristi 64bitne procesore a i da zna potreban je 64 bitni operativni sistem. Jedno bez drugog ne ide. Imaš 7600gs a opterećenje 70%. Tu ti definitivno nešto ne valja. Ne iskorišćavaš mogućnosti grafičke kartice. Za sve nvidia kartice počev od serije 6xxx je potreban Nvidia pure video codec. Evo kako sam ja to namestio na jednoj mašini. Barton 2500 na defaultu sa GeForce 6600 agp sa 128mb memorije i pure video codecom zauzeće procesora ne prelazi 20 % na Astra HD. A to sve zbog toga što je za procesiranje slike zadužen grafički procesor dok je cpu rasterećen.
Citat:
n.sasa: Ljudi kako da podesim PROGDVB da mi radi HDtv?
Probao sam sva moguća podešavanja koja sam našao preko pretrage.
SS2 karticu koristim već 3 god.ali mi se nikad dosad nije desilo da nešto nemogu da podesim.Ista je stvar i sa ALTDVB.
Konfiguracija je sledeća:
AMB 2000Hz
1 GB ram memorije
NVIDIJA GeForce2 Mx/Mx 400
Sta da radim ?Dajte mi neki savet!
Moj savet ti je da se maneš progdvb-a. Za to imaš mnogo razloga. ProgDVB je čist primer lošeg programiranja. Najsporiji program sklon čestom pucanju. Za neke običe stvari kao što je promena kanala treba više od jedne sekunde vremena. Skeniranje je užasno sporo.
Uradi sledeće:
Instaliraj AltDVB 2.2
Instaliraj Nvidia Pure Video Codec
U AltDVB-u kao video decoder odaberi nvidia codec i za Video Renderer stavi overlay mixer
HDTV kanali će proraditi ali problem je što GeForce2 mx ne podržava pure video tako da od video akceleracije nema ništa pa očekuj enormno zauzeće procesora. HDTV i GeForce2 jednostavno ne ide. I da dobiješ da ide bez kočenja kvalitet će biti očajan. Kupi najjeftiniji 6200 i rešio si problem.