Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pukla mreza pomoc!!!

[es] :: Home Networking :: pukla mreza pomoc!!!

[ Pregleda: 409 | Odgovora: 1 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nwn

Član broj: 52267
*.fbx.proxad.net.

icon pukla mreza pomoc!!!18.12.2006. u 21:55

malo je komplikovano ali valjda cu nekako objasniti

imam ADSL internet, freebox ,

dobio sam neku vrstu externog modema u koji ukljucujem moj komp i ujedno prikljucujem
tv tako da imam oko 300 programa.
posto nas je vise u zgradi ukucana kupio sam rooter netgear i preko njega povezao jos dva kompa.
kasnije zbog potrebe sam dokupio jos jedan switch koji je uboden u rooter i tako povezao jos tri kompa.
tako da ukupno ima pet povezanih kompa. na jednom netu.
u modem je uboden rooter, u roooter dva kompa i switch a u svitch jos tri kompa.

sve je to lepo radilo dosta dugo dok moja keva nije taj modem prilikom ciscenja iskljucila.

onda je nastao problem svih pet kompa su poceli lose da rade, sporo a neki nikako dok jedan od kompa ne iskljucimo i posle toga ostala cetri rade kao u stara dobra vremene.

taj peti komp vise nikako ne mogu da umrezim i sta vise pocinje da smeta ostalima.

primetio sam takodje da su vise kompa prilikom iskljucivanja i kasnije prilikom ukljucivanja prijavili da postoji neki ip adresse konflikt.

sve sam probao, normalno rooter odradi automatski i razdeli ip adrese cak sam ih menjao u manualu ali nista peti komp gusi ostale i osudjen je da bude izbacen iz mreze.

zamolio bih nekoga ko poznaje tu tematiku da mi objasni jer mi glava puca
18.12.2006. u 21:55 

Mister Big Time
Belgrade

Moderator
Član broj: 15306
*.yubc.net.

Jabber: matrix@elitesecurity.org
Sajt: beogradjesvet.com

icon Re: pukla mreza pomoc!!!21.12.2006. u 19:58
Jesi li probao da taj problematicni komp prikacis na durgi port na ruteru? Odnosno da ustanovis da li se taj problem javlja samo kada je svih 5 kompova na mrezi, a bilo koja 4 rade bez problema?
Takodje da li si probao sa drugom mreznom karticom na tom problematicnom kompu? Da li si resetovao DHCP na ruteru, cini se da upravo on pravi problem? Zasto drzis dinamicke adrese, sta fali statickim?
Probaj takodje sa tog problematicnog kompa da dignes mrezu sa drugim sistemom, npr. neki Live Linux distro tipa Ubuntu.

P.S. Sta je mama konkretno uradila, samo ruteru isekla struju? I? Posle kako ga je utakla nazad?

There are wars that can't be won.

IT'S ALL THE SAME,
ONLY THE NAMES WILL CHANGE.

21.12.2006. u 19:58 

[es] :: Home Networking :: pukla mreza pomoc!!!

[ Pregleda: 409 | Odgovora: 1 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.