Interesuje me da li je u redu da postoji konstantan protok male kolicine podataka (uglavnom download) kada kompjuter "miruje", tj. kada nema nikakvog svojevoljnog koriscenja interneta. Hvala.
Pa nije bas da "trepne". Gori upaljena po nekoliko sekundi, onda sledi pauza od 1-5 sekundi, kako kad, pa se nanovo upali. Merio sam u par navrata, za minut se skine u proseku 8 KB.
Na ADSL-u, taj protok je daleko manji. Recimo, 0,5-1 KB... čisto da komp i server "znaju" da su povezani. 8 KB mi je malo mnogo... mada ne napisa jel' si na dajlapu?
Otvori statusni prozor i gledaj šta se dešava. Meri i vreme...
To je nebitna kolicina prenetih podataka. Takav protok mogu praviti programi programi koji su u nekoj pripravnosti, npr. skype i njemu slicni.
Sta reci vise, ghost in the shell
Da, na kablu sam (SBB).
Danas sam merio u par navrata i izgleda da se smirilo malo.... bilo je od 0.5-1.5 KB/minutu, sto vec ulazi u granice normalnog koliko vidim po odgovorima.
Pregledo sam sistem s LavaSoftom i Spybot-om, cini se da je OK.
Casper in the shell... ;)
26.11.2006. u 13:23
Shadowed .NET developer
SuperModerator Član broj: 649 Poruke: 9015 *.migcomputers.co.yu.
Može da bude i štošta drugo... Ja bih preporučio da ostaviš Wireshark upaljen jedno sat vremena kad ti je kompjuter ugašen. Okači capture file ovde posle pa ćemo tačno da ti kažemo šta je :-)
Moze naravno, ali pod pretpostavkom da nijedan korisnicki program ne radi, nema trojanaca itd. arp paketi u njegovom slucaju sigurno postoje (osim ako nema ruter) i prave (neki) promet. Da li je to i sve sto ima od prometa, sniffer i lako je utvrditi...
$ uname -a
IRIX64 ferrari 6.5 6.5.30f 07202013 IP35 mips
markom: Može da bude i štošta drugo... Ja bih preporučio da ostaviš Wireshark upaljen jedno sat vremena kad ti je kompjuter ugašen. Okači capture file ovde posle pa ćemo tačno da ti kažemo šta je :-)
Marko.
Danas je opet protok shizno....
Napravio sam kako si rekao. Izdelio sam taj capture file na po 10 minuta.... e sad .. ja to bas ne kapiram, al taj svaki ima oko 500 KB, pa cu ja da okacim samo za prvih deset minuta, a ako bude potrebno postavicu i ostale....
27.11.2006. u 17:31
Shadowed .NET developer
SuperModerator Član broj: 649 Poruke: 9015 *.migcomputers.co.yu.
Po TCPView-u se vidi da je jedini proces koji ima uspostavljenu konekciju taj alunchapplication.exe tako da pretpostavljam da je on taj koji pravi protok (bar u tom trenutku). Po IP-u vidis i ka gde.