Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Mac-PC wireless pokućna mreža

[es] :: Wireless :: Mac-PC wireless pokućna mreža

[ Pregleda: 428 | Odgovora: 0 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Dachaz
Darko Zelić
freelance web developer
Novi Beograd

Član broj: 1948
212.200.119.*

Jabber: dachaz@elitesecurity.org
Sajt: www.dachaz.net

icon Mac-PC wireless pokućna mreža20.11.2006. u 12:53

Sa jedne strane stola imam iMac sa AirPort-om, a sa druge strane Windows PC sa MSI PC54G2 karticom.
Kada na iMac-u kažem da se internet konekcija koja stiže preko etherneta deli putem AirPort-a, PC provaljuje da tako nešto postoji ali neće da se konektuje (randomly prestaje da vidi iMac). Kada na iMac-u kažem da napravi novu bežičnu mrežu, PC se konektuje (zeleni se ikonica u status baru, kaže postoji konekcija, deklariše jačinu signala, bla bla) ali ne provaljujem kako da prebacujem fajlove sa jednog na drugi računar ili bilo šta dalje (knpr, igranje Q3 u multiplayeru).
Naime, kad spojim računare kablom sve je ok - Windows pristupa Mac hardu preko \\2xx.xxx.xxx.xxx a Mac Windows-u preko smb://1xx.xxx.xxx.xxx (ne znam koje su trenutne IP adrese, al' nije ni bitno) - kad pokušam to isto nakon što se napravila Wireless konekcija - ništa se ne dešava (tj. i jedan i drugi kažu da ne poznaju ukucanu IP adresu).
PC je bio u "Station" modu.

Prioritet mi je komunikacija između računara (prebacivanje fajlova i multiplayer igranje), internet na PC-u i ne mora da radi (mada ne bi bilo loše da se i to sredi).

Varijanta da internet stiže u PC i onda ovaj šalje preko wireless-a Mac-u nije opcija jer ne želim da mi zujava drndava kanta bude vazdan upaljena i ne radi ništa.

Ruter je savršeno rešenje, ali mi sad u mnogome mrsi planove pa zato hoću da pokušam ovo da nateram da radi.

Hvala unapred.
iThink, therefore iMac.
20.11.2006. u 12:53 

[es] :: Wireless :: Mac-PC wireless pokućna mreža

[ Pregleda: 428 | Odgovora: 0 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.