Citat:
jova_s: Znaci Dokic restova modem. Sad da li se i to kosi sa nekim pravlom u ugovoru? Kako vidim nama sto cekamo sleduje neki kinez

Sto ce reci odoh ja u prodavnicu pa bih molio Dokica da mi kaze da li je dobio parametre za podesavanje i da li koriste pppoa ili pppoe?
Vidi ovako - to je rutinska stvar, ali je meni promaklo, jer sam modem dobio takoreci iz zadnjih rezervi, pa je dosao bez kutije, prirucnika, CD-a. Jeste da sam imao na raspoloaganju skinuto uputstvo sa neta, ali sam bio "malo nervozan" i nisam to shvatio. Kad mi je ovdasnji kolega GR2310 dao direktno uputstvo za nepoznati password, onda sam uspeo. Nista se ne otvara, ne kvari, jednostavno procedura kao i svaka druga.
Parametri za podesavanje su ti tvoje korisnicko ime i password, koje dobijes za tebe od Telekoma, ne za modem, ovaj moj fabricki NEMA password a mozes ga odrediti. Prilikom setupa pita jos dve neke stvari ali radi i bez toga - naziv koncentratora i jos nesto. Osim toga, trebaju ti ona dva broja, koja su ovde za vecinu(?) 8 i 35. To je sve. Koristi se pppoE.
U ugovor nisam gledao ovo oko menjanja setupa i osobina modema, jer mi je sve jasno: ako nesto upropastim, moram da platim, amin

, ili da se pravim da mi i dalje radi a za stvarni rad koristim nesto drugo.
Obicno podesavanje sumnjam da moze da mu naskodi. Ja sam jedan svoj ruter upropastio fleshovanjem. Nesto sam pogresio i nakon toga vise nije mogao ni da makne, svetlela je samo jedna lampica i ni makac. Ni fabricke vrednosti, ni pristup preko web browsera, nista. Sa fleshovanjem nema igranja.