Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Instalacija Knoppixa sa Live Cd-a

[es] :: Linux :: Instalacija Knoppixa sa Live Cd-a

[ Pregleda: 536 | Odgovora: 2 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Branislav Damljanovic
Kraljevo

Član broj: 120001
*.ptt.yu.

icon Instalacija Knoppixa sa Live Cd-a04.11.2006. u 22:09

Imam Knoppix 4.0 kernel 2.6.12 na Live Cd-u.Odlicčno radi ,muzika radi uz pomoc ALSA "konfiguratora" zvučne karte ,Modem radi uz pomoc drajvera koji sam skinuo sa neta i nstalirao uz pomoć Read me .txt.
Čuo sam da može da se instalira Knoppix sa Live Cd-a komandom sudo install-knoppix i to sam probao u konzoli pokreće se nekekav Vizard .Interesu je me dali može tako da se instalira ??? Imam dve particije C: i E: i praznog prostora 30Gb na E: .Dali može da se instalira na E : praznom prostoru ,šta je tu sve potrebno uraditi pre ili za vreme instalacije.Pomozite, i dali uopšte to da radim ?
Dam.B.
04.11.2006. u 22:09 

pantic68
zoran pantic
sabac

Član broj: 50312
62.108.116.*

icon Re: Instalacija Knoppixa sa Live Cd-a05.11.2006. u 02:13
Pa kucaj to sto si rekao i lupaj next normalno prati uputstva. Problem moze nastati kod boot loadera ( najverovatnije LILO ) ako se on ne konfigurise sam kako treba pa izgubis opciju za boot win-a. Ja sam stavljao nt loader (od XP-a) ali se vise ne secam tacno kako. bilo je nesto da se mbr upise na pocetak particije na kojoj je linux pa se bekapuje na disketu pa onda iskopira na c: i u boot.ini stavi putanja do njega.Ali komandi se ne secam potrazi na netu. Imas i drugih nacina. Sve ostalo ostavi kako jeste. Particiju na koju instaliras formatiraj u ext2 ili ext3 malo stariji fajl sistemi ali ces imati pristup iz win-a pomocu TC plugina. Zaboravih da kazem trazice ti verovatno da napravis swap particiju pa najbolje izbrisi iz same instalacije tu particiju koju imas pa kreiraj jadnu od 1 gb i jednu sa ostatkom. Mozes to i sa partition magic-om da pripremis ali nema potrebe.
05.11.2006. u 02:13 

tdjokic
Tomislav Djokic
Beograd

Član broj: 6736
212.200.240.*

Sajt: www.distrowatch.com

icon Re: Instalacija Knoppixa sa Live Cd-a05.11.2006. u 02:22
http://www.knoppix.net/wiki/Main_Page

Hard drive Installation
The main strength of Knoppix is its ability to be run from memory as a Live Linux CD. The advantage to this is that you can take the CD with you. However, some users have worked out how to install Knoppix on a hard drive. Hard drive install of Knoppix is not recommended for the new user and one should understand that there are problems associated with a hard drive install of Knoppix, particularly if you try to install more software or update your current software. Users are encouraged to look at a Debian ( www.debian.org ) install before trying to "install" Knoppix. If you have an old small hard drive, a large hard drive, or any drive other than a CD Rom drive that Knoppix was originally intended for, then you may want to look at some of these Hard drive Installation pages.

http://www.knoppix.net/wiki/Hd_Install_HowTo

You should make sure there is some empty space on your hard drive so you can create at least 2 Linux partitions, one for the System (minimal 3 GB, 5GB recommended) and another partition for for Swap (http://www.wikipedia.org/wiki/Virtual_memory) ( minimal 200MB, 500MB recommended) during the installation process. It is VERY important that the swap space partition is of type "Linux Swap space" (or equivalent"). A partitioning program, qtparted, is integrated in the knoppix-installer. It is possible to resize a NTFS partition with qtparted but again there is ALWAYS some risk of losing data.
05.11.2006. u 02:22 

[es] :: Linux :: Instalacija Knoppixa sa Live Cd-a

[ Pregleda: 536 | Odgovora: 2 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.