Pozdrav,
sad sam instalirao zend optimizer i encoder i napravio sam jedan enkodovan fajl koji super radi. Međutim, kad projektu dodam da mora da koristi licencu, i posle toga generišem licencu (.zl fajl, isto je ime projekta i kod projekta i kod licence), rekompajliram php fajl i ubacim test.zl (ime projekta je "test"), dobijam sledeću grešku:
Warning: No license for this product ('test') - make sure zend_optimizer.license_path is properly configured in php.ini! in c:\program files\easyphp1-8\www\test\enc\index.php on line 0
Warning: License check failed! in c:\program files\easyphp1-8\www\test\enc\index.php on line 0
Pogledam u php.ini, na kraju fajla stoji ovo:
zend_extension_manager.optimizer_ts="C:\Program Files\Zend\Optimizer\lib\Optimizer-2.6.0"
zend_extension_ts="C:\Program Files\Zend\Optimizer\lib\ZendExtensionManager.dll"
zend_optimizer.optimization_level=15
Ali direktive zend_optimizer.license_path nema nigde, i phpinfo(); za License Path kaže "no value":
Kad je ručno dodam, odnosno upišem u php.ini nešto tipa zend_optimizer.license_path = "c:\tmp\" (pokušavao sam i bez backslash-a na kraju putanje), phpinfo(); lepo prepozna i ispiše putanju, ali kada ubacim test.zl fajl u c:\tmp\ moj test projekat i dalje prijavljuje istu grešku koju sam gore naveo. Šta da radim? :( Takođe, da li Zend Optimizer može da traži licencu u folderu gde je i enkodovani fajl (pokušavao sam da stavim ./ i slično, ali nema vajde)?
[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]

Zend optimizer i licence