Ovako resio sam da pravim igrice.Skinuo sam game maker sa interneta ali mi nije nesto zabavan ne mogu mnogo iz njega mnogo da izvucem.Zeleo bih da naucim programski jezik preko kog cu moci da pravim igrice.E sada zanima me kako cu ja moci preko programskog jezika da pravim igrice i koji bi programski jezik bio najbolji za to?Citam na internetu vec dugo o tome i onda naletim na ovaj sajt.Ako moze neko da mi objasni samo kako ja to preko programskog jezika pravim igre?Sta ustvari tacno radim u nekom programskom jeziku da bi napravio igru.Imam dosta divnih ideja o igricama i mnogo mogu da budu zabavne ali problem je u tome sto ja ne znam ni kako se igra pravi.Ne znam ni jedan programski jezik pa me zanima koji bi programski jezik bio najbolji za razvoj igrica.Razmilsljam da upisem neki kurs ali hocu prvo da me vi posavetujete jer je mnogo da bacam 250 evra na neki kurs a da nista ne naucim.Usput imam 13 godina i jedino sto znam na kompjuteru je da igram i instaliram igrice.Znam malo word power point menjam rezoluciju na kompu bio sam na kursu za Dreamweaver(web desing) ali html nisam ukapirao jer ga na kursu nismo ni radili.Ustvari na tom kursu nista nismo radili tako da ne bih hteo da se predjem opet da bacim 200 evra da bih sedeo i on tu nesto pricao.E i sada me zanima razvoj igara.Ako je neko isao na neki dobar kurs i stvarno odlicno naucio neki programski jezik za programiranje igara zeleo bih da mi kaze koja je to skola.Video sam par skola npr CET pise java game desing ali kosta 250 evra!To je stvarno mnogo skupo.E sad zeleo bih da mi vi napisete koji je programski jezik najbolji da naucim da programiram igre.I opet da napomenem ako mozete da mi objasnite samo kako ih ja to programiram sta radim kada pisem taj neki kod?
Hvala unapred

Treba mi pomoc oko game designa stvarno me zanima ne znam sta da upisem!
Re: Treba mi pomoc oko game designa stvarno me zanima ne znam sta da upisem!