Televizija FOX je odmah posle dodele nacionalne frekvencije započela sa aktivnostima kako bi ispunila sve tehničke zahteve i sporovela najavljeni biznis plan. U skladu sa dozvolom i odredbom o test signalu TV FOX će, najkasnije, do 9. oktobra započeti sa probnim emitovanjem programa u Beogradu. FOX će se u potpunosti pridržavati Zakona o radiodifuziji i rokova koji su predviđeni na tenderu za nacionalne dozvole.
FOX i News Corporation je do sada investirala oko 4,5 miliona dolara i zajedno sa potpisanim ugovorima se obavezala da do kraja 2006. godine uloži 11,5 miliona dolara.
Do sada je urađeno sledeće:
- angažovani su stručnjaci i primljen veliki broj talentovanih i iskusnih profesionalaca u radni odnos,
- završeno je renoviranje i adaptacija poslovnog prostora u koji se FOX TV već uselila,
- naručena je oprema za produkciju vesti i lokalnog programa,
- renovirana su dva studija i opremljena najsavremenijom tehnologijim,
- nabavljena je kompletna oprema koja će se koristiti za sportske događaje, koncerte, live uključenja,
- započet je proces instalacije 36 predajnika širom Srbije,
- pokrenut je razvoj programske šeme i nabavka visokokvalitetnog informativnog i zabavnog programa,
- povećan je kapital na 2,5 miliona evra.
Planirano je da se od 9. oktobra do 9. novembra programska šema sastoji u emitovanju kvalitetnih filmova i serijskog programa, a da se od polovine novembra krene sa informativnim i ostalim segmentima programa.
Dobili su frekvenciju na lepe oci i spisak zelja, pa sada moraju da se blamiraju ovakvim saopstenjima.
Pazi molim te, umesto da u zakonskom roku emituju ful program, oni najavljuju da ce u poslednji cas poceti da emituju probni program i to samo na teritoriji Beograda.
Umesto da su zurili sa pripremama, oni su sve ulozili na lobiranje da se promeni zakon i produzi rok za pocetak emitovanja...
Pa im onda Boris zveknuo q medju oci, odbijanjem da potpise sramotne promene zakona.
kakav bre fox life, to ni tamo nema free ni na nebu ni na zemlji, a mi imamo
srecu da je free na zemlji, samo sto je all in one, znaci fox news, fox
filmovi, sport... kapirate...samo jedan koktel od svega + domaca produkcija
2000xp+ * 512 ddr * ATI 9550 128 bit 128 mb * 40 gb maxtor + 80 gb maxtor * cd\rw sony * dvd\cd\rw nec * DVB Sky Star 2 * Nokia convertor * win xp sp1
pa mozda krene FoxLife u nekom od paketa na sat i u CATV jer od kako je FoX usao na bugarsko trziste dobili su FoxLife, ne mora da znaci da ce biti FoxLife moze da bude Jetix (nekadasnji FoxKids) ili Fox kao u D+ ili Cabo-u sto bi ja najvise voleo....
U principu, nerealno je očekivati da bude kao fox u d+, ali trebalo bi da bude ok kanal. Neka daju pola serija što idu na fox esp pa će biti dobro.
Možda će i oni koji ne znaju engleski konačno da pogledaju Futuramu i Family guy...
Kakav god da bude moze samo da popravi trenutnu medijsku situaciju u Srbiji. Ako bude besplatan davace verovatno kombinaciju starijih stvari sa reklamama, mada bih ja voleo da uvedu i neku pay varijantu. Neka kosta al' nek vredi!
ja mislim da je Fox imao neki rok do kad je trebao da pocne saa emitovanjem programa,ali izgleda da nisu ispunili sve uslove tako da je pitanje dal ce uopaste poceti......