Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Jedna tema vise pitanja

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Jedna tema vise pitanja

[ Pregleda: 445 | Odgovora: 2 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
195.252.123.*

Sajt: www.activecollab.com

icon Jedna tema vise pitanja22.04.2003. u 18:01

Da ne bih postavljao vise tema sve cu napisati u ovoj. Dakle:

- Vecina dugmadi je Enabled kadaje ActiveMDIChild <> nil, a neaktivna kada je ActiveMDIChild = nil. Posedujem tri metoda koja mi odradjuju taj posao: EnableButtons, DisableButtons i ActiveButtons. ActiveButtons izgleda otprilike ovako:

Code:

procedure ActiveButtons;
begin
  if ActiveMDIChild <> nil then
    EnableButtons
  else
    DisableButtons;
end;

Kako da prilagodim ActiveButtons tako da mi prilikom zatvaranja POSLEDNJEG Child prozora (prilikom obrade OnClose i OnDestroy je Child jos uvek <> nil tako da mi je ActiveButtons beskorisan) pokrene DisableButtons.

- Kako da proceduri dam TimeLimit. Recimo, dam joj 5 sekundi vremena da se izvrsi, a ako ne uspe prikazuje se poruka o gresci ili sta vec. Problem nije tezak kada bih mogao da pozeovem ProcessMessages. Medjutim, mora biti bez toga!

- Kako da prekinem Close forme unutar OnClose dogadjaja?

- Da li neko zna neku OpenSource komponentu slicnu Dreamweaverovom editoru? Sigurno postoji, ali je ja uvek nekako promasim na SourceForge-u. Ne mora biti OP, moze i C++.
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
22.04.2003. u 18:01 

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: localhost

icon Re: Jedna tema vise pitanja22.04.2003. u 19:30
1) pogledaj ActionList, ActionMenager i ostale akcije koje mozes da vezes za dugmićima. onda je ovo što želiš da postigneš vrlo lako. vežeš OnActionUpate() od svih akcija (koliko dugmića imaš) za ovu tvoju funkciju, i gotov si. on će sam biti pozvan baš kada treba (u stvari, tehnički, biće pozvan OnIdle() -- ko se seća toga iz turbo paskala i turbo vizije ;)

2) nije toliko lako ovako generalno kako ti pitaš. kaži zašta ti konkretno treba. ako radiš nešto sa mrežom, onda verovatno u tim kontrolama/funkcijama možeš da specificiraš timeout. ako ne, onda možda ti jedino ostaju tredovi, ali to nije tako prosto za objašnjavanje na forumu..

3) imaš valjda OnCloseQuery(), pogledaj na formi, koji se poziva pre OnClose(), i u njemu, postoji var-ovan parametar Close koji samo setuješ na true (ili false, štagod).

4) ja znam za jednu koja nije baš OS, ali može da se koristi jer je ima na svakom novijem windowsu (od 98, a možda i 95.. u stavri, dolazi instalirana uz IE 4+).

zove se valjda DHTMLEdit, i to je OCX (iliti ActiveX) kontrola. importuj je u delphi, i verovatno ćeš sve da provališ na osnovu propertija i metoda. ako ne, pogledaj MSDN, ima tamo valjda neki info o kontroli...

22.04.2003. u 19:30 

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
*.nspoint.net

Sajt: www.activecollab.com

icon Re: Jedna tema vise pitanja23.04.2003. u 05:02
Za 2. Ta sema mi nije potrebna hitno. Ranije sam koristio DyrectMySQL (valjda se tako zove skup klasa) za rad sa MySQL bazom. Kada su parametri validni, a server nije startovan program se "zaglupavi" pri pokusaju konekcije. Zato sam hteo tu proceduru da ogranicim pa ako recimo za 5 sekundi ne uspe da se konektuje da prijavi gresku.

Medjutim, sada to nije potrebno jer sam presao na Zeos komponente za MySQL (Source Forge -> najbolji programerov prijatelj =] ). Cisto sam bio i dalje radoznao kako to moze da se resi.
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
23.04.2003. u 05:02 

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Jedna tema vise pitanja

[ Pregleda: 445 | Odgovora: 2 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.