Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa dva SQL servera na dva racunara

[es] :: MS SQL :: Problem sa dva SQL servera na dva racunara

[ Pregleda: 432 | Odgovora: 3 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

DarkMan
Darko Matesic

Član broj: 20445
*.dynamic.sbb.co.yu.

icon Problem sa dva SQL servera na dva racunara10.08.2006. u 22:56

Na oba racunara su instalirani Windows XP SP2 i SQL server 2000 SP4.
Na oba sa je ukljucen mixed mode authentikacija i postavljene su iste sifre.
Na prvom racunaru se mogu konektovati na lokalni server i na server drugog racunara.
Medjutim na drugom mogu da se konektujem samo na lokalni a na server prvog racunara ne mogu.

Na oba racunara je iskljucen windows firewall. Na oba racunara je isto podesen server i u "Client Network Utility" je na oba racunara ostavljena samo TCP/IP konekcija sa istim portom 1433.
Kako su oba racunara povezana preko svicha a u lanu postoji ruter sa ukljucenim DHCP-om pomislio sam da nije nesto do rutera pa sam ostavio samo ova dva racunara na swich i rucno uneo IP adrese. Ping prolazi na oba racunara u oba smera ali i dalje ista situacija sa SQL serverima.

Vise mi nista ne pada na pamet sta bih mogao da probam.
Da li neko ima neku ideju osim reinstalacije servera ili windowsa?
Inace nekih drugih problema sa serverom nema, sve radi kako treba osim sto se ne mogu konektovati na sa drugog na prvi.
Ako i treba reinstalirati, koji od ova dva racunara pravi problem? Ovaj prvi sto odbija konekciju drugom racunaru ili drugi racunar sto ne moze da se konektuje na drugi?
10.08.2006. u 22:56 

ventura
Beograd

Član broj: 32
*.adsl.static.sezampro.yu.

icon Re: Problem sa dva SQL servera na dva racunara11.08.2006. u 11:21
Ono što je najbitnije to si izostavio da napišeš:

Kako pokušavaš da se uloguješ na udaljeni SQL? Da li preko SQL ili windowsovog naloga?

Ako hoćeš preko Windows naloga da se loguješ onda ti treba domain, i plus na SQL-u moraš dodati privilegiju tom domain korisniku da može, i čemu može da pristupa na SQL serveru..
11.08.2006. u 11:21 

DarkMan
Darko Matesic

*.dynamic.sbb.co.yu.

icon Re: Problem sa dva SQL servera na dva racunara11.08.2006. u 11:32
Da napisao sam samo da je ukljucen mixed mode authentikacija a ne i kako sam se logovao.
Koristio sam iskljucivo SQL authentikaciju. Na oba servera ima administratorski nalog ('sa' bez sifre) i jedan korisnicki (sa sifrom i sa pristupom jednoj bazi). Probao sam da se logujem koristeci query analyzer i enterprise manager.
Ista stvar se desava u bilo kojoj kombinaciji (bilo koji program i bilo koji nalog), znaci prvi racunar se uvek poveze sa drugim serverom ali drugi nece sa prvim.

Inace u pitanju su developer verzije SQL servera (osim MSDE-a serverska verzija i ne moze na windows xp) mada mislim da to nema nikakve veze.
11.08.2006. u 11:32 

DarkMan
Darko Matesic

*.dynamic.sbb.co.yu.

icon Re: Problem sa dva SQL servera na dva racunara14.08.2006. u 09:04
Problem je resen. Bila je moja greska sto sam mislio da su na oba racunara bio instaliran SP4. Cak su bile u pitanju razlicite verzije SP-ova.
14.08.2006. u 09:04 

[es] :: MS SQL :: Problem sa dva SQL servera na dva racunara

[ Pregleda: 432 | Odgovora: 3 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.