Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Slackware, Windows, Lilo, format i ja :)

[es] :: Linux :: Slackware, Windows, Lilo, format i ja :)

[ Pregleda: 359 | Odgovora: 3 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

SqlByte
127.0.0.1

Član broj: 65900
194.106.187.*

Jabber: SqlByte@elitesecurity.org
Sajt: 8bita.blogspot.com

icon Slackware, Windows, Lilo, format i ja :)02.08.2006. u 23:03

Ne znam kako ovo da vam srochim...
Znachi ocu da formatiram particiju na kojoj je Slackware i da instaliram neki drugi linux kasni'e.
Al' shta tje da bude sa Lilom ? da li cu ja moci da se logu'em na Windows posle ?

Kako da to uradim step by step ?!

btw ne mogu da udjem u slack jer sam ga zaebo, i iam slackware diskove i neam windows xp startup disketu :P
02.08.2006. u 23:03 

MladenIsakovic
Mladen Isaković
Šabac

Član broj: 58620
*.smin.sezampro.yu.

Jabber: mladjai@elitesecurity.org
Sajt: www.slackware-srbija.org

icon Re: Slackware, Windows, Lilo, format i ja :)03.08.2006. u 00:51
Šta će biti sa LiLom, zavisi od toga gde si ga instalirao. Ako si ga instalirao u MBR, onda to što ćeš da formatiraš Slackware nema veze sa LiLom, jer on nije na njegovoj particiji, već u MBR sectoru, što znači da on ostaje. Ako želiš da ukloniš LiLo, moraš da digneš Slackware nekako. Ali ako hoćeš neki drugi Linux, njegov boot loader će prebrisati LiLo. U svakom slučaju, Windows možeš i dalje da dižeš pomoću LiLo-a. Ako nećeš LiLo, i nećeš da digneš Slackware, onda ti treba instalacioni CD od Windowsa. Digni sistem sa tog CD-a, i kada se zaustavi na: Welcome to setup, ne pritiskaj enter, nego samo taster R. Dole i piše objašnjenje (R=repair). Sačekaj da se pokrene Recovery console. Tražiće ti Administrator password, ako znaš šifru upiši je, pa pritisni enter (ukoliko ne znaš šifru ili znaš da je nema, jednostavno samo pritisni enter) i kada napiše C:WINDOWS, kucaš fixmbr
i to je to.
Ako uspeš da digneš Linux, možeš i iz Linuxa da ga ukloniš, komadnom koju ćeš upisati kao root:

lilo -U /dev/hdx (gde ovo X predstavlja disk na kojem je LiLo, ako je primary master, onda bi bilo /dev/hda, ako je sata disk, onda /dev/sda, itd. I još nešto, ovo slovo U je veliko slovo, da ne ukucaš malo)
03.08.2006. u 00:51 

centaur
Ivan Pavković
web developer, KAYWA AG
Beograd

Član broj: 65691
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: www.pavko.info

icon Re: Slackware, Windows, Lilo, format i ja :)03.08.2006. u 02:16
Sto se brines za Lilo?
Pri novoj instalaciji on ce biti prebrisan ali ce ti skoro sve distribucije prepoznati win i ostaviti ga kao opciju pri boot-u.
Mozes da probas da resis problem nekom Live distribucijom.

PS LILO se samo delimicno nalazi u MBR.