Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

MS SQL & mySQL syncro? Istina ili laz?

[es] :: Baze podataka :: MS SQL & mySQL syncro? Istina ili laz?

[ Pregleda: 543 | Odgovora: 1 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

misk0
.: Lugano :. _.: CH :.

SuperModerator
Član broj: 634
*.adsl.ticino.com.

icon MS SQL & mySQL syncro? Istina ili laz?28.07.2006. u 22:32

Znaci postoji li nacin da se nekim DB mehanizmima obe baze sinhronizuju podaci jedne (eventualno vishe) tablea u ove 2 baze? Pokusao bih da integrisem sistem za autentifikaciju 2 razlicite web aplikacije koje rade na razlicitim bazama. Naravno, imaju vjerovatno i razlicite user tabele, ali snashao bih se ja za logiku izmedju polja samo me interesuju mehanizmi. Mislim da MS SQL ima triggere kojima mogu da pokrenem prebacivanje sa MSSQL na mySQL medjutim sta u drugom pravcu?
Sta je sa konekcijama izmedju te dvije baze?
Htio bih imati bilo kakav automatizam a ne vremenski tempiranu aplikaciju koja ce gledati promjene i raditi transfer.

Ideje, iskustva i tako to?
:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
28.07.2006. u 22:32 

nkrgovic
Nikola Krgović
Beograd

Član broj: 3534
*.ptt.yu.

Sajt: model-m.blogspot.com

icon Re: MS SQL & mySQL syncro? Istina ili laz?29.07.2006. u 11:19
Citat:
misk0: Znaci postoji li nacin da se nekim DB mehanizmima obe baze sinhronizuju podaci jedne (eventualno vishe) tablea u ove 2 baze? Pokusao bih da integrisem sistem za autentifikaciju 2 razlicite web aplikacije koje rade na razlicitim bazama. Naravno, imaju vjerovatno i razlicite user tabele, ali snashao bih se ja za logiku izmedju polja samo me interesuju mehanizmi. Mislim da MS SQL ima triggere kojima mogu da pokrenem prebacivanje sa MSSQL na mySQL medjutim sta u drugom pravcu?
Sta je sa konekcijama izmedju te dvije baze?
Htio bih imati bilo kakav automatizam a ne vremenski tempiranu aplikaciju koja ce gledati promjene i raditi transfer.

Ideje, iskustva i tako to?

Za MySQL mozes imati stored procedure pisane u C/C++-u i uvezene u sam MySQL preko odgovarajuceg .so-a. Znaci, povezivanje nije problem. Za trigere... Inno i BDB idu down, MyISAM to nema... Vidi sta ce ti ovo novo nuditi kad se pojavi...

Alternativno razmisli da sve prebacis na neku zajednicku bazu. Ako koristis TSQL logican izbor je Sybase ASE.
Please do not feed the Trolls!

Profesionalni sport je oksimoron. Profesionalni sportista je, najcesce, samo moron.
29.07.2006. u 11:19 

[es] :: Baze podataka :: MS SQL & mySQL syncro? Istina ili laz?

[ Pregleda: 543 | Odgovora: 1 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.