Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Opomena od provajdera a vezano za Mazgu

[es] :: File Sharing :: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu

Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7

[ Pregleda: 15278 | Odgovora: 126 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

SpelingMistakes
Zemun Beograd

Član broj: 14395
*.eunet.yu.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu05.08.2006. u 22:30
P2P: pobeda na sudu
Francuski sud je doneo oslobađajuću presudu zbog podnete prijave protiv grupe Internet korisnika koji su koristeći razne P2P proizvode preuzimali i delili autorski zaštićen sadržaj. Do sada je bilo oslobađaju-ćih presuda koje su se odnosile na preuzimanje sadržaja s Interneta, ali ovo jeprva takva presuda koja je odbacila optužbe vezane za upload preko P2P servisa. Kronologija ovog istorijskog procesa je tekla otprilike ovako. U septembru 2004. godine na hard disku jednog od optuženih pronađeno je 1875 MP3 i DivX fajlo-va koji su bili ponuđeni za raz-menu preko P2P programa. Na osnovu informacija o pesma-ma koje su tada pronađene, francuska asocijacija za proizvodnju muzičkih CD-ova (Sod-ete Civile des Producteurs Pho-nographiques) podnela je tužbu zbog 1212 deljenih muzičkih fajlova koji su bili pod nekom vrstom kopirajta. Međutim, okružni sud u Parizu je odbio navode tužbe i okarakteri-sao je proces preuzimanja i slanja pesama na ovaj način kao „kopiranje u privatne svrhe", stoje legalno, lako ovaj sudski proces još uvek nije završen (predmet je zbog žalbi optužbe prebačen na višu sudsku instancu), jasno je daje napravljen presedan koji može da bude važan korak u borbi za legalizovanje P2P razmene fajlova. Inače, Francuska je prva država na svetu koja je u parlamentu predložila legalizaciju P2Pdownloada. (bb)

Preuzeto is casopisa
www.armyinfoforum.org/
Vesti, izveštaji i analize o dostignućima i novim tehnologijama vezano za vojsku iz celog sveta plus rasprave, diskusije i jos mnogo toga.
05.08.2006. u 22:30 

Fuzz
Bojan Vukovic
Novi Sad

Član broj: 8631
212.200.155.*

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu07.08.2006. u 10:10
Uf...koji li ce pritisak sada biti na toj "visoj sudskoj instanci"...
anti-heroin spree
07.08.2006. u 10:10 

Ivan Dimkovic
Ivan Dimkovic
Vice President - Product and Business Development, Ci..
EU

Administrator
Član broj: 13
*.l.strato-dslnet.de.

Sajt: www.linkedin.com/in/ivand..

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu07.08.2006. u 10:26
Citat:

jasno je daje napravljen presedan koji može da bude važan korak u borbi za legalizovanje P2P razmene fajlova

Jos da je francusko sudstvo bazirano na presedanima ;-)

Citat:

Inače, Francuska je prva država na svetu koja je u parlamentu predložila legalizaciju P2Pdownloada. (bb)

Kako bi smanjila nezadovoljstvo studenata zbog nekih drugih zakona donosenih u pokusaju ;-) u to vreme - i u svemu tome, mizerno nije uspela ;-))))

07.08.2006. u 10:26 

Fuzz
Bojan Vukovic
Novi Sad

212.200.155.*

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu07.08.2006. u 13:53
Citat:
Ivan Dimkovic: Jos da je francusko sudstvo bazirano na presedanima ;-)

Pa nije bazirano na presedanima, ali tumacenje zakona primenjeno u donosenju ovako spektakularno-revolucionarnih presuda ima tendenciju da se nametne kao nepisani standard.
anti-heroin spree
07.08.2006. u 13:53 

Ivan Dimkovic
Ivan Dimkovic
EU

Administrator
*.l.strato-dslnet.de.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu07.08.2006. u 13:55
@Fuzz, samo je potrebno promeniti zakon i sve ide iz pocetka ;-)

07.08.2006. u 13:55 

Fuzz
Bojan Vukovic
Novi Sad

212.200.155.*

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu07.08.2006. u 13:57
Samo :)
anti-heroin spree
07.08.2006. u 13:57 

Ivan Dimkovic
Ivan Dimkovic
EU

Administrator
*.l.strato-dslnet.de.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu07.08.2006. u 14:00
Ne potcenjuj potkupljivost evropskih politicara ;-)

07.08.2006. u 14:00 

Fuzz
Bojan Vukovic
Novi Sad

212.200.155.*

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu07.08.2006. u 14:13
Ja sam uvek govorio da mi vec jesmo deo Evrope...sto si ti ostro demantovao :)
anti-heroin spree
07.08.2006. u 14:13 

Kosta ******um Rex Persia
Bor

Član broj: 44544
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: www.enterprise-fan-season..

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu26.08.2006. u 23:30
Evo mogućeg rešenja za anonimnost bilo u normalnom surfovanju iz IE, bilo kad skidate nešto sumnjivo preko P2P programa, što važi i za Emule. Link ka programu je u attacmentu.
Live long and prosper.
Permission to come aboard,captain.Permition granted.
Prikačeni fajlovi
26.08.2006. u 23:30 

Srdjan M.
Beograd

Član broj: 71755
195.252.79.*

Sajt: www.papirnisvet.com

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu28.08.2006. u 15:58
Mene je Verat 2 puta opominjao, a za drugi put sam dobio i nekakav log za neki film
sto sam pustao u promet. Zanimljivo je da sam kod drugog puta sigurno imao instaliran Peer Guardian.
Te 2 opomene su mi bile najveci razlog da sa ADSL predjem na wireless.

Inace, da bude jos gore, poslednji mesec kod Verata (pre nego sam i presao na wireless) zakasnio sam 3 (tri!) dana da produzim ADSL pretplatu i oni su me odmah iskljucili, tako da mislim da je sve bilo isforsirano da se rese "teskog" downloadera, nego bilo sta drugo.

A sad vezano za pravnu stranu... cuo sam price da su napolju padale parnice zbog toga sto su AP agencije i same ucestvovale u nedozvoljenom
pustanju u promet svojih proizvoda, nebi li saznale IP-eve?

papirnisvet.com
28.08.2006. u 15:58 

Marcony
Beograd

Član broj: 10486
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Sajt: 192.168.0.1

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu28.08.2006. u 17:33
Malo offopic, ali moram da kazem.

To sto su te iskljucili posle 3 (tri) dana je kasno. Na wireless-u iskljucuju odmah sutradan, ali i treba. I ne treba nikog da cekaju da se smiluje i uplati Internet. Meni se to desilo jednom, i vise ne. Nisam "downloader", tako da nije bilo razloga da me iskljucuju. Jedini razlog je bio sto sam zaboravio da uplatim na vreme. Sada redovno uplacujem i nema problema. Ako je tebi stalo da ti to radi, trebas da se setis i da uplacujes na vreme.
...
28.08.2006. u 17:33 

mihvel
Novi Sad

Član broj: 41557
*.ADSL.neobee.net.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu28.08.2006. u 22:06
Svi ovi metodi koje koriste filmske kuće u cilju prikupljanja dokaza meni deluju da su na granici zakonitosti. Razmotrimo sledeću hipotetičku situaciju: Recimo ja imam original DVD nekog domaćeg filma, ripujem ga i napravim DivX kopiju (čime obezbeđujem da ima originalni eMule hash kod fajla). Taj DivX fajl nazovem po nekom najnovijem holivudskom hitu, npr. "Superman.Returns-DVDSCREENER.avi", i share-ujem ga na eMule-u. Sad, neki holivudski studio ili ovlašćena advokatska kancelarija traži na eMule-u ko ima film "Superman Returns" i pronalazi ga kod mene. I ŠTA DALJE? Da bi bili sigurni da je u pitanju film koji traže, moraju ga od mene preuzeti (ili barem jedan njegov deo) čime automatski čine krivično delo, jer stavljaju u promet zaštićeni autorski materijal koji nije njihov. Opet, ukoliko od mene ne preuzmu fajl, kako mogu biti sigurni u njegov sadržaj?
Ja bih rekao da se ovde više radi o prestravljivanju p2p korisnika, pa ko se upeca. Negde sam pročitao kako su ovim uspeli da smanje P2P pirateriju za više od 20 procenata. Osim toga, računaju sa time da će ISP provajderi radije odlučiti da p2p korisnicima ukinu naloge nego da rizikuju sudski spor sa holivudskim finansijskim zverima. A i ISP provajderima dobro dođe da se reše gutača bandwidth-a.

Moj zaključak: da vam bude ukinut internet nalog - to može da vam se desi, ali krivične sankcije - barem u Srbiji još uvek ne! Pa evo ispred moje zgrade čovek koji prodaje kokice valja i piratske DVD kopije, a mi pričamo o kućnim racijama! Jedino ako ovi naši bilmezi ne reše da se prave većim katolicima od Pape.
28.08.2006. u 22:06 

calexx
Slavoljub Bralović
Niš

SuperModerator
Član broj: 71794
*.bankerinter.net.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu28.08.2006. u 22:49
Verovatno ovako i rade a kada skinu neku sličnu kombinaciju, jednostavno prećute. Ne misliš valjda da će sad pošteno da prijave da su zabrljali? Kada skinu ono što im je potrebno, rade kako to već rade.
28.08.2006. u 22:49 

SpelingMistakes
Zemun Beograd

*.eunet.yu.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu28.08.2006. u 23:37
Mene brine jos i sledece - recimo da imam oko 40 - 50 firmi koje se svakih nekoliko sekundi kace na moj ip (Peer guardian mi to pokazuje) i pokusavaju da pristupe mom portu 4672. E sad - kad pogledate kako ta lista prolazi ispred vasih ociju - pa sta pomislite. Ja se zapitam prave li oni ikakakav prekrsaj u odnosu na mene, tim stalnim proverama i sl. Na kraju krajeva zar se time na neki nacin "ne ugrozava" moja privatnost, zar se time ne umanjuje moj internet saobracaj (makar malo), zar se ja time ne stavljam u poziciju zrtve, jer ti "napadi i pokusaji provere" su konstatni od kako sam stavio pg2 - Ima li iko neki savet vezano za ovo?

Ako neko kaze - tebi je mazga otvorena - ti ih sam izazivas, grdno se vara - Imam mrezu od nekoliko kompjutera, i te blokade su na svim kompjuterima jer imam na svima PG2 - blokiranja ne prestaju ni kad je mazga ugasena, a kao sto rekoh ima ih na svim kompjuterima, pa cak nisu vezane ni za onaj napomenuti specificni port. portovi su stvarno razlciti. Ali jedno ostaje isto - firme koje to rade.

Iskren da budem kad pogledam listu tih "blokiranih" konekcija - zavrti mi se u glavi od kolicine i osecam se kao "maltretirana" osoba - iskreno
www.armyinfoforum.org/
Vesti, izveštaji i analize o dostignućima i novim tehnologijama vezano za vojsku iz celog sveta plus rasprave, diskusije i jos mnogo toga.
28.08.2006. u 23:37 

calexx
Slavoljub Bralović
Niš

SuperModerator
Član broj: 71794
*.bankerinter.net.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu28.08.2006. u 23:50
Nekako mi se čini da bi se prilično smanjilo ako prestaneš da koristiš mulca. Onda ne bi stalno gledali šta nudiš a bogami ni ti ne bi gledao šta nude ostali. ;)
28.08.2006. u 23:50 

SpelingMistakes
Zemun Beograd

*.eunet.yu.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu29.08.2006. u 00:02
zar se ne sme koristiti mazga za razmenu fajlova - tipa linuks, razmena nekih licnih materijala i slicno - ko su oni da mi odredjuju sta cu da radim i koji cu program da koristim na svom kompu - sa druge strane oni mi prepipavaju sve portove - kakve veze oni imaju sa mazgom? - Zar ne postoji ista sto mene stiti od njih? Pa zar se to pristupanje portovima ne moze podvesti pod maltretiranje isto kao i kod pokusaja koje sprecava zona alarm i slicno?

Mislim svasta - joc se oni ispasti beli medvedi
www.armyinfoforum.org/
29.08.2006. u 00:02 

Ivan Vasić
Ivan Vasić
Nis

Član broj: 14756
*.air.my-its.net.

Jabber: ivasic@elitesecurity.org

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu29.08.2006. u 00:52
Citat:
blokiranja ne prestaju ni kad je mazga ugasena

Znaš, mule kešira IP adrese source-ova koje prethodno prikupi tako da i kad ti izgasiš program neko vreme će još uvek da pokušavaju ta se 'nakače' na tvoj port. Ako malo bliže pogledaš videćeš da medju njima ima i onih 'regularnih' klijenata ne samo onih na spisku PG-a. Generalno gledano, što duže budeš na mreži duže će trajati period dok ostali "shvate" da te nema ;)
29.08.2006. u 00:52 

mrkidivx

Član broj: 15771
*.dynamic.sbb.co.yu.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu29.08.2006. u 02:37
Citat:
Nekako mi se čini da bi se prilično smanjilo ako prestaneš da koristiš mulca

I to mu kaže čovek koji se ne skida sa mazge
I never wanna be a mod!
29.08.2006. u 02:37 

d14v0l0
Marijan Stanic

Član broj: 108382
*.eunet.yu.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu29.08.2006. u 10:11
Da rezimirami i razjasnimo:

- p2p programi su legalni kao i njihovo koriscenje sem za distribuciju licenciranog materijala [muzika,filmovi, software ...]
- do podataka sta upload-ujete/download-ujete se dolazi skeniranjem saobracaja i paketa, a ne putem skeniranja portova, hdd-a i ostalog sto spada u domen narusavanja privatnosti.
- logovi o konekciji [ip adresa, vreme, user] su apsolutno validan podatak na sudu.
- niko vam nece poslati policiju na vrata vec ce vas pozvati da se pojavite sami jer imaju dovoljno neoborivih dokaza za sud, a naravno tostou trenutku nemate licencirani materijal ne znaci da ga niste imali lada ste ga up/down.
- bez obzira koji OS imate na racunaru moze se znati sta radite na net-u, sem ako koristite vpn tunele pa je sav saobracaj kriptovan [p2p programi ne koriste vpn]

Nego sto rece jedan pametan covek:"Lovcevo je da lovi, a prepelicino da bezi"

29.08.2006. u 10:11 

d14v0l0
Marijan Stanic

Član broj: 108382
*.eunet.yu.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu29.08.2006. u 10:58
Da dodam jos nesto.

Ukoliko pogledate u levi frame poruke koju ste postovali videcete da pise koji OS koristite kao i sa kog domena dolazi poruka.
Da li ES zalazi u vasu privanost ili krsi zakon ako to objavi? Ipak su to vasi privatni podaci, zar ne?

29.08.2006. u 10:58 

[es] :: File Sharing :: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu

Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7

[ Pregleda: 15278 | Odgovora: 126 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.