Ne smatram sebe strucnjakom a sad i pored nekog znanja imam nekih stvari koje mi i pored baktanja sa time nisu jasne.
1. PeerGuardian2
Shvatio sam cemu sluzi, ali neka mi neko objasni - Kolicina trenutno blokiranih IP-ova koje vidim kod sebe na svom kompjuteru je neverovatno velika - Sta ti svi ljudi pokusavaju da urade - Ako dobro kapiram to nije klasicno skeniranje portova, vec nesto drugo - sta je to - Na kakav nacin se utvrdjuje ono sto oni zele da utvrde (a svi znamo sta zele)
Kad i ako neko odgovori na gore postavljeno pitanje, imacu sledece - a ono ce najverovatnije biti da li je to legalno sto oni pokusavaju (sto u stvari rade) ili nije?
2. Neke firme - toliko cesto bivaju blokirane kod mene uz pomoc PeerGuardian-a da je to postalo ..... cudno.
Hajde da kazem da npr svakih 5-10 sekundi jedna te ista firma bude blokirana a ima ih hiljade - Uz vec postavljena pitanja treba dodati i odgovor da li se takvo ponasanje moze smatrati neprijateljskim? Da li mi ono smanjuje moje mogucnosti na internetu - Da li me usporava ili na neki drugi nacin steti?
3. Imam ruter, svithcer i nekoliko kompjutera.
Primetio sam da iako je natovano tek 3 porta i to na samo jednoj masini (istalirao sam PeerGuardian2 na svim masinama) da mi i drugi kompjuteri imaju slican problem (zar ne bi trebalo sve sto nije natovano da bude nevidljivo) - Non stop neko pokusava da sazna sta ja to raidm na nekim portovima - Portovi se cesto oni koji se koriste za Mazgu, ali sam primetio da ima i mnogo mnogo drugih portova. Ruter me je do sada sluzio itekako drobro - dok nisam saznao za ovo - Sad se pitam da li mi treba bolji ruter i kakav - Da li bih resio nesto stavljanjem linux masine za ruter? Ili bih dobio poboljsanje nekim drugim podesavanjima! (vise sam za ovo drugo, nego da imam jos jednu masinu koja ce da radi dan i noc). Ima li nekih dobrih firewallova koji bi mi pomogli - Nekad sam koristio Zonu ali sam se razocarao - Bas bih voleo da cujem razmisljanja i iskustva a vezano za ovo.
Ovo su samo neka razmisljanja na koja bih voleo da da dobijem komentare.
www.armyinfoforum.org/
Vesti, izveštaji i analize o dostignućima i novim tehnologijama vezano za vojsku iz celog sveta plus rasprave, diskusije i jos mnogo toga.