Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Opomena od provajdera a vezano za Mazgu

[es] :: File Sharing :: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu

Strane: 1 2 3 4 5 6 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 15261 | Odgovora: 126 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kasaad
Hannover Germany

Član broj: 10052
*.pools.arcor-ip.net.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu24.07.2006. u 20:36

AMA kako on ilegalno skida SVOJ proizvod, si ti normalan??

Kas
FBzP Power!!!
24.07.2006. u 20:36 

Slobodan Miskovic
Slobodan Mišković
CSP, Stream Global Services
EU

SuperModerator
Član broj: 4967
*.ADSL.neobee.net.

Jabber: stelanuova * gmail * com
Sajt: www.miskovic.net

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu24.07.2006. u 20:38
Citat:
AMA kako on ilegalno skida SVOJ proizvod, si ti normalan??

Ilegalan program nije njegov proizvod :) eh da, zasto skida svoj proizvod preko p2p programa :)
24.07.2006. u 20:38 

Shadowed
.NET developer

SuperModerator
Član broj: 649
*.etf.bg.ac.yu.

Sajt: www.diskusije.net

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu24.07.2006. u 20:39
Zato sto ima osnovanu sumnju (video je da neko deli to) da neko krsi njegov copyright i hteo je da proveri.
(npr.)
24.07.2006. u 20:39 

kasaad
Hannover Germany

*.pools.arcor-ip.net.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu24.07.2006. u 20:39

Niko nije reko da je p2p ilegalan, ali sharovanje tj deljenje copyrighteovanog materilaja jeste!!!

Kas
FBzP Power!!!
24.07.2006. u 20:39 

Slobodan Miskovic
Slobodan Mišković
EU

SuperModerator
*.ADSL.neobee.net.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu24.07.2006. u 20:41
Citat:
Zato sto ima osnovanu sumnju (video je da neko deli to) da neko krsi njegov copyright i hteo je da proveri.

Ali proizvodjac nije sud :) nicemu ne sluzi osnovana sumnja proizvodjacu, nije on organ vlasti.

Citat:
Niko nije reko da je p2p ilegalan, ali sharovanje tj deljenje copyrighteovanog materilaja jeste!!!

A kako znas da neko sharuje ilegalan software :)
24.07.2006. u 20:41 

kasaad
Hannover Germany

*.pools.arcor-ip.net.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu24.07.2006. u 20:43

Erm znaci ti cujes na ulici da neko preprodaje tvoj Software, po tvojim ingenioznim zakljuchcima on ne bi smeo da ode u policiju da tuzi tog nekog zato sto je cuo na ulici o tome???

Kas
FBzP Power!!!
24.07.2006. u 20:43 

Shadowed
.NET developer

SuperModerator
*.etf.bg.ac.yu.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu24.07.2006. u 20:44
Stella, aj' nemoj bez veze da davis ;). Lepo sam rekao da on ima pravo da skine ukoliko je to film na koji ima vlasnistvo. A razlog sto je poceo da skida je taj da je video po nazivu da je taj film (moze da bude fake, zato sam rekao sumnja). Uopste ne govorim o sudovima, policiji i sl.
24.07.2006. u 20:44 

Slobodan Miskovic
Slobodan Mišković
EU

SuperModerator
*.ADSL.neobee.net.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu24.07.2006. u 20:48
Citat:
Erm znaci ti cujes na ulici da neko preprodaje tvoj Software, po tvojim ingenioznim zakljuchcima on ne bi smeo da ode u policiju da tuzi tog nekog zato sto je cuo na ulici o tome???

Eno nose ljudi majce COP KILLER pa ih policija ne privodi za ubistvo :)

Inace naravno da bi smeo ali ulica nije isto sto i internet ;)

Citat:
Lepo sam rekao da on ima pravo da skine ukoliko je to film na koji ima vlasnistvo.

Ima vlasnistvo nad orginalom :) krekovan program ili ripovan film nisu original :)

Ako Bill kupi WindowsXP na ulici mogu da ga corkiraju jer je kupio ileganu stvar :)

24.07.2006. u 20:48 

kasaad
Hannover Germany

*.pools.arcor-ip.net.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu24.07.2006. u 20:49
Erm ulica nije isto sto i internet?? ajde obrazlozi molim te :P

a nema vlastnistvo nad originalom nego ima copyright na taj proizvod ....

Kas
FBzP Power!!!
24.07.2006. u 20:49 

Kosta ******um Rex Persia
Bor

Član broj: 44544
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: www.enterprise-fan-season..

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu24.07.2006. u 20:56
Dobro, dakle Mazga je nesigurna, ima bezbednosne propuste. Pa što niko ne kaže kakvi su na primer to P2P programi poput DC++, iMesh 5.0, LimeWire Pro, Morpheus Ultra 5.12

Koliko ja znam, svi su se uhvatili ko piojan za plot te Mazge, pa što ne probate da malo promenite P2P program. Čuo sam da je DC++ najbezbedniji od svih, kao i torenti.

Takođe, ja sam instalirao zaštitu od špijuniranja koja se zove Peer Guardian 2.0 koja automatski blokira loše IP adrese.

Live long and prosper.
Permission to come aboard,captain.Permition granted.
24.07.2006. u 20:56 

SpelingMistakes
Zemun Beograd

Član broj: 14395
*.eunet.yu.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu24.07.2006. u 21:00
Sta ti znaci losa IP adresa?

Kao sto sam negde na pocetku napomenuo - Negde sam procitao da postoji mogucnost (bilo je o tome reci a vezano za mazgu) da zabranis da iko vidi sta skidas - Kako?
www.armyinfoforum.org/
Vesti, izveštaji i analize o dostignućima i novim tehnologijama vezano za vojsku iz celog sveta plus rasprave, diskusije i jos mnogo toga.
24.07.2006. u 21:00 

misk0
.: Lugano :. _.: CH :.

SuperModerator
Član broj: 634
*.adsl.ticino.com.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu24.07.2006. u 21:01
Ima jos metoda za identifikovanje sadrzaja. Naime, DC koristi HASH koji fakticki u tih nekih 32-64 karaktera (ne znam tacno koliko je dugacak) jedinstveno identifikuje svaki fajl. Znaci ne mora da ga skine da bi znao da je to isti fajl koji ima na svom compu. Hash se koristi u pretrazivanju radi izbacivanja ili grupisanja istih rezultata.

MS je vlasnik ISO fajla koji sadrzi Windows XP jer se u njemu nalazi njegov proizvod bez obzira sto ga on nije tako distribuirao. Ne mozes ti napraviti ISO fajl od legalne kopije windowsa i reci da je to 'tvoj materijal' jer NIJE. Uostalom, placanjem licence ti dobijas pravo na KORISTENJE a ne i na distribuiranje, umnozavanje, pozajmljivanje i svakako ne na 'prisvajanje'. Znaci to NIJE tvoj software vec samo imas dozvolu da ga koristis.

:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
24.07.2006. u 21:01 

Shadowed
.NET developer

SuperModerator
*.ETF.BG.AC.YU.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu24.07.2006. u 21:03
Sve te mreze rade po istom principu, osim donekle DC-a. DC nije siguran, bilo ko, ko se nakaci na hub, moze videti sta sve ostali share-uju.

Peer Guardian zavisi od azurnosti pa time i nije bas idealna zastita.
24.07.2006. u 21:03 

kasaad
Hannover Germany

*.pools.arcor-ip.net.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu24.07.2006. u 21:05

PeerGuardian pokriva poznate adrese, sto se moze lako resiti cak i pomocu najobicnijeg proxija ..te stoga beskorisno.

Kas
FBzP Power!!!
24.07.2006. u 21:05 

Ivan Dimkovic
Ivan Dimkovic
Vice President - Product and Business Development, Ci..
EU

Administrator
Član broj: 13
*.dip.t-dialin.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/ivand..

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu24.07.2006. u 21:08
Joj

Par stvari

- Potencijana krivicna dela:

* Ilegalno kopiranje zasticenog materijala - u nekim zakonodavstvima se P2P sharing moze smatrati pravljenjem jedne digitalne kopije svaki put kad neko preuzme vas fajl. Da li imate licencu za to je drugo pitanje i treba dobro razmisliti - vrlo verovatno nemate, jedna kopija se moze smatrati "fair use" praksom, ali 1000 kopija tesko da mogu da se nazovu tim imenom ;-)

* Ilegalna upotreba zasticenog materijala - jasno, tu nije kriv onaj koji deli fajl, vec onaj ko ga skida i koristi bez licence - mada posto je ovo najteze za pracenje, najmanje se i juri.

* Javno emitovanje zasticenog materijala - u nekim zakonodavstivma se P2P sharing moze smatrati emisijom (broadcastom) - pa podleze odgovarajucim zakonima koji regulisu emisiju kopirajtovanog materijala

* Posedovanje materijala dobijenog nelegalnim procesom - recimo u nekim zakonodavstvima (USA, EU) je imanje DivX kopije komercijalnog DVD-a koji ima zastitu od kopiranja (CCS) je samo po sebi ilegalno jer je namerno zaobidjena zastita od kopiranja sa DVD diska, sto je protivno DMCA zakonu o kopirajtu - dakle, sam taj fajl je vec dokaz o krivicnom delu

* Krsenje pravilnika provajdera - bilo koji od ovih gore potencijalnih prekrsaja moze biti i krsenje ugovora sa ISP-om na osnovu cega ISP moze da vam prekine ugovor jednostrano

E, sada poneta price je legalitet - da li neka strana kompanija ima pravo neovlasceno da pristupi vasem disku (to sto je on deljen ne znaci da je njima dozvoljeno da pristupe) - i da li ta ista strana kompanija ima pravo da donosi legalne zakljucke bez ukljucivanja sudske vlasti - i da li vas ISP, bez ucesca organa vase pravne drzave (tuzilastvo, policija, sudstvo) ima pravo da na osnovu nekakvih pisama nekog stranog pravnog lica donosi bilo kakve legalne zakljucke i preuzima akcije.

Odavanje podataka o vasem nalogu nekom trecem licu bez istraznog postupka u domacem sudu je cist kriminal.
24.07.2006. u 21:08 

kasaad
Hannover Germany

*.pools.arcor-ip.net.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu24.07.2006. u 21:22

Citat:
Odavanje podataka o vasem nalogu nekom trecem licu bez istraznog postupka u domacem sudu je cist kriminal.

Ovde cu se sloziti u potpunosti :)

Kas
FBzP Power!!!
24.07.2006. u 21:22 

Kosta ******um Rex Persia
Bor

Član broj: 44544
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: www.enterprise-fan-season..

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu24.07.2006. u 21:27
Citat:
kasaad: PeerGuardian pokriva poznate adrese, sto se moze lako resiti cak i pomocu najobicnijeg proxija ..te stoga beskorisno.

Grešiš, PeerGuardian 2.0 je mnogo savršeniji program nego što ti misliš, ako se svaki dan updatuje, nema šanse da te lako provale, čak se te šanse svode na najmanju moguću meru.

Citat:
Ivan Dimković: E, sada poneta price je legalitet - da li neka strana kompanija ima pravo neovlasceno da pristupi vasem disku (to sto je on deljen ne znaci da je njima dozvoljeno da pristupe) - i da li ta ista strana kompanija ima pravo da donosi legalne zakljucke bez ukljucivanja sudske vlasti - i da li vas ISP, bez ucesca organa vase pravne drzave (tuzilastvo, policija, sudstvo) ima pravo da na osnovu nekakvih pisama nekog stranog pravnog lica donosi bilo kakve legalne zakljucke i preuzima akcije.

Da, slažem se s tobom, Ivane. Strana kompanija apsolutno nema prava da neovlašćeno pristupi mom disku, i naravno da ona ne sme da donosi preuranjene zaključke samo na osnovu imena fajla. Isto tako, naš ISP ne sme da tek tako olako shvata raznorazne dopise od holivudskih studija, jer oni imaju običaj da onako po principu slučajnosti biraju korisnike, pa nema veze da li si ti to stvarno uradio ili nisi.

A što se tiče odavanja podataka o nekom nalogu trećem licu bez istražnog postupka u domaćem sudu, ti se apsolutno slažem sa Ivanom - to je čist kriminal.
Live long and prosper.
Permission to come aboard,captain.Permition granted.
24.07.2006. u 21:27 

Marko_L
Marko Lošonc
Founder and Owner, Jurassic Software
Beograd

Član broj: 20532
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org
Sajt: www.jurassicsoftware.com

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu24.07.2006. u 21:30
A nije isključeno ni da je dotičnom provajderu zafalilo protoka da nabije još kojeg "flat" korisnika na jedan link, koliko da ne zakupljuje novi i džaba baca pare, pa tako po app (ako prođe, prođe) rezonu, pošalje nekoliko upozorenja onima koji prave najveći protok, i malo smanji taj saobraćaj, dovoljno za još nekoliko "flat" korisnika. Bilo je slučajeva. Deluje mi prilično neverovatno da neka advokatska kancelarija šalje upozorenja preko provajdera. Uostalom, koliko mi je poznato, naši zakoni se (još uvek) razlikuju od američkih i evropskih, što znači da bi ta advokatska kancelarija trebalo da bude u potpunosti upoznata sa našim zakonima, što mi takođe deluje malo verovatno. A na kraju krajeva, kako može advokatska kancelarija da dokaže bilo šta osim da i sama prekrši zakon.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
24.07.2006. u 21:30 

kasaad
Hannover Germany

*.pools.arcor-ip.net.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu24.07.2006. u 21:31

@Kosta

Idi nauci malo o internet protokolima pa se javi da pricas o tome ....

Kas
FBzP Power!!!
24.07.2006. u 21:31 

Shadowed
.NET developer

SuperModerator
*.rcub.bg.ac.yu.

icon Re: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu24.07.2006. u 21:38
Citat:
Kosta ******um Rex Persia: naš ISP ne sme da tek tako olako shvata raznorazne dopise od holivudskih studija, jer oni imaju običaj da onako po principu slučajnosti biraju korisnike, pa nema veze da li si ti to stvarno uradio ili nisi.

Sme. Mogu oni da raskinu ugovor i zato sto je napolju oblacno. U govoru pise da se rasida na osnovu inicijative bilo koje strane i tu nema sta smeju ili ne.
24.07.2006. u 21:38 

[es] :: File Sharing :: Opomena od provajdera a vezano za Mazgu

Strane: 1 2 3 4 5 6 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 15261 | Odgovora: 126 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.