Citat:
@ivan: predlog statuta je samo to - predlog i ništa više. Skupština RNIDa isti može promeniti kako i koliko hoće
Mislim da je ovo oksimoron ;-) Naravno da skupstina RNIDa moze promeniti statut sopstvene organizacije - bilo bi neobicno da ne moze ;-)
Elem, posto clanovi te skupstine mogu biti samo pravna lica - problematicno je garantovati ono sto sam boldovao u predhodnom citatu, jer ne postoji mehanizam da tako nesto bude uradjeno u praksi. Pravna lica naravno mogu imati (i moguce je da imaju)
dobru volju da RNID zadovolji potrebe
gradjana - ali formalno-pravno oni uopste nisu u obavezi da tako nesto urade kako se vidi u Statutu.
Dalje, pominjanje reci 'fond' je vrlo problematicno kao sto rekoh - moj savet osnivacima RNID-a je da pogledaju "Zakon o Fondovima" (ili njegov predlog - ako vec zakon nije usvojen) - pominjenje pojma 'fond' u necemu sto samo po sebi nije fond je dovodjenje ljudi u zabunu. Naravno, ignorisite ovo ako je RNID zaista fond - mada onda tesko moze da se nazove neprofitnom organizacijom posto je cilj fonda obicno uvecanje profita ;-)
Verujem da je fond samo sitna greska predlagaca Statuta - medjutim misljenja sam da je ovo sa pravnim licima malo veci propust.
Moram da napomenem da licno nemam nista protiv komercijalizacije upravljanja domenima - osim zelje da sama definicija te organizacije mora biti koncizna sa pravim stanjem stvari.