|
dzerirajs
Član broj: 81956 Poruke: 16 93.86.90.*
|
Pozdrav svima,
potpuno sam nov u celoj ovoj priči oko News Servera, pa bi imao nekoliko pitanja za ljude dobre volje :)
Registrovao sam trial na Giganews i skinuo sam NewsLeecher i naravno i njega sam registrovao na mesec dana.
Prvi utisak mi je prilično podeljen. Brzina je odlična, čini mi se da je i bezbednost po pitanju zaraženih fajlova veća nego kod torenta. Međutim, ono što me izluđuje je nemogućnost čitanja komentara o fajlu koji želim da skinem (ili ja ne znam to da nađem), npr. ako pskidam neki film vrlo mi je bitno da li je on sinhronizovan na recimo francuski ili je u originalu.
Danas sam probao da skinem seriju, House S04 je u pitanju. Prvo pronašao sam negde oko 450 fajlova sa nazivom tipa: "House M.D. S4 retail nl DVD1 file1.rar", pa tako do file89.rar , onda ide DVD2 sa svim tim fajlovima od 1-89, pa opet sve tako za DVD3, DVD4 i DVD5, i sve ukupno oko 450 fajlova ili oko 17GB. Ceo taj serijal na torentu je oko 4.5giga, pa sam pretpostavio da bih trebao da skinem samo fajlove za DVD1 od 1-89.rar (ispravite me ako grešim). Da li grešim video bih i sam da se nije desilo da Leecher ne može da skine poslednji fajl, tj. fajl broj 5 koji je ostao na kraju i stoji na 98%.
Takođe, skinuo sam Par-N-Rar i QuickPar koji mi prijavljuju da fali taj jedan fajl (kao da nevidim i sam).
Moje pitanje je KAKO pronaći taj jedan missing file i da li postoji način za proveru (kvalitet, komentari) onoga što se nalazi u fajlovima pre download-a?
P.S. Giganews sam registrovao jer na news.astraweb.com nije htela da mi prođe kartica, ali mislim da je ova ponuda koju ima astra (unlimited 10$/month) odlična i sigurno ću preći tamo samo da malo uđem u fazon sa svim ovim. Još jedno pitanje da li sa NewsLeecherom može da se pretražuje i astraweb?
:::EDIT:::
Problem sa missing fajlom sam rešio tako što sam prekinuo onaj što je stajao na 98% i ponovo ga skinuo i tada nije bilo nikakvih problema.
Međutim desilo se ono čega sam se bojao. Ovaj DVD1 koji sam skinuo ima samo tri epizode koje su duplirane??? + neki dodaci (razgovor sa autorima serije) i ima holandski titl. 'Ajde, titl nije problem, ali na 5GB samo tri epizode. Čini mi se da je za ovu rabotu lakše (i jeftinije) pustiti računar da radi sve tri smene i da skida sa torenta nekoliko dana, i onako mu je za ove tri epizode trebalo oko 24 sata.
[Ovu poruku je menjao dzerirajs dana 20.01.2009. u 16:24 GMT+1]
|