Srodne teme
21.01.2004. listanje po strani
15.06.2005. Cepanje najbolje?
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?

[es] :: Predlozi i pitanja :: Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?
(Zaključana tema (lock), by Gojko Vujovic)
Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7

[ Pregleda: 6276 | Odgovora: 138 ]

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ilija1
Sežana

Član broj: 15186
*.dial-up.dsl.siol.net.

Sajt: www.abaco-gm.com

icon Re: Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?04.06.2006. u 13:56
Neka mi neko objasni zašto je toliko važno koliko koji član ima poruka. Ozbiljno mislim.
Igor I.
04.06.2006. u 13:56 

lancia88
Beograd

Član broj: 10215
..shall-bg.customer.sbb.co.yu.

icon Re: Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?04.06.2006. u 13:57
Pozdrav,

koliko mi je krivo kada nekoga treba javno da prozovem za bilo sta, toliko mi je jos draze ako tako nesto urodi i plodom. Iz tog razloga i inace praktikujem da kritikujem samo one za koje prema pokazanom potencijalu vredi pokusati. Eto, Time dade sad i konkretnije razmisljanje od dosadasnjih iako nismo dobili neko pravo resenje ali barem polako lokalizujemo problem. Naravno, svako ogranicenje nosi sa sobom i negativne strane, vreme uskoro pokaze u praksi da li dobri efekti zbog kojih je uvedeno na kraju vrede onih nuz-pojava koje izazove kolateralno. Ja se sa ovim uvek slazem.

Ipak, predlog je stroza moderacija MZ, ovo nije nista novo jer tako i inace resavamo probleme drugih foruma u pogledu suma i kamufliranja sustine do nivoa neprepoznatljivosti. OK, stroza moderacija je uvek resenje, mozda i veci broj moderatora. Ipak, odredjene specificnosti treba imati u vidu a to je da za MZ ne postoje osnovni parametri koji definisu sta je OT a sta nije, sta je opis foruma u nacelu a sta nije itd. Dakle, nemamo opipljive parametre usled cega moze ocas posla doci do licne uvredjenosti onih kojima su editovane/brisane poruke. Pride jos uvek nemamo resen jedan od baznih uslova a to je da je taj podforum deo ES-a na kome se korisnici ES-a u IT smislu nalaze da prodiskutuju o temi koja nije vezana za IT. Stvari su pomalo razvodnjene dodavanjem Techzone kao nesto konkretizovanijeg podforuma, tako i zanimljivih linkova kao jos jednu od derivacija osnovnog suma stvorenog na MZ koji nastojimo da kontrolisemo ali jos uvek ostaje ogroman broj tema koji u startu bodu oci svakom posetiocu koji dolazi na ES iz razloga njegove sustinske egzistencije i evolucije.

...i naravno, ponovo imamo izrazen problem onih kojima je jedino MZ vredna dolaska na ES.

Ja sam za sada i dalje pri stavu da Fly mora da odradi odredjena ogranicenja, fleksibilnost usled koje se i upustamo u diskusije cak i sa Gostima svakako determinise i mogucnost korekcija i omeksavanja jos u hodu ali za sve moramo imati valjane parametre i argumente, nemojmo samo uke-buke sistemom vrsiti pritisak na tim koji odlucuje. Dajte konkretne predloge i argumentaciju i bice nesto i od ove teme ali i od odnosa ES-MZ. Trenutno je, vidim, Fly znacajno "omeksao" ogranicenje pa idemo pratiti sta se desava u takvim uslovima. Ja dodajem jos i predlog da Gosti budu uskraceni za javljanje u ovakvim temama, odnosno na ovom forumu jer nezainteresovanoscu da se uopste i registruju jasno odslikavaju vlastiti kredibilitet za uticanje na raspravu, odnosno vlastite motive za to.
04.06.2006. u 13:57 

bojan_bozovic
Sir Lancelot

Član broj: 29028
*.pat-pool.le.sbb.co.yu.

icon Re: Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?04.06.2006. u 14:20
Imaju modovi moju potpunu podrsku, da ne raspravljamo vise o vanzemaljcima, i da se ocisti MZ od takvih tema, tj, ceterum censeo Carthaginem esse delendam!
04.06.2006. u 14:20 

lancia88
Beograd

icon Re: Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?04.06.2006. u 14:42
Pozdrav,

pa ne, nego valjda treba da ne dolazi vise na ES da mu se ne bi ucitavali biseri kao otvaranje piramida zvukom i kakvi sve vec ne naslovi. Treba mozda da se pocnemo istideti ES-a vremenom? Ne treba preterivati sa tim slobodama pisanja i misljenja, prvo mora zaziveti kultura razgovora, pa zatim institucija Kucnog reda a dotle se stvari resavaju Pravilnikom, kako opstim, tako i lokalnim a sve u svrhu smanjenja nepotrebnog suma. Dakle, i dalje insistiram na konkretnijim utiscima, predlozima i resenjima, sve ostalo je nista i nece doprineti resavanju svega ovoga.
04.06.2006. u 14:42 

bojan_bozovic
Sir Lancelot

*.pat-pool.le.sbb.co.yu.

icon Re: Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?04.06.2006. u 15:01
Da, ali neko to valja i moderisati, tebi je svejedno jer ne odrzavas forum, da znas samo da je to ozbiljna obaveza, a kako modovi ne primaju novac, vise je nego opravdano da im se to olaksa, jer mnogo sa MZ ne doprinosi kvalitetu foruma. Kome se ne svidja moze da ide npr. na burek forum i da prica o vanzemaljcima i piramidama i sl. stvarima. Jedan forum nije za sve, niti treba biti.
04.06.2006. u 15:01 

bojan_bozovic
Sir Lancelot

*.pat-pool.le.sbb.co.yu.

icon Re: Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?04.06.2006. u 15:22
Mislio sam da jedan sajt sa forumom ne treba, niti moze, da obuhvati diskusije u svakoj sferi ljudskog interesovanja.
04.06.2006. u 15:22 

bojan_bozovic
Sir Lancelot

*.pat-pool.le.sbb.co.yu.

icon Re: Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?04.06.2006. u 15:28
Vlasnik foruma je Gojko, dakle, ono sto on odredi, a ne sto ja ili ti zelimo.
04.06.2006. u 15:28 

lancia88
Beograd

icon Re: Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?04.06.2006. u 15:35
Pozdrav,

Citat:
N N: Pa i nisu obuhvaćene sve sfere, zabranjene su političke i verske teme.
Koje još teme treba zabraniti?

diferencijacija je ziva stvar, podlozna promenama u hodu a postoji i uredjivacka politika onih koji su zaduzeni za moderisanje/uredjivanje samog foruma. Niko nece biti prinudjen da zbog tema nebuloznog sadrzaja sebi uskrati osnovnu namenu MZ - odusak/ventil posle diskusije o IT temama. Stoga ce i postojati moderisanje ali sada samo objasnjavamo i prezvakujemo stvari koje bi morale biti poznate, usredotocimo se na resenje problema ili da se uzdrzavamo od pisanja da ne bismo temu "obogaljili".
04.06.2006. u 15:35 

Deda_Mraz

Član broj: 29099
194.106.175.*

icon Re: Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?04.06.2006. u 15:41
Koliko sam ja mogao da primetim, stalno na svakom forumu se neko svadja oko broja poruka...
Ajde lepo ukinite da obični korisnici mogu da vide svoj broj poruka i tako će biti najbolje...
04.06.2006. u 15:41 

bojan_bozovic
Sir Lancelot

*.pat-pool.le.sbb.co.yu.

icon Re: Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?04.06.2006. u 15:46
@N N

Je li? To je kao da ti meni u kucu dodjes i odredjujes sta da radim. I ja imam mali community sajt, zar da dozvolim da jedna osoba ima pet profila sa svojim slikama (npr. to mi se je desilo)? Vidis, ja na mom sajtu odredjujem sta ce biti, bas kao sto Gojko (ev. u dogovoru sa urednicima podforuma, ili vec kako je to na [es] interno "regulisano") odredjuje sta ce biti. To ukljucuje i privilegije korisnicima koji imaju vise od n postova u strucnim forumima, ili bilo sta drugo. Ovaj je sajt neciji a ne niciji tj free for all.
04.06.2006. u 15:46 

Milan Gligorijevic
student ETF-a
Pančevo

SuperModerator
Član broj: 73740
*.panet.co.yu.

Jabber: mmwc@elitesecurity.org

icon Re: Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?04.06.2006. u 16:07
Sve cestitke za neve izmene, samo napred.
Sto se mene tice ne mora da bude 100 granica moze i 1000
Ako su neki forumu zakljucani zato sto ruse ugled ES-a po meni to trenuno radi i MadZone.
Ako zelite da pomognete nekom koristite PP i gotovo.
Ako postujete samo ovako jer vam je dosadno onda MadZone nije za vas.

Da se flylord odlucio na drugu varujantu, recimo da oni sa 50 poruka mogu postovati jedanput na dan u MadZone, oni sa 100 dva puta, sa 300 tri puta, a oni sa 500 koliko hoce verovatno se ne bi digla ovolika frka oko sveka toga.
Ali sve jedno, po meni ove restrikcije su dobre i kao sto rekoh samo napred.
ex. mmwc        TriDeNet o 3Dnet-u
"(@)'(@)****|(@)*(@)***(@)
04.06.2006. u 16:07 

flylord
Ilić Aleksandar
Freedomia (direktor)
Nis/Uzice

Tehnički konsultant
Član broj: 2954
..nis1-nis.customer.sbb.co.yu.

Jabber: flylord@elitesecurity.org
Sajt: blog.itseminar.org

icon Re: Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?04.06.2006. u 16:11
Nisam se jos odlucio kako ce da bude. Mada, eto i to je dobra ideja... Treba malo vise koda, nego trenutno resenje, ali nije problematicno
04.06.2006. u 16:11 

bojan_bozovic
Sir Lancelot

*.pat-pool.le.sbb.co.yu.

icon Re: Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?04.06.2006. u 16:12
@N N

Cek malo, na izvesnom velikom webdevelopment forumu clanovi sa manje od n poruka, i nisu clanovi mesec dana ne mogu oglasavati svoje usluge ili ih traziti (hosting, design, programiranje i sl.). Samo pogledaj malo okolo. ;-)
04.06.2006. u 16:12 

Milan Gligorijevic
student ETF-a
Pančevo

SuperModerator
Član broj: 73740
*.panet.co.yu.

Jabber: mmwc@elitesecurity.org

icon Re: Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?04.06.2006. u 16:19
@flylord
To je i trebao da bude predlog ;)
Ne znam da li je sada tako ali i slanje privatnih poruka bi moglo biti slicno.
ex. mmwc        TriDeNet o 3Dnet-u
"(@)'(@)****|(@)*(@)***(@)
04.06.2006. u 16:19 

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
*.speed.planet.nl.

icon Re: Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?04.06.2006. u 16:24
Forum: MadZone
Opis: Za teme koje ne spadaju ni u jedan od ostalih foruma, a na neki način mogu biti zanimljive ostalim korisnicima.

Ja ne znam kome vanzemaljci i otvaranje piramida zvukom moze da bude od koristi?
Sa druge strane, neko ko je zaista u potrazi za vanzemaljcima i zvukovima koji otvaraju piramide ce verovatno ici na specijalizovane sajtove / forume za to. Ali tamo opet nece pitati kako da reinstalira windows. Zar ne?

Poz,
Sale
04.06.2006. u 16:24 

mrkidivx

Član broj: 15771
..nis2-nis.customer.sbb.co.yu.

icon Re: Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?04.06.2006. u 16:37
Citat:
ceterum censeo Carthaginem esse delendam

Ovo je nesumnjivo dalo "težinu" raspravi, ma šta značilo
I never wanna be a mod!
04.06.2006. u 16:37 

bojan_bozovic
Sir Lancelot

*.pat-pool.le.sbb.co.yu.

icon Re: Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?04.06.2006. u 16:40
Treba spamu stati na put, to znaci, a prvi je to rekao Katon ;-)
04.06.2006. u 16:40 

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

SuperModerator
Član broj: 7594
*.ptt.yu.

Sajt: blog.krstovic.info

icon Re: Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?04.06.2006. u 17:05
Bogami, iako sam u pocetku bio protiv min. broja postova za MZ, posle svega procitanog sam naglo promenio misljenje :)

Ovo je ocigledno nuzan potez, iako mnogi, koliko vidim na temi i dalje ne shvataju razloge za uvodjenje istog. Shadowed je prilicno lepo i jasno objasnio o cemu se tu radi, i ne vidim razlog sto neki i dalje teraju istu pricu.
Citat:
N N: Nikome ja ne određujem šta da radi, već samo predlažem ono što ima veze sa zdravim razumom.
A ako žele da nove članove tretiraju kao niže oblike života, onda samo neka nastave kako su počeli.

Negde vec lepo pise da koriscenje ES-a nije pravo, nego privilegija. Prakticno svi community forumi na webu imaju nekoliko nivoa privilegovanih sekcija na sajtu, dostupnih ili odredjenim minimumom postova ili "rangom", ili necim trecim. Toga do sad na ES-u nije bilo, ali je postalo neophodno. Ne zbog elitizma, nizih/visih oblika zivota i sta god vec izmisljate, vec prosto zbog smanjenja suma, raznih zloupotreba i za clanove koji su svojim ucescem u radu foruma stekli pravo na odredjene privilegije.

ES je bio, i iskreno se nadam ostace, IT forum. Svako ko se registruje na njega zbog MZ-a ili 90% svoje aktivnosti provodi na MZ ne bi trebalo da bude deo ovog community-ja.

MadZone bi trebalo da bude ventil IT temama i mesto sa minimalnom (ili nikakvom) moderacijom, dostupan stalnim clanovima foruma za neobavezni, svakodnevni chit-chat. Nazalost, rapidnim povecanjem popularnosti ESa postao je forum za sebe, koji je u nekoliko navrata imao izuzetno strogu moderaciju (a i sad ima) koja se apsolutno kosi sa samom poentom tog foruma. Gomila ljudi je pocela da se registruje samo da bi postovali na MZ, a to vec nema nikakvog smisla. Ovo bi zaista trebalo da bude IT forum i to se nekima na zalost nece dopasti.

Ko ima problem sa tim sto ne moze da postuje na MZ, znaci da ga ES kao IT forum zapravo i ne interesuje. A time je sve receno.

04.06.2006. u 17:05 

Nemanja Avramović
PHP developer, Webinsane
Mladenovac, Srbija

Član broj: 32202
195.252.99.*

Sajt: www.avramovic.info

icon Re: Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?04.06.2006. u 17:08
Nisam citao sve postove ali mi je ovo skroz ok, tj. vise mi se svidja onaj predlog sa 64/256 poruka (odgovaranje/nova tema).
Takodje, neko je pitao kako doci do tih 200 poruka? Odes na moj profil i vidis:
Broj poruka: 1957
...a najaktivniji sam u samo 2 foruma (delphi i php)... naravno, posecujem i ostale forume, kad mi zatreba nesto, ali na ova dva visim svaki dan. 200 poruka moze jako brzo da se napravi, samo ako ste aktivni na forumu (ne, ne spameri, nego aktivni).
Moj sajt. Moj blog. Moj avatar. Moj grad. Moja frizura.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
04.06.2006. u 17:08 

ilija1
Sežana

Član broj: 15186
*.dial-up.dsl.siol.net.

Sajt: www.abaco-gm.com

icon Re: Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?04.06.2006. u 17:55
Neka mi neko objasni zašto je toliko važno koliko koji član ima poruka.
I kako bi se ponašali do pojedinih članova kad vam taj podatak nebi bio poznat.
Igor I.
04.06.2006. u 17:55 

[es] :: Predlozi i pitanja :: Madzone - zasto je uveden minimalan broj postova za pisanje?
(Zaključana tema (lock), by Gojko Vujovic)
Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7

[ Pregleda: 6276 | Odgovora: 138 ]

Postavi temu

Srodne teme
21.01.2004. listanje po strani
15.06.2005. Cepanje najbolje?
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.