Bogami, iako sam u pocetku bio protiv min. broja postova za MZ, posle svega procitanog sam naglo promenio misljenje :)
Ovo je ocigledno nuzan potez, iako mnogi, koliko vidim na temi i dalje ne shvataju razloge za uvodjenje istog. Shadowed je prilicno lepo i jasno objasnio o cemu se tu radi, i ne vidim razlog sto neki i dalje teraju istu pricu.
Citat:
N N: Nikome ja ne određujem šta da radi, već samo predlažem ono što ima veze sa zdravim razumom.
A ako žele da nove članove tretiraju kao niže oblike života, onda samo neka nastave kako su počeli.
Negde vec lepo pise da koriscenje ES-a nije pravo, nego privilegija. Prakticno svi community forumi na webu imaju nekoliko nivoa privilegovanih sekcija na sajtu, dostupnih ili odredjenim minimumom postova ili "rangom", ili necim trecim. Toga do sad na ES-u nije bilo, ali je postalo neophodno. Ne zbog elitizma, nizih/visih oblika zivota i sta god vec izmisljate, vec prosto zbog smanjenja suma, raznih zloupotreba i za clanove koji su svojim ucescem u radu foruma stekli pravo na odredjene privilegije.
ES je bio, i iskreno se nadam ostace, IT forum. Svako ko se registruje na njega zbog MZ-a ili 90% svoje aktivnosti provodi na MZ ne bi trebalo da bude deo ovog community-ja.
MadZone
bi trebalo da bude ventil IT temama i mesto sa minimalnom (ili nikakvom) moderacijom, dostupan stalnim clanovima foruma za neobavezni, svakodnevni chit-chat. Nazalost, rapidnim povecanjem popularnosti ESa postao je forum za sebe, koji je u nekoliko navrata imao izuzetno strogu moderaciju (a i sad ima) koja se apsolutno kosi sa samom poentom tog foruma. Gomila ljudi je pocela da se registruje samo da bi postovali na MZ, a to vec nema nikakvog smisla. Ovo bi
zaista trebalo da bude IT forum i to se nekima na zalost nece dopasti.
Ko ima problem sa tim sto ne moze da postuje na MZ, znaci da ga ES kao IT forum zapravo i ne interesuje. A time je sve receno.