'Ajd' za one kojima jos uvek nije jasno, ili nije potpuno.
U pocetku su ljudi dolazili na ES zbog onog sto on jeste - sve ono bez MZ-a. To nije bila velika grupa ljudi. Otvoren je MZ da bi mogli povremeno da diskutuju i o ponekoj stvari koja nije strogo IT ili ne postoji konkretan forum za to. Sve vreme je nonMZ ES bio primarna stvar.
To je tako funcionisalo i nije bila potrebna neka kontrola da bi sve vreme bilo u redu.
Medjutim, tokom vremena je doslo mnogo drugih ljudi, mnogi samo ili uglavnom zbog MZ.
Prava greska u svemu ovome je sto nije pre 3 (ili slicno) godina uvedena ovakva vrsta ogranicenja. Sada se ta greska ispravlja ali to nije jednostavno i jasno je da ce mnogima smetati. Pre ili kasnije ovo je potrebno uraditi. Sto kasnije, to teze. Zato bolje pre.
Ipak, mislim da bi trebala postojati izvesna korekcija. Evo predloga koji sam vec negde dao ali se ne secam tacno gde:
Uvesti minimum od 30-50 postova (pctel, ignorisi ovo, molim) na ne-MZ forumima, a zatim da moze postojati maksimalno 20% poruka na MZ od ukupnog broja poruka (znaci, ako je 100 poruka ukupno, od toga moze biti 20 na MZ).
Tako nemamo preveliko cekanje na ucesce a nemamo ni postovanje samo na MZ (ovako moze neko da ima 200 poruka na drugim forumima i 3000 na MZ).
Takodje, ako neko krene da troll-uje (pctel, ignorisi) da bi povecao broj non-MZ poruka, bice mu brisane poruke.
PS. Sto se Gojkovog "izvlacenja" tice, ovo nije njegov predlog vec flylord-ov. Takodje izglasan je vecinom moderaroa i supermoderatora, tako da Gojko zaista nije ovo ni smislio ni odlucio da se uvede.
Download from Youtube
Mozda sam ja paranoican, ali to ne znaci da mi neko ipak ne radi o glavi.
FBzP