Citat:
MarioPG: Master K kazes da V-plug ne trazi AES vec zna koji kada ide, odnosno zna tacno kada treba da promijeni kljuc.
Ili sam ja lose ukapirao.
Mislim da sam jasno napisao u predhodnom postu. Kao sto ti je @dejandj odgovorio: nezna ali to procita iz db.
Do sada je emulator AES kljuc citao iz softcama, a u njemu je bilo postavljano mnogo AES kljuceva pomocu kojih se TPS gledao po nekoliko dana. Ali pri svakoj promjeni kljuca emulator je morao da provjerava svaki od kljuceva iz softcama koji je pravi. Kad nadje onaj pravi onda se pojavi slika. To je predstavljalo problem za one sa slabijim racunarom jer je bitno koliko brzo to emulator odradi.
Kod ovog V-pluga nije tako. U db file-u su upisani kljucevi ispred kojih je naznaceno vrijeme za koje vaze, te V-plug na osnovu vremena uzima tacno onaj kljuc koji vazi u tom trenutku i upisuje ga u softcam. Nakon toga slijedi ponovo poznati proces citanja kljuca iz softcama i otkljucavanja kanala na isti nacin kao i kod dosadasnjih V-plug. Zato je vazno da u softcamu nema drugih AES kljuceva nego samo onaj koji je V-plug procitao iz db.
Moglo bi se reci pametan emulator, ali ja bih prije rekao pametna osoba koja se sjetila ovoga, jer ovako funkcionira i originalna TPS kartica. Mislim da je db file isti koji koristi o orginalna kartica, a taj file TPS svake sedmice salje (putem cable veze ili na neki drugi nacin) svojim preplatnicima.
Vec je spominjano negdje na ovom forumu da pretplatnici TPS-a moraju imati i cable vezu ili nesto slicno!!
Pozdrav!