Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Da li bi ovo radilo?

[es] :: Home Networking :: Da li bi ovo radilo?

[ Pregleda: 524 | Odgovora: 4 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

DS_Store
[es] :: Macintosh

Član broj: 32090
*.vdial.verat.net.

icon Da li bi ovo radilo?19.05.2006. u 19:53

Zdravo narode,

Pokusavam da resim jedno povezivanje i hteo bih da proverim da li ce ovo raditi.

Imam dva racunara i oni su povezani jedan sa drugim preko RJ-45. Oba mogu da se kace na net preko dial-up-a. Oba racunara su jedan od drugog udaljena daleko manje nego sto je bilo koji od njih udaljen od telefona, tj. telefon mi je na samom ulazu u gajbu, a racunari su skroz na drugom kraju stana. Iz tog razloga odmah na ulazu imam spliter za RJ-11 (onaj zidni), jedan kabl ide u telefon, drugi, mnogo duzi, ide do prvog racunara, ulazi u jos jedan RJ-11 spliter, iz koga jedan izlaz vodi do blizeg, a drugi do udaljenijeg racunara. Sve radi bez ikakvih problema. Nema share-ovanja konekcije, jer ne zelim da drzim jedan racunar ukljucen non-stop.

Sada stize adsl i uzecu ruter. Moj (pakleni) plan je da na mestu prvog RJ-11 splitera postavim adsl spliter, onda jedan izlaz ide u telefon, drugi ide na drugi kraj stana, tu umesto u drugi spliter ulazi u ruter i iz rutera ide do dva racunara. Da li bi ovo radilo? Koliko sam do sada provalio prettrazujuci [es], glavna fora je ovaj adsl spliter ispred telefona i svega ostalog. Mozda jos vaznije pitanje, s obzirom da danas budze i spliter i filter i modem sve zajedno u isto kuciste, koji bi mi adsl spliter preporucili? Dakle stand-alone, solo, samo spliter?

Unapred hvala na odgovorima.
10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10
19.05.2006. u 19:53 

Milan Andjelkovic
System Engineer, YUnet International
Beograd

Administrator
Član broj: 4476
*.verat.net.

Jabber: mangel@elitesecuirty.org
Sajt: www.linkedin.com/in/milan..

icon Re: Da li bi ovo radilo?20.05.2006. u 10:48
Radilo bi.

Nema nekih posebnih nedoumica po pitanju splitera - sve što ti treba jeste da radi. Jedino može da bude da ruter eventualno već sadrži nešto tako u sebi, ali je to retko. Ako nam kažeš konkretan model rutera koji ćeš uzeti, verovatno će se naći neko ko ima iskustva sa njim.
ex.mangel

"Sišla je stepeništem kao klavirom."

Stay in the house...

OV SM
LA PK
20.05.2006. u 10:48 

DS_Store

*.vdial.verat.net.

icon Re: Da li bi ovo radilo?20.05.2006. u 15:50
Pre svega hvala na odgovoru.

Najverovatnije cu se pretplatiti kod Sezama, ali nisam siguran koji oni ruter daju. Ako se ne varam u pitanju je Conexant. Nadam se da nece praviti (previse) problema.

Ukoliko ruter ima spliter u sebi, da li bi jos jedan spliter ispred njega pravio probleme?

EDIT: Mislim da u Sezamu daju spliter/filter i ruter (zasebno), tako da bi to onda bilo to. U suprotnom vazi pitanje iz reda iznad.

[Ovu poruku je menjao DS_Store dana 20.05.2006. u 16:55 GMT+1]
10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10
20.05.2006. u 15:50 

Milan Andjelkovic
System Engineer, YUnet International
Beograd

Administrator
Član broj: 4476
*.verat.net.

Jabber: mangel@elitesecuirty.org
Sajt: www.linkedin.com/in/milan..

icon Re: Da li bi ovo radilo?20.05.2006. u 16:47
Ako provajder daje modem/ruter, vrlo je velika verovatnoća da će dati i svu opremu koja je potrebna da bi to radilo kako treba (čitaj: spliter).

Inače, još jedan spliter ne bi smetao. Slikovito objašnjenje: zamisli da imaš punu korpu jabuka i krušaka i da ih treba razdvojiti u dve zasebne korpe. Ti ih razdvojiš, a onda recimo, iz nekog razloga, hoćeš da još jednom primeniš isti postupak na novo-dobijenu korpu sa jabukama. Posle tog drugog razdvajanja ćeš završiti sa još jednom identičnom korpom punom jabuka, i još jednom praznom. Ovaj drugi korak (drugo razdvajanje) je nepotreban, ali ne čini nikakvu štetu.

Pozdrav
ex.mangel

"Sišla je stepeništem kao klavirom."

Stay in the house...

OV SM
LA PK
20.05.2006. u 16:47 

DS_Store

*.vdial.verat.net.

icon Re: Da li bi ovo radilo?20.05.2006. u 22:09
Citat:
Milan Andjelkovic:Posle tog drugog razdvajanja ćeš završiti sa još jednom identičnom korpom punom jabuka, i još jednom praznom.

He, he, he, vrlo, khm... slikovito objasnjenje ;]

Upravo to me je zanimalo, dakle bez obzira na broj splitera ove vise frekvencije ostaju. Super!

Mnogo hvala na odgovorima i sve najbolje!
10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10
20.05.2006. u 22:09 

[es] :: Home Networking :: Da li bi ovo radilo?

[ Pregleda: 524 | Odgovora: 4 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.