Zdravo narode,
Pokusavam da resim jedno povezivanje i hteo bih da proverim da li ce ovo raditi.
Imam dva racunara i oni su povezani jedan sa drugim preko RJ-45. Oba mogu da se kace na net preko dial-up-a. Oba racunara su jedan od drugog udaljena daleko manje nego sto je bilo koji od njih udaljen od telefona, tj. telefon mi je na samom ulazu u gajbu, a racunari su skroz na drugom kraju stana. Iz tog razloga odmah na ulazu imam spliter za RJ-11 (onaj zidni), jedan kabl ide u telefon, drugi, mnogo duzi, ide do prvog racunara, ulazi u jos jedan RJ-11 spliter, iz koga jedan izlaz vodi do blizeg, a drugi do udaljenijeg racunara. Sve radi bez ikakvih problema. Nema share-ovanja konekcije, jer ne zelim da drzim jedan racunar ukljucen non-stop.
Sada stize adsl i uzecu ruter. Moj (pakleni) plan je da na mestu prvog RJ-11 splitera postavim adsl spliter, onda jedan izlaz ide u telefon, drugi ide na drugi kraj stana, tu umesto u drugi spliter ulazi u ruter i iz rutera ide do dva racunara. Da li bi ovo radilo? Koliko sam do sada provalio prettrazujuci [es], glavna fora je ovaj adsl spliter ispred telefona i svega ostalog. Mozda jos vaznije pitanje, s obzirom da danas budze i spliter i filter i modem sve zajedno u isto kuciste, koji bi mi adsl spliter preporucili? Dakle stand-alone, solo, samo spliter?
Unapred hvala na odgovorima.
20 SWEET
30 GO TO 10

Da li bi ovo radilo?