Kao sto i sama tema kaze pitanje je prosto...........medjutim jedna stvar me je zbunila pa rijesih da potrazim pomoc ovdje......... naime ortak je sa reklamacije dobio plocu na kojoj je samo zamijenjen BIOS, ali sam chip je zamijenjen...... obzirom da je ortak na BEOGRID-u oni vezuju mogucnost protoka za MAC adresu............ kad je ukljucio komp sa plocom na kojoj je zamijenjen BIOS nije imao mrezu jer mu je promijenjena MAC adresa, naravno sve je rijeseno tako sto je momcima iz podrske izdiktirao novu MAC adresu i sve sad funkcionise, ali mene buni to da je MAC adresa promijenjena sa promijenom BIOS-a, da nije ploca mijenjana znam sigurno jer je preko mene nosio plocu na RMA i znam po stikeru i serijskom broju da je ploca ostala ista........... znaci 100% je promijenjen samo BIOS chip i nista vise.............. obzirom da je MAC adresa fizicka adesa uredjaja i da je ona jedinstvena za svaki uredjaj.............. naime integrisana mrezna karta je REALTEK-ova a ploca je asusova............. interesuje me da li je objasnjenje koje je dobio od momaka iz tehnicke podrske tacno, a ono glasi da je MAC adresa smjestena u BIOS-u, ako je to kojim slucajem tacno onda pada u vodu definicija MAC adrese.......... Hvala svima koji imaju strpljenja da daju doprinos u rijesavanju ove po meni krajnje cudne pojave...........

Gdje se smjesta MAC adresa integrisane mrezene karte?????