Prvo da pozdravim Sve na forumu i pozelim gledanje onih sistema sa prefiksom 2 u sledecoj godini i naravno ono sto je najbitnije puno zdravlja.
Sada da se obratim za pomoc onima koji imaju volje i zelje ( sreca ima ih ovdje mnogo ) da pokusam namjestiti antenu za gledanje satelita od 42 E do 30 W ( na Klarkov prsten ).
- Imam Fe antenu 125 cm, pokretna ledja i linearni motor 18 inca.
- Lokacija je Modrica, blizu Doboja, Republika Srpska ( poznata po Rafineriji ulja Modrica).
- Od opreme imam i starog Samsunga 9500 i podosta modula i razlicitih kartica.
- Dosad sam pokusavao da podesim od oka, ali nisam nikad uspio sve da pohvatam, a sada sam se naoruzao kompasom samo sad ne znam kako i sta da mjerim.
- Mislim da treba da ide ovako, ali nisam siguran, pa bih molio da mi potvrdite.
Stavim sve pod vaser vagu i kompletan sistem postavim prema (da li prema geografskom jugu ili magnetnom jugu), sve je jos uvijek pod pravim uglovima, a zatim samo tanjir okrenem prema istoku za 18,3 stepena ( ovaj sam podatak za ovu lokaciju dobio od prijatelja ) i podignem tanjir tj. nadjem ovaj vertikalni ugao prema Astri.
Naravno sve ovo radim sa analognim prijemnikom.
Mozete li mi reci koji je najjaci analogni signal sa Hispasata koji se ovdje moze uhvatiti.
Volio bih da mi se javi neko iz okoline koji je to sve vec prosao
Hvala unapred

Postavljanje antene
Re: Postavljanje antene