Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Samsung

[es] :: BalkanSat :: Dreambox, Samsung, Humax, D-box :: Samsung

[ Pregleda: 2100 | Odgovora: 6 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

IsNoGood

Član broj: 5910

icon Samsung12.11.2002. u 14:05

Cao,

Sta bi se desilo kada bi probao da ubacim patch za Samsung DSR-9500 u Samsung SVACI-202???

Kada bi to uradio da li bi unistio resiver i da li bi posle mogao da vratim stari software za Samsung SVACI-202???

Pozdrav! Milos
"You talkin' to me? You talkin' to me? You talkin' to me? Well, who the hell else are you talkin' to? You talkin' to me? Well, I'm the only one here. Who the f--k do you think you're talkin' to?"
12.11.2002. u 14:05 

gorski

icon Re: Samsung12.11.2002. u 14:59
Odgovor ti je na forumu! Kad bi samo malo citali i upotrebljavali Pretraga funkciju...

PB kaze da bi ga unistio...
12.11.2002. u 14:59 

Yolja
Bijeljina

Član broj: 1556

icon Re: Samsung14.11.2002. u 08:17
Citat:
IsNoGood:

Cao,

Sta bi se desilo kada bi probao da ubacim patch za Samsung DSR-9500 u Samsung SVACI-202???

Kada bi to uradio da li bi unistio resiver i da li bi posle mogao da vratim stari software za Samsung SVACI-202???

Pozdrav! Milos

Drugar, nemoj ni da pomisljas na to. Ne vjerujem da ces ga bas 100% ubiti, ali jednostavno nece raditi. Ta dva samsunga nemaju nikakve veze jedan sa drugim, cak su i proizvodjaci razliciti, a i hw je potpuno drugaciji.

I da objasnim to "ne vjerujem da ces ga ubiti 100%"!
Ubacivanje softvera ide tako sto se procesor risivera ubaci u tkz. servisni mod. Startuje se BOOTSTRAP program koji "ceka" podatke sa RS232 porta i to je sve. Vrsi kompletno ili parcijalno flesovanje pod kontrolom procesora. Sam bootstrap ne bi trebalo biti moguce mijenjati "na kablove", tako da mozes vratiti prethodni sw. To je teorija, praksa moze biti drugacija, ali: "Who dares - Wins", kaze Del-boy iz "Mucki" ;)

Zivi bili!
Yolja
14.11.2002. u 08:17 

IsNoGood

Član broj: 5910

icon Re: Samsung14.11.2002. u 21:12
Nisam nasao odgovor na moje pitanje u "pretraga", da sam nasao ne bi pitao. Svejedno hvala na odgovorima!!!

p.s. nisam mislio stvarno da ubacim taj software nego sam samo hteo da pitam sta bi se desilo.....
"You talkin' to me? You talkin' to me? You talkin' to me? Well, who the hell else are you talkin' to? You talkin' to me? Well, I'm the only one here. Who the f--k do you think you're talkin' to?"
14.11.2002. u 21:12 

dejan73
MEXICO

Član broj: 6458

icon Re: Samsung18.01.2003. u 16:04
IsNoGood,u medjuvremenu nasao sam nesto za tebe na S-U FORUMU tamo mario12 pise sledece:
problem postoji samo sa striemom (ne otvaraga),od TPS-a radi multivision ostalo
sve radi.Maksimum broj kanala je 1400-naime radi se o patch-u za STRONG4400
risiver koji je u potpunosti kompartibilan sa svaci202.
Stvar je testirana i pokusa cu patch staviti na upload.
Zahvaljujem Yolji Sa TD foruma.
Vidim da nema uploada fajl je na:
http://balkansat.elitesecurity.org/upload/index.php
2_srt44006in1.rar"

3.otkucaj:
c:\windows>cd deskop
dobices
c:\windows\deskop>
kucaj dalje:
c:\windows\deskop>stbload 4400.tdf 1
ono zadnje "1"ti oznacava koji port koristis na kompjuteru 1 ili 2
stisni enter i ukljuci risiver u struju a istovremeno moras na resiveru srelice
volume-(minus)i kanal-(minus)
upload u risiver automatski pocinje,videces to na monitoru.
Sacekaj da upload zavrsi i to je to.Za vreme uploada risiver ce ti na displeju
odbrojavati od 1do100
Mario

Pozdrav od Dejana
18.01.2003. u 16:04 

Yolja
Bijeljina

Član broj: 1556

icon Re: Samsung19.01.2003. u 13:16
Ako smijem da se "ubacim"...
Posto se radi o neoficijelnom sw, ver. 2.06.15, ostajete bez garancije na STB. BTW, ovaj fw ima nekoliko problema. Neke je Mario vec iznio, a i da ja ponesto dodam!
Prvi i najveci problem je sto ovaj fw malo mjenja bootloader, tako da nakon verzije 2.06.15 necete moci ubaciti na kablove ni jedan drugi firmware. Tacnije, ne mozete ubaciti STB u servisni mod kombinacijom tipki ch down+vol down. Pomaze samo flash programator. Stoga, prije ubacivanja, potrudite se da iscitate sadrzaj flasha na programatoru, pa tek onda eksperimentisite!
Jos jedan problem ima sa ovim firmwareom, je sto se nakon ubacivanja gubite sat na displeju STB. Sat koji se na OSD prikazuje radi korektno. Problem je u tome sto prednji panel SVACI-ja i Stronga izgleda nisu kompatabilni, ali sumnjam da ce to nekom predstavljati problem.

Problema ima, ali se na kraju isplati, tako sto za cijenu SVACI-ja i euroirdeto modula, dobijate 2 Viaccess slota (kazu Via2 compatibile), Betacrypt, SECA, Irdeto, dio TPS, bez dodatne kupovine modula. Mozda ce sledeca verzija softvera biti bolja. Vec sam vidio verziju 2.07.XX, ali samo kao TDF fajl, koji nece da radi na SVACI-202, zbog gore objasnjenog problema sa front panelom. Ta verzija je za Goldvision risivere. Volio bih da probam ovaj fw sa Magic modulom i Pentacryptom 1.09, ali ga nemam. Pretpostaljam da bi radio mnogo bolje i sa streamom i TPS-om.
Ako nesto nije jasno, slobodno pitajte .
I ja sam mnoge pitao kad sam imao probleme, pa sam ih vrlo uspjesno rijesio.

Zivi bili!
Yolja
19.01.2003. u 13:16 

ZoranStevanovic

Član broj: 50062

icon Re: Samsung13.04.2005. u 19:04
Ja sam zainteresovan da ubacim ovaj pach u samsung 202 svaci ali ne mogu da ga nigde nadjem.Ako ga imas molim te posalji mi na e-mail.Hvala.Pach je koliko se ja secam 2_srt 4400 6 in 1.rar.
13.04.2005. u 19:04 

[es] :: BalkanSat :: Dreambox, Samsung, Humax, D-box :: Samsung

[ Pregleda: 2100 | Odgovora: 6 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.