Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Nesto se cudno desava za Verat-ovim hosting serverima

[es] :: Hosting :: Nesto se cudno desava za Verat-ovim hosting serverima

Strane: < .. 1 2 3

[ Pregleda: 7339 | Odgovora: 50 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Gojko Vujovic
Juniper Networks
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
*.gojko.ss.

Sajt: www.gojkovujovic.com

icon Re: Nesto se cudno desava za Verat-ovim hosting serverima07.07.2006. u 15:29
Niste u toku ocigledno. ;)
07.07.2006. u 15:29 

djricky
Senior Network Administrator
AS15982

SuperModerator
Član broj: 1046
*.ricky.verat.net.

icon Re: Nesto se cudno desava za Verat-ovim hosting serverima07.07.2006. u 15:50
hehehe... nisu...

i ES se ne hostuje na Veratovim serverima...
http://qrcode.in.rs - Ne znate sta su QR kodovi? Pogledajte...
http://fun.ql4.org - Zabavni sadrzaj
http://turisticki-vodic.info - Jos uvek niste otisli na letovanje? Najkompletnija domaca turisticka ponuda na jednom mestu
07.07.2006. u 15:50 

broker

Član broj: 2415
212.62.59.*

icon Re: Nesto se cudno desava za Verat-ovim hosting serverima07.07.2006. u 15:59
E pa sad, onomad je radio :)
Nisam znao za promenu :)

A nisam ni rekao da se hostuje na Veratovim serverima nego na Veratu.
07.07.2006. u 15:59 

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
*.speed.planet.nl.

icon Re: Nesto se cudno desava za Verat-ovim hosting serverima07.07.2006. u 17:43
Slazem se - koliko para toliko i muzike. Medjutim, za ovoliko 'muzike' od verata, mislim da im je i trenutni cenovnik preskup.
Da tehnika moze uvek da otkaze, to stoji. Licno iznajmljujem server za 100+ evra mesecno, pa je opet pookao RAM i bio sam 'offline' neko vreme. Ti se jedino sa debelom lovom moze izbeci, pa kome treba...

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
07.07.2006. u 17:43 

Born2Kill
Born2Kill
Beograd

Član broj: 1877
*.net.yu.

icon Re: Nesto se cudno desava za Verat-ovim hosting serverima07.07.2006. u 23:29
Citat:
SmilieBG: Slazem se - koliko para toliko i muzike. Medjutim, za ovoliko 'muzike' od verata, mislim da im je i trenutni cenovnik preskup.
Da tehnika moze uvek da otkaze, to stoji. Licno iznajmljujem server za 100+ evra mesecno, pa je opet pookao RAM i bio sam 'offline' neko vreme. Ti se jedino sa debelom lovom moze izbeci, pa kome treba...

Poz,
Sale

Evo odmah ti kazem jednu stvar ... Problem u Veratu nije hardverske prirode ...

E sada problem je uglavnom u onome sto sam naveo u proslom postu da se ne ponavljam...

Da sam ja na mestu Verata ono sto sada kosta 1000 dinara kostalo bi 3000 obogatio bi svoju hosting ponudu, oterao mali procenat klijenata ali bi u mnogome poboljsali uslugu ... e sada sto niko tamo ne razmislja tako .. jbga ..
07.07.2006. u 23:29 

drazha
Dragutin Cvetkovic
Dublin, Ireland

Član broj: 3314
*.dsl.netsource.ie.

icon Re: Nesto se cudno desava za Verat-ovim hosting serverima08.07.2006. u 13:15
Dajte ljudi, nemojte molim vas! Pa jel znate vi za boga? Pa nemogu da se vise smejem ovoliko! Imajte milosti! Pa ima tu i dece i nejaci! Nemojte MOLIM VAS! *ROTFL* 1000 dinara godisnji hosting!!! *PMLOL* IMA KOD VERATA ZA 10 MARKE!?!

E, nemogu vise, ajde stvarno, uozbiljite se i nemojte vise da me zasmejavate, stvarno nema smisla!
When you look long into an abyss,
the abyss also looks into you.

--Nietzsche
08.07.2006. u 13:15 

seljak tasa
Zoran Tanasijevic
Farma Tanasijević
www.moravci.com

Član broj: 4223
213.244.197.*

Sajt: www.seljaktasa.org

icon Re: Nesto se cudno desava za Verat-ovim hosting serverima08.07.2006. u 16:07
Sto se tice ovog sajta rodoslov i gospodina Tasica,

pre nekoliko dana napisem ja drustvancetu na veratu da ne umeju da citaju latinicu, kad pomenuti Drazen napise meni pisamce i izgrdi me na sva usta, uz put da sam drzak, bezobrazan... a ko sto se vidi covek ne ume da cita latinicu, a hoce da se bavi Internetom. nisam ja Tacic nego Tanasijevic, kao sto lepo pise.

Hosting na Veratu za ovaj sajt rodoslov je istekao jos 2004. godine i fajlovi se ne cuvaju tako dugo. Ne znam ko vas je i o cemu slagao? I ko vas je izgradio?

Lidija kaze da je sajt na vasem serveru, da je samo zakljucan, a vi javljate da je davno obrisan. znaci neko ne govori istinu i to jeste neprofesionalno i drsko. tako se ne radi sa klijentima, sem ako hocete da ih odjurite.

Sto se tice ovog drugog posta, istina je da se nije odgovorilo na mail 3-4 dana zbog guzve i problema sa ovim serverom, ali najvise iz razloga sto tu u sustini nije bilo problema. Sve sto je korisnik trazio radi bez ikakvih problema, samo je trebalo probati. Ili napisati ispravan kod od tri linije.

da dodam da sam pre nekoliko dana trazio da se sa veratovih servera obrisu DNSovi za www.rodoslov. net ali niko ne odgovara.

da ne pominjem strasan skandal sa nasim sajtom www.oglasi.org.yu pre vise od godinu dana. jednog dana mi primetimo da nema sajta. pitamo verat o cemu se radi. kazu da im pukao server i da je ceo sajt unisten. unisten sajt, a oni se i ne javljaju sa izvinjenjem. cute.
i jos kazu da dobijamo godinu dana besplatan hosting (samo 1.200 dinara). pazite ovaj bezobrazluk. sami odredjuju kolika je steta i kolika je naknada. ovo nigde nisam cuo do tada. i tako mi izgubimo godinu dana dok uradimo novi sajt koji je bio prvi medju konkurencijom. u medjuvremenu konkurencija nas presisala. i tu dolazimo do generalnog problema. sta ako se nekome ko sedi pored servera (bilo kog provajdera) prohte da iz obesti unisti ceo sajt? ili mu, daleko bilo, konkurencija dobro plati za taj prljavi posao?

Zoran Tanasijević-Tasa
SVETSKI HIT! Internet portal za seljake i gospodu www.selo.rs
08.07.2006. u 16:07 

seljak tasa
Zoran Tanasijevic
Farma Tanasijević
www.moravci.com

Član broj: 4223
*.041net.co.yu.

Sajt: www.seljaktasa.org

icon Re: Nesto se cudno desava za Verat-ovim hosting serverima09.07.2006. u 21:20
evo ni danas de drustvance sa verata ne oglasava i ne brise dns-ove za sajt www.rodoslov.net
znaci po svoj prilici moramo to da odradimo na sudu. da li oni uopste rade vikendom?
Zoran Tanasijević-Tasa
SVETSKI HIT! Internet portal za seljake i gospodu www.selo.rs
09.07.2006. u 21:20 

Gojko Vujovic
Juniper Networks
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
*.gojko.ss.

Sajt: www.gojkovujovic.com

icon Re: Nesto se cudno desava za Verat-ovim hosting serverima09.07.2006. u 22:42
Tasiću, ja ne radim više tamo ali mogu sa sigurnošću da kažem par stvari:

1. niste više korisnik, oni ne moraju ni da pričaju sa vama više osim eventualno o plaćanju dugovanja na ime neizmirenih obaveza od perioda kad vam je istekao hosting do perioda kada je uklonjen sa neta, i o ponovnom otvaranju hostinga

2. nemate prava da tražite BILO ŠTA, mogu da drže ŠTA GOD ŽELE u svom DNS-u. ja mogu da stavim da ceo gugl resolvuje na moje lokalne servere i serviram personalizovani gugl sa reklamama

3. na stranu to što sam već 10 puta objasnio na ovom forumu, a čini mi se i na ovoj temi, zašto vas držanje nečega u DNS serveru koji niko ne koristi kao resolver NE DOTIČE, ali to je valjda tehničko objašnjenje pa treba i malo tehničkog znanja da bi se razumelo; hajmo ponovo časovi dns-a: AKO NIJE AUTORITATIVAN, I AKO NIJE NIKOME RESOLVER (A NIJE), NIKO GA NEĆE NI PITATI ZA VAŠ DOMEN, PA JE I NEBITNO ŠTA VRAĆA ZA REZULTAT KOJI SE NIKADA NEĆE GENERISATI

Mogu i da boldujem sve ovo još jednom ako ima problema sa razumevanjem, ne znam u čemu je još problem...

Na stranu to što ne pravite backup svog sajta (profesionalci?)... i posle kukate na druge. Gde to u ugovoru piše da neko garantuje za postojanje i uptime sajta, da nemate SLA?
09.07.2006. u 22:42 

corluka
Aleksandar Corluka
Beograd

Član broj: 93733
*.sbb.co.yu.

Sajt: www.komentar.rs

icon Re: Nesto se cudno desava za Verat-ovim hosting serverima02.08.2006. u 08:29
J*bi ga, opet ne radi Verat!!!
02.08.2006. u 08:29 

pierre
Aleksic Goran
Beograd

Član broj: 3189
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: www.inter.co.yu

icon Re: Nesto se cudno desava za Verat-ovim hosting serverima02.08.2006. u 23:14
Da, neki serveri na Veratu ne rade kako treba zadnjih par dana. Usled sigurnosnih propusta u mod_rewrite, taj modul su iskljucili, koliko znam, na jednom od njih.

Ali bih hteo i da se nadovezem na blagi offtopic, posto tema ipak glasi "Nesto se cudno desava za Verat-ovim hosting serverima", a ne ljudima.

Citat:
seljak tasa: ...pre svega zbog tehnicke podrske koja je za nas katastrofalna. tacnije zbog izvesnog Drazena Milosevica koji je...
Ne mogu da verujem da se ovo ime pominje ovde u ovom kontekstu. Upravo me je ista osoba u par navrata odusevila i zaduzila. Ja sam ovde po nekom iskustvu i znanju mozda ispod proseka, ali ipak mi je poznat pojam tehnicke podrske i komuniciram sa podrskama u Kanadi, Usa, Italiji, i tamo nisam doziveo da mi neko izadje u susret onoliko koliko mi se desavalo na Veratu.

Ne zelim da bilo koga ovde isprovociram da polemisemo, jer i nemam vremena da ucestvujem u ovoj temi toliko i ne zelim da se sporim, ni dokazujem da sam nesto u pravu, zelim samo da se cuje i moje misljenje jer bi bilo fer da se cuje, obzirom da sam Veratov korisnik od kako je Verata i da sam se logovao na Verat jos sa username test lozinka test, ako iko medju poznavaocima Veratovih usluga ovde pamti da je i to bilo.

Mislim da je taj Verat, koji 'ubija sa cenom' ostale provajdere u ovoj zemlji, tom cenom omogucio vecem broju ljudi da sebi priusti jedan takav hosting i da se bavi ovim poslom, tako da oni medju nama koji su stasali na Veratu, a sada pricaju ruzno o njemu zapravo pljuju u bunar iz koga su vodu pili.

A u Vas, gospodine Tanasijevicu, sam se jako razocarao. Kao Djenka u Kristinu i Mirka.

Znam Vas po najboljem i smatram da ste elita i pionir nekog domaceg interneta, a takodje i doticnog gospodina iz Veratove podrske, iako ne mogu reci da je tako znacajna pojava, i njega znam samo po dobrom i znam da mi je puno puta bitno pojednostavio zivot i resio me problema. Ne mogu da verujem da vas dvojica niste mogli da resite probleme licno porukama vec ste morali ovako javno. Molim Vas da primetite da Vam ja ne sporim nista od onog sto ste naveli, ali ako ste, za ljubav istine, naveli svoje iskustvo, onda je nadam se u redu da i ja iznesem svoje, koje je pozitivno.

[Ovu poruku je menjao pierre dana 03.08.2006. u 00:33 GMT+1]
www.specihost.net - Linux hosting solucije
02.08.2006. u 23:14 

[es] :: Hosting :: Nesto se cudno desava za Verat-ovim hosting serverima

Strane: < .. 1 2 3

[ Pregleda: 7339 | Odgovora: 50 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.