Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Satelitski Dvosmerni Internet i dozvola za emitovanje

[es] :: BalkanSat :: Satelitski Dvosmerni Internet i dozvola za emitovanje

[ Pregleda: 1124 | Odgovora: 4 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

digisatplus
Bgd

Član broj: 21309

icon Satelitski Dvosmerni Internet i dozvola za emitovanje15.02.2006. u 16:37

Interesuje me da li za satelitski dvosmerni internet potrebna dozvola za koriscenje od strane vlasti , s obzirom da naj jednostavnija oprema ima predajnik 1w ili vise.
15.02.2006. u 16:37 

milo

Član broj: 10599

icon Re: Satelitski Dvosmerni Internet i dozvola za emitovanje16.02.2006. u 02:24
Teoretski - trebao bi da imas dozvolu, posto zracis u etar radio signal.
U praksi - ko god hoce (politicar, mafijas, bogatas, manijak, obican gradjanin...) stavi na neko brdo neki TV (radio) predajnik od 200 W i niko ga ne dira. O divljim linkovima, video nadzoru, bezicnim mrezama... da i ne govorim... A za satelitski internet koristi se relativno slab signal koji je jako usmeren.. Tako da ako imas opremu, mislim da slobodno mozes da je ukljucis. Zaista nemam predstavu ko bi mogao da se pojavi i da ti meri (i cime ? ) sta ti zracis na 14 GHz !?
Ufff.. ako si naprimer u Nemackoj sve ovo sto sam napisao ne vazi !!!
16.02.2006. u 02:24 

roli
Mrdja Dragan
Razvlakac kablova na Freedom wireless mrezi

Član broj: 3571

Sajt: www.freedom.org.yu

icon Re: Satelitski Dvosmerni Internet i dozvola za emitovanje16.02.2006. u 12:10
Po zakonu je...potrebna dozvola....ali zakoni postoje upravo za to,da bi se...krsili...posebno ako su tako skrnavi ko taj..i jos neki...
Mada sam licno na kozi osjetio da su neki i pisani da se tumace,kako se kome cefne...nedavno su me olaksali za 6 k evra ,zbog tumacenja kako se kojoj budali prohtije u datom momentu..
Naravno potrebna je i specijalna dozvola za uvoz toga...pa onda moljenje i kukanje da te oderu institucije tipa carine da bi to proradilo najzad.
Postoji naravno i alternativni metod .... kao davanje soferu dvadesetak,trideset evra da ti to donese izvana...kao najobicniji sat.tv sistem

Naravno ako se zeli izbjeci sve to..javis se meni ..imam ja na prodaju jedan sistem za dvosmjerni satelitski link...mnogo jeftinije, no sto i na zapadu kosta

Pozdrav!
/mrdja

16.02.2006. u 12:10 

PRINCE_
Mile Cutic

Član broj: 3048

icon Re: Satelitski Dvosmerni Internet i dozvola za emitovanje22.02.2006. u 11:27
Zna li neko gde se oprema za dvosmerni internet kupuje i gde su najpovoljnije cene ??
22.02.2006. u 11:27 

emilke
Emil Radulovity
Apatin -Novi Sad

Član broj: 43184

Sajt: www.fsn.org.yu

icon Re: Satelitski Dvosmerni Internet i dozvola za emitovanje23.02.2006. u 07:14
Ja sam jos pre 3 godine bio sertifikovan za DirectWay-ovu opremu (intalacija i odrzavanje) u Pragu. Sto se opreme tice, cena je od 1000 eura, pa gornje granice nema. Sto se dozvole tice, teoretski, makar u doba kada sam ja postavljao te sisteme, trebalo je traziti dozvole od vojske, medjutim, kao sto su ti i malopre rekli, to su usko usmerene antene, koje imaju izlaznu snagu, samo malo jacu od mobilnih telefona.
E sad, kod instalacije je vec druga prica. Kada smo mi postavljali, potrebno je bilo da se nakon postavljanja linka posalje dokumentacija DW-u (Huges je bio ovde za evropu), ali oni su trazili tamo i da se specifikuje broj sertfikata koji posedujes. Ne znam kako je kod drugih, da li oni dozvoljavaju da ti to sam montiras.
Inace, nemoj ocekivati neke spektakularne rezultate. Ja vec 6 godina radim kao Linux administrator kod ISP-ova, i koristio sam i Sat linkove, i telekomove usluge. Ako zelis dobar posao, onda "nista bez kabela", ali bidirekcioni linkovi su jedino resenje za vece brodove, koji plove po okeanima, itd.
Za iole ozbilniji posao nije pametno uzimati kao primarni link satelitski.
23.02.2006. u 07:14 

[es] :: BalkanSat :: Satelitski Dvosmerni Internet i dozvola za emitovanje

[ Pregleda: 1124 | Odgovora: 4 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.