Prosle godine u Kopru grom mi je stigao u tv preko kablovske. Stradali su svima tv koji su gledali kablovsku tog trenutka. Valjda i oni primaju signal preko tanjira ?
Pozdrav
vozdovcanka
25.01.2006. u 12:40
Cileinteractiv Zoran Petrovic Video montazer, PC serviser-freelancer Lokacija: Kac
Prilikom udara groma indukuje se struja u kablovskoj distributivnoj mrezi! Isto vazi i za nadzemnu telefonsku mrezu i stradanje modema ako se surfuje u toku nevremena. Satelitski sistemi su vise nego bezbedni, osim ako grom udari bas u LNB, to se do sada sigurno nikome nije desilo. Pozdrav!
E pa ima i slučajeva kao u mog komšije,dobro malo dalje živi od mene ali vidim mu kuću s prozora hehe,kad mu je grom zveknuo u antenu ali ja mislim da je nema niko postavljenu ko on.Ima na vrhu krova nekakvu motku od ok 2 metra i na njoj mu ona zemaljska antena i valjda vidio ima prostora i stavio i satelitsku,isto ko štab CIA izgleda,i onda mu je ljetos usred najveće oluje zdrmo grom posred antene.Smiješno pravo,uopšte nema gromobrana a izvjesio metalne objekte 2 metra iznad krova,i još sutra kuka što baš njemu antenu da zvekne.
Dekoderiz: i još sutra kuka što baš njemu antenu da zvekne.
E pa On je stvarno tražio đavola! Mislim da svi mi koji ovde pišemo nismo ekstremi i ako na normalnom mestu držimo antenu grom je sigurno neće zveknuti.