Evo jedne "ideje" (nije moja, naravno

) kako ovo "sustinski" resiti, a ako vam je bas potrebno detaljno uputstvo, napisacu i to.
Vezano je za (ne)koriscenje graf-file-ova...naime, posle besomucnog pokusavanja da napravim graf file po svojoj zelji, a i da istovremeno i radi...odustao sam od toga! Ono sto ja radim je da win podesim da koristi dekodere po mojoj zelji! Posto nemam neke posebne potrebe za nekim "medjublokovima" (ako posmatramo jedan graf...) onda to nije problem! U samom Prog-u podesim da mi "ne poziva" nijedan graf (laicki -> one tri opcije tv ch.; tv ch. with AC3; radio ostavim "prazno"), a pomocu programa "RadLight filter manager" onim dekoderima koje hocu da koristim (u mom slucaju nvidia za video...) dodelim najvisi MERIT (sve ovo se vrlo jednostavno radi ovim programcicem). Posle restarta kompa, dekoder/filter sa najvisim merit-om na sistemu postaje default i vise nema potrebe za grafovima (kazem opet - u onim JEDNOSTAVNIJIM situacijama, kada vam je potrebno samo ono osnovno: source, MPEG2 dekoder, video renderer, audio dekoder...). Posle "igranja" sa ovim merit-ima, u samom Prog-u (file -> property) mozete i videti sta on koristi (odnosno, u konkretnoj situaciji sta zapravo WIN koristi). Ako ovde i dalje vidite nesto sto "ne zelite", samo RadLight filt. manag. proverite koji je merit toga, i onome sto "zelite" dodelite malo visi, i to je to. "Ogranicenje" ovog nacina je sto vam je to default podesenje sistema...dakle, i druge aplikacije ce koristiti ovaj, uslovno receno "graf" koji ste napravili, ako im ne "kazete" drugacije.
I jos jedna stvar...jeste da i taj Nero "kulturno" radi...pa koliko sam primetio i Sonic cak nije toliko los...ali ipak, svi oni nisu ni "do kolena" Cyberlink-u i Nvidia-i...uvek se posle 15-ak minuta zezanja sa svima njima vracam na Cyberlink ili Nvidiu...ne znam, mozda je to samo navika....
[Ovu poruku je menjao daki_bmw dana 30.01.2006. u 15:13 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao daki_bmw dana 30.01.2006. u 15:14 GMT+1]
"Mi smo deset godina stariji, siromašniji, propaliji...i to je cena naše gluposti! Ne može to besplatno..." - Dr. Zoran Đinđić