Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Gubljenje signala pri 90%

[es] :: BalkanSat :: PC DVB kartice :: Gubljenje signala pri 90%

Strane: 1 2

[ Pregleda: 1312 | Odgovora: 25 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

victorb
GOA

Član broj: 24342

icon Gubljenje signala pri 90%11.01.2006. u 19:47

Pri signalu od 90% (taquilla) se gube frejmovi a drugi problem je da odjednom nestane signal (nista kisa i sl.) sa 90% na 0 i vrati se opet na 90% (kockice i dalje prisutne). Sta mislite...

Poz!
Abit IP35-E
Intel C2D6300 @ 3.2GHZ default voltage, CoolerMater HyperTX
1GB Kingmax DDR2 @ 1050mhz 15-5-5-5
ATI X850XT
Pioneer 108D DVD-RW,
Toshiba SD-M1912 DVD-ROM
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum PRO
Leadtek TV2000XP Expert,
SkyStar 2 2.6
Chieftec Dragon Big Tower, Yesico 430W PSU
11.01.2006. u 19:47 

buljko
Ljubisa Spasic
Kladovo

Član broj: 77384

icon Re: Gubljenje signala pri 90%11.01.2006. u 20:00
Imas li ikakvo hladjenje kartice?
11.01.2006. u 20:00 

acidmonkey
127.0.0.1

Član broj: 27360

icon Re: Gubljenje signala pri 90%11.01.2006. u 20:32
meni sa 83% i OC SS2 sve radi kako treba..koju ver. kartice imash?
Logichno je valjda da shto je jachi signal da kartica ima manje opterecjenje a ne da ima vecje...mislim nekom logikom..sve shto ima manje ona se vishe muchi a i greje...

Si probao sa reinstalacijom programa iz kog gledash satelit?
Jel ti je vrucj onaj B2C2 chip koji nema hladnjak i na sredini kartice je!
11.01.2006. u 20:32 

victorb
GOA

icon Re: Gubljenje signala pri 90%12.01.2006. u 00:14
kartica je 2.3 ako se nevaram (ona koja se greje ko mutava). Inace imam 40*40 ventilator iznad dog hladnjaka. B2C2 se negreje. E sad da bude interesantnije, na hotbirdisi na imam u proseku signal od 65% i sljaka ko blesavo!

Poz!
Abit IP35-E
ATI X850XT
Pioneer 108D DVD-RW,
Toshiba SD-M1912 DVD-ROM
Leadtek TV2000XP Expert,
SkyStar 2 2.6
12.01.2006. u 00:14 

acidmonkey
127.0.0.1

icon Re: Gubljenje signala pri 90%12.01.2006. u 00:25
pa jedino reshenje ti je da stavish na neki kanal gde ti je 90% signal i da polako okrenesh tanjir da izgubi koji procenat i onda sve radi kako treba
hehehehe :)
12.01.2006. u 00:25 

movas

Član broj: 64168

icon Re: Gubljenje signala pri 90%12.01.2006. u 01:12
Citat:
acidmonkeyLogichno je valjda da shto je jachi signal da kartica ima manje opterecjenje a ne da ima vecje...mislim nekom logikom..sve shto ima manje ona se vishe muchi a i greje...

Da, logično je - ali u tehnici ima princip zakonitosti, koji je jači od logike.
Dakle, u svim slučajevima aparata koji primaju neki signal, osim u nekim "sirovim prijemnicima", postoji tzv stepen za automatsko pojačanje ili skraćeno ARP. (tačan opis je "automatska-regulacija-pojačanja") Ovaj stepen radi pojačano u slučaju slabog ili promenljivog signala, opterećujući na taj način nešto ispred sebe (ako je u pitanju kvalitetniji prijemnik - pretpojačanje), a svakako stepene za napajanje! Uzgred, od kvaliteta stepena (u suštini celog prijemnika, a u našoj temi - SS2!) zavisi da li ćemo gledati sliku sa brzim promenama kvaliteta ili CELO vreme "isti kvalitet". Dakle, za kvalitet je veoma odgovoran ulazni stepen, stepen (ili više njih) za pojačanje i - njihova kontrola: ARP.
U slučajevima (pre)jakog signala, kada bi dolazilo do "zagušenja ulaznih stepena", postoji sklop (stepen) koji se naziva (uslovno) OARP - odgođena-automatska regulacija-pojačanja. Zadatak je da oslabi signal na neku pretpostavljenu vrednost - kako bi se dalja transformacija signala nastavila.
Postoji usvojeno pravilo - ispod 50% signala aktivira se ARP, a iznad 75% - aktivira se OARP. Dakle, najstabilniji rad bilo kog prijemnika je u opsegu tzv "3. četvrtine" - od 50 do 75 % nekog proračunatog signala.
Odavde proizilazi odgovor na temu "Gubljenje signala pri 90%" - kartica (risiver - svejedno) nema dobru regulaciju u režimu OARP!
Ali, moguće je da je problem i u samom računaru!!!
U pogrešnim drajverima za grafičku, u pogrešnom ili "nategnutom" režimu rada - kada se overklokuje grafička ili sl. Uz to, nekada je dovoljno i na samom monitoru malo podesiti: smanjiti nivo boje i kontrasta...

PS.
Da se ne desi da se i Ti naljutiš što repliciram na Tvoju poruku - sasvim je slučajno i nema veze sa Tobom, već mi je Tvoja poruka poslužila kao motiv.
(Naročito što se vidi da "imaš štofa" oko ovih tema!)
A svakako si u pravu kada se pozivaš na logiku, u većini slučajeva oko tema ovog i sličnih foruma, - često je dovoljno upotrebiti logiku, a ne očekivati da smo kupovinom, ipak SUROGATA! - "obezbedili" ispunjenje svojih želja - da ubacimo u komp karticu, ispovezujemo - i zavalimo se...
Najtipičnije: zapitkivanje zašto na jednom satelitu ima signala toliko - na drugom ovoliko.., a ne uzme se logika "u ruke" i kaže: pa pri pomeranju antene "ne ubode se idealno nova pozicija", ili kod dva (ili više) LNB-a - nemaju istu strminu pojačanja - pa čak da su kupljeni serijski brojevi jedan do drugog! A iz ovog i "pravljenje drame": što je signal ovoliki a što ne onoliki?!! Bitno je da li je signal u "upotrebljivom" stanju - i sve je OK!
Moj savet je, naročito početnicima: ne gledajte signal - već program!
12.01.2006. u 01:12 

movas

icon Re: Gubljenje signala pri 90%12.01.2006. u 01:17
Citat:
acidmonkeyLogichno je valjda da shto je jachi signal da kartica ima manje opterecjenje a ne da ima vecje...mislim nekom logikom..sve shto ima manje ona se vishe muchi a i greje...

Da, logično je - ali u tehnici ima princip zakonitosti, koji je jači od logike.
Dakle, u svim slučajevima aparata koji primaju neki signal, osim u nekim "sirovim prijemnicima", postoji tzv stepen za automatsko pojačanje ili skraćeno ARP. (tačan opis je "automatska-regulacija-pojačanja") Ovaj stepen radi pojačano u slučaju slabog ili promenljivog signala, opterećujući na taj način nešto ispred sebe (ako je u pitanju kvalitetniji prijemnik - pretpojačanje), a svakako stepene za napajanje! Uzgred, od kvaliteta stepena (u suštini celog prijemnika, a u našoj temi - SS2!) zavisi da li ćemo gledati sliku sa brzim promenama kvaliteta ili CELO vreme "isti kvalitet". Dakle, za kvalitet je veoma odgovoran ulazni stepen, stepen (ili više njih) za pojačanje i - njihova kontrola: ARP.
U slučajevima (pre)jakog signala, kada bi dolazilo do "zagušenja ulaznih stepena", postoji sklop (stepen) koji se naziva (uslovno) OARP - odgođena-automatska regulacija-pojačanja. Zadatak je da oslabi signal na neku pretpostavljenu vrednost - kako bi se dalja transformacija signala nastavila.
Postoji usvojeno pravilo - ispod 50% signala aktivira se ARP, a iznad 75% - aktivira se OARP. Dakle, najstabilniji rad bilo kog prijemnika je u opsegu tzv "3. četvrtine" - od 50 do 75 % nekog proračunatog signala.
Odavde proizilazi odgovor na temu "Gubljenje signala pri 90%" - kartica (risiver - svejedno) nema dobru regulaciju u režimu OARP!
Ali, moguće je da je problem i u samom računaru!!!
U pogrešnim drajverima za grafičku, u pogrešnom ili "nategnutom" režimu rada - kada se overklokuje grafička ili sl. Uz to, nekada je dovoljno i na samom monitoru malo podesiti: smanjiti nivo boje i kontrasta...

PS.
Da se ne desi da se i Ti naljutiš što repliciram na Tvoju poruku - sasvim je slučajno i nema veze sa Tobom, već mi je Tvoja poruka poslužila kao motiv.
(Naročito što se vidi da "imaš štofa" oko ovih tema!)
A svakako si u pravu kada se pozivaš na logiku, u većini slučajeva oko tema ovog i sličnih foruma, - često je dovoljno upotrebiti logiku, a ne očekivati da smo kupovinom, ipak SUROGATA! - "obezbedili" ispunjenje svojih želja - da ubacimo u komp karticu, ispovezujemo - i zavalimo se...
Najtipičnije: zapitkivanje zašto na jednom satelitu ima signala toliko - na drugom ovoliko.., a ne uzme se logika "u ruke" i kaže: pa pri pomeranju antene "ne ubode se idealno nova pozicija", ili kod dva (ili više) LNB-a - nemaju istu strminu pojačanja - pa čak da su kupljeni serijski brojevi jedan do drugog! A iz ovog i "pravljenje drame": što je signal ovoliki a što ne onoliki?!! Bitno je da li je signal u "upotrebljivom" stanju - i sve je OK!
Moj savet je, naročito početnicima: ne gledajte signal - već program!

[Ovu poruku je menjao movas dana 19.01.2006. u 22:28 GMT+1]
12.01.2006. u 01:17 

mleposavic_lepi
Milan Leposavić
Trstenik

Član broj: 16661

Jabber: mleposavic@elitesecurity.org

icon Re: Gubljenje signala pri 90%12.01.2006. u 11:12
Meni se to desava samo kada antenu okrenem za prijem usluga SkyDSL-a. Na njihovom satelitu, Eurobird, imam 60-62% signala i javlja se bas ista ovakva stvar, padanje na nulu u kratkim vremenskim periodima i opet vraca nazad. Zanimljivo je to sto mi se to desava samo na ovom satelitu dok je na drugima sve OK, stabilan je signal i nema padova signala. Na Astri je oko 70%, na Taquilla-ma je oko 80%, na Hotbirdu mi je od 60%-80%....

Imam SkyStar 2.6c verziju, 1,2m Aluminijumsku antenu i DiSEqC motor.

Bilo je i pitanje operativnog sistema i drajvera ali nije do njih jer sam odradio 5 puta operativni sistem u ovoj nedelji sa razlicitim drajverima i podesavanjima ali nista.
Koristim XP SP2 Corporate i 4.3.0 SkyStar drajvere, masina je u potpisu i sto se tice ostalih drajvera svi su WHQL osim SkyDSL-ovih drajvera koji mi prave veliku zbrku u sistemu. Kada njih instaliram na svez sistem, bilo da koristim 4.3.0 ili 4.3.2 drajvere odmah mi pucaju Internet Explorer, MSN messenger i ponekad DirectX... vrlo cudno!!!??

Razmisljao sam da instaliram XP bez SP2 pa da stavim samo SP1, probacu mozda i 64-bitni sistem cim nadjem sve drajvere.

Nisam pametan sta vise da radim...
::DFI LP DK 790FXB-M2RSH::AMD PhenomII 940@3.6GHz +100mV::TT BigWater735+BlackIce 360::4GB Corsair XMS2 Dominator 1066MHz::Gainward HD4870 512MB GDDR5::2xWD Raptor 74GB RAID::Auzentech X-Fi Prelude 7.1::BigTower TT Armor+::Enermax Galaxy 1000W PSU::LG Flatron W2252TQ 22"::APC SmartUPS 1500I::BluRay LG GBW-H10N::Logitech Z5500::Logitech Desktop MX 5500 Revolution::
12.01.2006. u 11:12 

acidmonkey
127.0.0.1

icon Re: Gubljenje signala pri 90%12.01.2006. u 13:56
Citat:
mleposavic_lepi: Meni se to desava samo kada antenu okrenem za prijem usluga SkyDSL-a. Na njihovom satelitu, Eurobird, imam 60-62% signala i javlja se bas ista ovakva stvar, padanje na nulu u kratkim vremenskim periodima i opet vraca nazad. Zanimljivo je to sto mi se to desava samo na ovom satelitu dok je na drugima sve OK, stabilan je signal i nema padova signala. Na Astri je oko 70%, na Taquilla-ma je oko 80%, na Hotbirdu mi je od 60%-80%....

Imam SkyStar 2.6c verziju, 1,2m Aluminijumsku antenu i DiSEqC motor.

Bilo je i pitanje operativnog sistema i drajvera ali nije do njih jer sam odradio 5 puta operativni sistem u ovoj nedelji sa razlicitim drajverima i podesavanjima ali nista.
Koristim XP SP2 Corporate i 4.3.0 SkyStar drajvere, masina je u potpisu i sto se tice ostalih drajvera svi su WHQL osim SkyDSL-ovih drajvera koji mi prave veliku zbrku u sistemu. Kada njih instaliram na svez sistem, bilo da koristim 4.3.0 ili 4.3.2 drajvere odmah mi pucaju Internet Explorer, MSN messenger i ponekad DirectX... vrlo cudno!!!??

Razmisljao sam da instaliram XP bez SP2 pa da stavim samo SP1, probacu mozda i 64-bitni sistem cim nadjem sve drajvere.

Nisam pametan sta vise da radim...

nije ti to do toga...nego ti losh komp :P
12.01.2006. u 13:56 

victorb
GOA

icon Re: Gubljenje signala pri 90%13.01.2006. u 02:46

ranije mi radio ok sa istim signalom. Bice da je nesto do antene,mozda je to 90% loseg signala a treba mi 90% dobrog signala :). Hmmmmm.... Vracam rucni pozicioner za koji dan pa cu videti.

Poz!
Abit IP35-E
ATI X850XT
Pioneer 108D DVD-RW,
Toshiba SD-M1912 DVD-ROM
Leadtek TV2000XP Expert,
SkyStar 2 2.6
13.01.2006. u 02:46 

crofelix

Član broj: 30612

icon Re: Gubljenje signala pri 90%17.01.2006. u 10:52
ja na nekim kanalima imam samo 26-28% signala i rade bez problema. inace treba upozoriti ljude na godisnje doba i dosta velike temperaturne razlike(dan, noc). svi lnb-i su napravljeni od plastike koja se uvija, da ne pricam o samom tanjuru koji se zna okovati ledom.mali savjet ukoliko nemate motor stavite antenu u zavjetrinu kuce a ne na sljeme krova (gdje je vidljivost idealna ali i podloznost atmosferskim prilikama maksimalna) i necete imati nikakvih problema a i tanjur vam je uvijek dostupan. takodjer ne riskirate pad sa krova sto je dosta vazno.
Who Dares, Wins!
17.01.2006. u 10:52 

allexx
Nis

Član broj: 33011

icon Re: Gubljenje signala pri 90%19.01.2006. u 16:40
Ja imam isi problem, i meni se gubi signal i to na celom paketu OIV-Zagreb, celom paketu Oiv-Seemore paket, i jos 3 transpondera, ali nije samo to problem, okrenem na Astri 19.2E i gle i tamo nema signala i to na celom paketu CSat gde su Francuski kanali ukljucujuci i Kiosque, ceo paket MTV Networks takodje nema signala i jos 2-3 transpondera ne znam koji su tacno, e sad, okrenem na Astra 28E i tamo jos gora situacija jer tamo vec pola kanala ne vidim. E sad svi ovi paketi koje sam pomenuo rade 15 min super znaci sve ok i odjednom se signal gubi 50% pa 0% pa 50% pa 0% negde se pojavljuje i 70% = 0%, 70%=0% i onda se signal SKROZ izgubi 5-6 sati nema uopste pa dodje na kratko, probao sam na ostalim satelitima ista prica a na ostalim paketima kao sto su Balcanmedia i multivision sve radi ok. Reinstalirao sam win, reinstalirao sam Setup4PC sve verzije sam probao ISTO.... ! e sad jedino sto nisam probao je da postavim drugi LNB. Dali neko mozda moze da mi kaze (ako je imao ovakvih problema) sta moze biti, ovo je vec pocelo da me nervira pola satelita ima signala pola NEMA! sta da radim? Vas predlog! UNAPRED Hvala!

P.S. Imam motorizovanu antenu i sve je pocelo da se desava od pre 3-4 meseca!
Dreambox
19.01.2006. u 16:40 

ilijag
ilija greguričević
Sikirevci

Član broj: 43086

icon Re: Gubljenje signala pri 90%19.01.2006. u 18:21
Prije svega pohvala Gospodinu Vasiću na ovom krasnom izlaganju, od ovog Gospodina dalo bi se mnogo toga naučiti, vidi se da Gospodin ima znanja. E sad o ovom problemu jačine signala i gubljenje signala. Primjetio sam da mnogi griješe prilkom kupovine, dijelova kako za kompjuter, tako i u ovom slučaju dijelova satelitske opreme. Mnogi kupuju LNB Samsungov ili sličan LNB koji su dosta jeftiniji od recimo NTA ne znam kako se ispravno piše, koji je osjetno skuplji i naravno kvalitetniji.

Koliko se sjećam Samsungov LNB je 0,6 db, a ovaj NTA je 0,3 db, razlika je očigledna. Svi znamo da sve kreće od LNB. Dalje što može uzrokovati slabljenje signala je grijanje sky star 2 kartice, zatim naročito driveri, kako samog operativnog sustava, tako i driveri sky star 2 kartice.
Isto tako, najvjerovatnije zbog pregrijavanja signal se može gubiti i zbog tjunera na sky
star 2 kartici, koji može biti oštećen. Slijedeći razlog može biti loš kabal od satelitskog tanjira do sky star 2 kartice. Jedan od razloga može biti i zaprljani kontakti (zlatni) na sky star 2 kartici ili PCI utoru. Takođe, jedan od razloga može biti loši ili zastarjeli driveri matične ploče. Iz mnogih knjiga koje sam pročitao nije svejedno kojim se redoslijedom instaliraju driveri prilikom instalacije operativnog sustava, onda se kasnije pitamo zbog čega je to. Stoga savjet onima koji tek počinju, uvijek krenite od LNB, tanjira itd. kako prilikom provjere sistema i njegove ispravnosti, tako i prilikom kupovine, manje će te imati glavobolje, zbog ovakvih problema.
19.01.2006. u 18:21 

buljko
Ljubisa Spasic
Kladovo

icon Re: Gubljenje signala pri 90%19.01.2006. u 19:09
U nacelu, izlaganje G-dina Vasica je tacno, no, u ovom slucaju, nije narocito
primenljivo izuzev edukativne vrednosti. Prvo, kod SS2 kartica NE POSTOJI
AGC ili tacnije, PIN 19 na SL1925 je vezan na GND tako da se AGC ne koristi!
A sto se tice tvrdnje da ce se nesto dobiti smanjenjem boje ili kontrasta na
monitoru (tema je gubitak signala pri 90% izmerenog nivoa) ili ja to nisam
dobro razumeo ili je potpuna besmislica.
19.01.2006. u 19:09 

movas

icon Re: Gubljenje signala pri 90%19.01.2006. u 22:03
Citat:
buljko: U nacelu, izlaganje G-dina Vasica je tacno, no, u ovom slucaju, nije narocito primenljivo izuzev edukativne vrednosti.

U pravu si! Jer i nije mi bila namera da "konstatujem" šta "čačnuti" da signal ne silazi sa određenog procenta na neku nižu vrednost - a da se (po svoj prilici!!!) to ne odrazi na KVALITET slike gledane u tim trenucima. Ja sam i predložio da se gleda slika (tačnije - program) a da se "ne paniči" zurenjem u skalu sa jačinom signala!
Ili, kliknuti jednom mišem na sliku pa Ctrl+S i - nema više nerviranja i umora od "signala". :)
PS.
Ponovnim otipkavanjem kombinacije se vraća "na uvid"skala.
A, recimo Ctrl+N poveća se prozor slike...
(Pogledati opcije u View)
19.01.2006. u 22:03 

movas

icon Re: Gubljenje signala pri 90%19.01.2006. u 22:14
Citat:
allexx: Ja imam isi problem, i meni se gubi signal i to na celom paketu OIV-Zagreb, celom paketu Oiv-Seemore paket, i jos 3 transpondera, ....
ovo je vec pocelo da me nervira pola satelita ima signala pola NEMA!

Ne mogu da proverim (antena mi fiksirana na Hispasat - a poledica...), ali me Tvoj 'opis' jako asocira na problem sa LNB-om - da je "otkazala" ili vertikalna ili horizontalna polarizacija.
Proveri: na papir stavljaj podatke o ometenim programima (provajderima), pa ako su svi "vert" ili svi "hor" - onda je problem rešen.

[Ovu poruku je menjao movas dana 19.01.2006. u 23:16 GMT+1]
19.01.2006. u 22:14 

acaradio
Aleksandar
AV podrska, Beogradski sajam
Batajnica

SuperModerator
Član broj: 42245

icon Re: Gubljenje signala pri 90%20.01.2006. u 09:37
Meni se redovno desavalo da signal "capne" na 0 % svakih 30-60 minuta dok sam koristio MyTheatre. Vec mesec dana koristim RitzDVB i nema nikakvih problema....a ne mogu da vam opisem koliko mi je krivo sto vise ne mogu da koristim MyTheatre
CRTACI.info - magični svet crtanog filma
20.01.2006. u 09:37 

bre
Beograd

Član broj: 1548

icon Re: Gubljenje signala pri 90%20.01.2006. u 22:15
Imao sam slučaj da je signal varirao na SS2 ali samo na vertikali ili horizontali, ne sećam se, ali je Echostar D-2600 radio normalno. Ipak sam zamenio LNB i sve je ponovo radilo normalno i na SS2.
Što bi reko naš narod "mož da bidne, ne mora da znači".
20.01.2006. u 22:15 

buljko
Ljubisa Spasic
Kladovo

icon Re: Gubljenje signala pri 90%20.01.2006. u 22:30
U slucaju da je prag prebacivanja polarizacije visoko
(17-18V) moze se desiti takav slucaj sa SS2.
Zamenom konvertora, dobice se pouzdanije prebacivanje
sto ne znaci da je prethodni konvertor neispravan.
20.01.2006. u 22:30 

roycha
YU

Član broj: 75330

icon Re: Gubljenje signala pri 90%21.01.2006. u 12:29
Ova tema je toliko vec dosadna da je nemoguca. Ljudi ni je bre sve do signala. Desavalo se to i meni. to je do softvera i mozda i hardvera, lnb-a, ...
Nema bas puno smisla o tome raspravljati. Kada bi samo neke znacajnije teme bile ovako popularne...

Bez uvrede
Pozdrav
2000xp+ * 512 ddr * ATI 9550 128 bit 128 mb * 40 gb maxtor + 80 gb maxtor * cd\rw sony * dvd\cd\rw nec * DVB Sky Star 2 * Nokia convertor * win xp sp1
21.01.2006. u 12:29 

[es] :: BalkanSat :: PC DVB kartice :: Gubljenje signala pri 90%

Strane: 1 2

[ Pregleda: 1312 | Odgovora: 25 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.