Citat:
prettyboybl:
Neko nekada (ne tako davno) rece da viasatu uopste nije do nekog tamo gorskog koji objavljuje njegove fajlove koji su zasticeni "neprobojnim" viaencryptom i da on ganja "vece" pirate!!!
Ne zelim nikakvu svadju, ali nisi fair i zato moram odgovoriti! Kao i obicno nece biti kratki, zajedljivi "sound-bite" komentar (tada bi ovo bilo jalovo prepucavanje u tvom stilu!!) nego pazljivo, argumentirano obrazlozenje moga stava, koga si ti totalno distorzirao!!! A ako ti je previse za citati onda ne pocinji... Ostani takav kakav si, dusevno-duhovno lijen, samo se onda ne prenemazi da si nekakav intelektualac... I necu biti kao ti i ne dati ti sansu da odgovoris, kao sto ti radis na SU, zatvarajuci teme kada se netko sa tobom argumentirano, a ne prepucavacki ne slaze! Ja napadam one koji se namjerace patrijarhalno-pokroviteljski, svisoka na novake ne dajuci im dovoljno prostora da se razvijaju, kao i one koji su bezobrazni i lijeni i cinicni, te eksploatatorski nastrojeni, NE i na one koji se ne slazu sa mnom ili napadaju nekoga, vec one koji pricaju bedastoce ili napadaju ljude krajnje neosnovano!!! Barem pokusavam biti principijelan. Dakle...
Ja sam, zahvaljujuci Swedovom naporu i ingenioznosti (samo sam malo na kraju pomogao) citao taj Viaencrypt malo prije tebe, a ti to i znas, stovise, pa se pitam cemu ova tvoja insinuacija, osim ako nije licno usmjerena(!!!), tako da ti meni o tome ne trebas soliti pamet... A i vasi "prvaci", koji su to onda objavljivali na vasem boardu, ne respektirajuci onoga tko je to objavio (i koji stoga ne zasluzuju nikakav respekt!!!), dobise info da je to moguce i kako se moze - upravo od Sweda, koji je spomenuo da nas dvojica to citamo vec neko vrijeme! Jos sam bio na SU kad je to bilo na dnevnom redu, tako da si "malo" neiskren ovdje, ne bi li me lakse mogao napasti... Nikad nisam to tvrdio, ali zasto ne bi ti tvrdio da ja to tvrdim, ako je tako lakse biti/izgledati pametan i nekoga napasti... Krajnje ne-fair!!! I za sve one koji znaju moju poziciju krajnje je ocito sto sa svim ovim kanis, a za one koji ju ne znaju - evo pravog objasnjenja!!!
Viasati ne mogu dopustiti da ovi nasi fileovi postanu "easy picking" za (small-time, bedaste) komercijalne pirate (prevarante u Viasat slucaju!), to sam tvrdio, AKO ti je stalo do istine... Mogao si o tome citati iz prve ruke, nego sto citas tendenciozne i krajnje pristrasne bucine bljuvotine o tome sto ja mislim...
To sto sam radio na Via AU, sa stanovista nas hobista, nije imalo nikakvog smisla? Prvi je file trajao vise od 3 mjeseca, a nijedan od kljuceva nije bio iz moje kartice, vec su svi VEC bili na netu, uz mala nuzna podesavanja, naravno... (Nasao sam ih kriptirane i ostavio takvima, postujuci zelje autora, za razliku od tvojih pajdasa!!!) Sada su Viasati potegli kampanju malo jace, pa ce se opet primiriti (to kosta!!!), pa ce opet netko izaci sa AU koji ce trajati par mjeseci... i tako redom, dok su god u sistemu koga mozemo.... A ako tvrde da sam ja uzrok njihovih nevolja onda obrati paznju, mozda nesto uspijes i nauciti....
Viasat su se amerikanizirali do panja, placaju ogromne novce za hollywoodska prava (i sportska prava takodjer), pa kad ne mogu namaci dovoljno profita za vlastite shareholders - ja i ljudi poput mene su laka meta, odn. zrtveno janje i nista vise!!! A ti to sve (sto pas s maslom ne bi...) progutas bez imalo vode i to wholesale... JOJ!!!! Ja uzrok njihovih nedaca??? Imaju u 3 manje zemlje vise od milion kucanstava koji su se pretplatili, njihovi su centri van tih zemalja da bi mogli prekidati programe sa reklamama, protiv zakona zemalja kojima su orijentirani i sl. Imaju strasno jake lobbyje gdje imaju pristup domovima kad i kako im se svidi, toliko su mocni, a onamo ih muci file pravljen za siromasne, entuzijaste i one van njihovog domena prodaje??? Super... Dobar im/ti argument...
Komercijalni Viasat hakeri ne zele imati nista sa mojim fileom, jer znaju da nece dugo i mrze cinjenicu da postoje javni AU fileovi (da nemas ti slucajno svoj sat business, pa te zakidam, sto li???)!!! Razmisli malo prije nego se opet ovako blamiras pred svima... Trebao bi malo da poradis na
svojoj "domacoj zadaci" prije nego opet pocnes tresti napamet...
A i ti stari argumenti (znamo od koga si ih se naslusao) vise nemaju nikakve valjanosti, posto se situacija silno promijenila!!! Time to re-think za vas elitiste-desnicare (u satelitskim terminima)... Taj umorni "same old same old" argument vise nema nikakvih osnova, nikakvih ozbiljnih uporista u realnosti!!! A i kao da citas, pa prezivas Viasat propagandu, bogati... Sramota! Da bas niakakav kriticki napor ne mozes poduzeti, a ovamo bi da budes intelektualac ciji bi argumenti trebali biti "ozbiljni"... O, joj, joj...
Tko misli da je Viasatova muka gotova/sredjena/nestala kada ja i ljudi poput mene prestanu praviti fileove - mislim da su van pameti... Siromasni ce i dalje prziti kartice sa operativnim kljucevima, mozda ce kupiti minimum paket, da se pokriju, a otvoriti sve sa piratskom karticom. Entuzijasti se ne mogu ugasiti bas kao ni silni siteovi sa operativnim kljucevima - osim sa zbiljski postojecom mrak verzijom totalitarizma a la Orwell/Huxley/Hitler/Staljin...
Sta im preostaje? Ono sto znamo da vec rade: prelazak na sigurnije sisteme enkripcije, a mi se nastavljamo "igrati igru" sa svima njima... Tko su svi? Ostali interesi u businessu: drugi operateri, drugi proizvodjaci sistema enkripcije, proizvodjaci opreme raznih vrsta, kao i provideri kojima se vise isplati da budu hakirani nego da ostanu nedostupni mnogima koji onda donose vise love nazad u kasicu, da se o nasim genijalcima (Sidd, Strsh, Denny, Top Secret, Threat, Mickey etc. etc. etc.) koji jedva cekaju neki izazov i ne prica...
Stvari nisu tako zdravorazumske kakvima ih ti zelis ispostaviti da bi lakse napadao druge pokusavajuci sebe ispostaviti kao nekakav autoritet: u pitanjima satelitske enkripcije i sl. ti svakako znas vise od mene (nikad nisam ni tvrdio da sam nekakav silni znalac - UPRAVO OBRATNO I TO STALNO PONAVLJAM!!!), ali te u stvarima vezanim za nacin funkcioniranja drustva mogu uputiti na literaturu!!! Tako da se neke stvari ne brkaju!! Nisam se ja NIKADA napuhavao nego TI zelis figurirati kao svestrani autoritet!!! Tako je svojevremeno Staljin bio neprikosnoveni autoritet u SVEMU bez obzira da li je na tome radio/to studirao/bio ikakav "ekspert" u tom podrucju!!! Za razliku od tebe ja znam koliko ne znam u nekom podrucju i ne guram se gdje mi nije mjesto!!!
On a personal note: steta, PB, posto si na pocetku naseg net-poznanstva bio jedan od pristojnijih momaka... Kao takvoga sam te preporucivao ljudima... Sad se moram ispricati istim tim momcima. Pricaju mi kako nemas pristojnosti niti uzvratiti poziv ili email... Sta se to desilo sa tobom?
=====================================================
Hvala svima koji su ( i ce) sa mnom/nama dijelili svoje znanje/info/razumijevanje nacina pravljenja fileova!!! Nikamo ne bismo stigli da nema povratne informacije od ljudi koji su takodjer ovako poceli - samo sto su neki zaboravili da su imali strpljive ucitelje koji su im pomogli da naprave svoje prve korake, koji su ih ohrabrivali, pomagali, upucivali, pa se sada napuhavaju kao da nikome nista ne duguju... Nadam se da sam od njih pokupio upravo taj generalni stav da se treba nazad vratiti i isto uciniti - tako smo bolji, jaci... A sad je vrijeme da se prepusti drugima koji time kroz besane noci zele gnjaviti mozak, oci i kicmu ispred PCja...
Mrga, Rale, Swed, Krimi, Duwgati, Ididndoit, Polar Bear i drugi su mi puno pomogli da razumijem vise (iako nisam jako daleko odmakao, posto sam si postavio odredjene limite sto se tice ovoga [ipak samo] hobbyja - tj. moje dosadasnje, a i daljnje obrazovanje je u humanistickim, ne tehnickim znanostima, pa mi se nije ispocetka studiralo... )!!! Neki fini momci su podijelili/pokazali dobru volju da sa mnom dijele fileove, "cake" i da generalno pomognu kad su mogli - da vas sve ne nabrajam, ima vas dosta i znate vi tko ste, pa ne treba bas poimence, a i ima velike sanse da ponekog i zaboravim, a to ne volim, tj. biti ne-fair, pa HVALA SVIMA OD SRCA!!!
Kako netko rece (deki?) vrijeme da se posveti drugom tipu rada na hobbyju.
Svako dobro!!!