Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

bezicno povezivanje satelitske antene

[es] :: BalkanSat :: bezicno povezivanje satelitske antene

[ Pregleda: 713 | Odgovora: 7 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

harly 99
belgija

Član broj: 77423

icon bezicno povezivanje satelitske antene13.12.2005. u 11:27

Imam jedan problem pa bih molio za savet.Radi se o tome da bih zeleo postaviti satelitsku antenu,ali imam jedan veliki problem.Naime nepostoji mogucnost povezati antenu i resiver putem kabla.U drzavi i mestu gde zivim zabranjeno je razvlaciti kablove po zidovima zgrade.Zabranjeno je i postavljati satelitske antene,ali sam ja nasao mesto gde bih je postavio da se nevidi.E sada dali mogu pomocu nekog uredjaja povezati antenu i resiver bezicno.Postoje uredjaji--audio video senderi-- koji to rade ali ni na jednom nepise da moze premostiti signal od antene do resivera.
Dali je neko pokusao to da uradi ili ima ko kakvo resenje da se izbegne kabal od antene do resivera.
Hvala na pomoci
13.12.2005. u 11:27 

Sa$a
Nis

Član broj: 7253

icon Re: bezicno povezivanje satelitske antene13.12.2005. u 16:51
Satelitska antena nije klasicna antena(bez pojacavaca) zato sto se kroz koaksijalni kabl propusta i napon za napajanje konvertora, koji frekfenciju primljenu sa satelita koja je preko 10GHz "pretvara" u frekfenciju ispod 2GHz koja moze da se bez velikog slabljenja transportuje kroz isti.To je jedna od stavki zasto ne moze bezicna komunikacija izmedju resivera i antene.Mozda bi moglo da se odradi tako da resiver bude kod antene (kako obezbediti napajanje?) u vodonepropusnoj kutiji a na AV OUT stavis video sender pa ga "hvatas" na svom TV-u. E sad se tu postavlja pitanje daljinskog upravljanja resiverom. I to je opet moguce sa dodacima za daljinski. Video sam negde (proguglaj malo) uredjaj(e) koji radio vezom "povecavaju" domet daljinskog upravljaca (npr dnevna soba prizemlje sa sat risiverom i IC predajnikom(+radio prijemnik) i spavaca soba sa TV-om i IC prijemnikom(+radio predajnik) na spratu gde ti iz s.sobe menjas na sat.risiveru programe)
Malo preopsirno ali se nadam da si shvatio
13.12.2005. u 16:51 

harly 99
belgija

icon Re: bezicno povezivanje satelitske antene14.12.2005. u 21:20
Hvala na pojasnjenju i u principu to bi radilo,cak postoji i mogucnost da mi resiver stoji u garazi tako da ce biti daleko od kise,a i u garazi imam struje.Znam za tu mogucnost sa pojacavanjem signala za IRC,ali imam jedan drugi problem.To sve radim da bih mogao gledati pink putem kart seringa,a to znaci da mi resiver mora biti non stop prikljucen na internet.Tu se javlja drugi problem da bih morao onda i internet vuci u garazu,a onda bi to bilo toliko komplikovano da mi se to neisplati raditi.U svakom slucaju hvala na pojasnjenju,a mene toliko nervira sto zivim na takvom mestu gde je postavljanje satelitske nemoguce.A to me dodatno nervira da cu posizeti.
Pozdrav iz Belgije
14.12.2005. u 21:20 

HANS MAYER
Slovenija

Član broj: 1513

icon Re: bezicno povezivanje satelitske antene19.12.2005. u 20:39
Dream box-wireles net do kuče-xbox ili pc sa tv out i programom vlc!Možda malo komlicirano ali radi!
Svjet je mali a hackeri su veliki!
19.12.2005. u 20:39 

roli
Mrdja Dragan
Razvlakac kablova na Freedom wireless mrezi

Član broj: 3571

Sajt: www.freedom.org.yu

icon Re: bezicno povezivanje satelitske antene19.12.2005. u 22:04
Sve je to izvodljivo sa wirelesso-om..npr. postavis router neki u stanu ,a neki AP u garazi nakacis na taj router...takodje ako imas laptop dobijas sa njim i pcmcia karticom ,ako vec nemas integrisan wifi u njemu,autonomiju setanja po stanu..
Sve u svemu izvodljivo je ali se postavlja pitanje ekonomskog aspekta svega toga...mozda ti je jeftinije da se preselis u Srbiju i onda sve to imas dzaba.

Naravno ,salim se...tehnicki se sve moze odraditi ali ja sam pre za opciju postavljanja tanjira na idealno mjesto...pa ako prodje ,proslo je...mozda ti i nece praviti pb...zna jako cesto i bezobrazluk da upali..
Ko im je kriv sto prave skrnave zakone..i usput i diskriminisu strance....
Meni se zapad odavno zgadio zbog takvih idiotluka i idem sad tamo samo kad sam poslom prinudjen da odem...dzaba im njihova relacija pidzama-radno odijelo,sasvim mi je OK u mom kreativnom Balkanskom neredu..

Pozdrav!!
/mrdja
19.12.2005. u 22:04 

harly 99
belgija

icon Re: bezicno povezivanje satelitske antene20.12.2005. u 10:51
Pa ovako.Opet ste me vratili u razmisljanje postavljanje satelitske.U stanu imam desktop komp,ruter i dva laptopa.Kucna mreza radi super.E sad planiram da kupim Dream box ali kako ga povezati na internet u garazi.Koji A.P. povezati na dreambox.
Laptop hvata signal od rutera u garazi.Oba laptopa imaju integrisane mrezne karte.

hvala na trudu
20.12.2005. u 10:51 

roli
Mrdja Dragan
Razvlakac kablova na Freedom wireless mrezi

Član broj: 3571

Sajt: www.freedom.org.yu

icon Re: bezicno povezivanje satelitske antene20.12.2005. u 11:07
Koji god da uzmes AP,odradice ti posao..moj predlog je recimo da uzmes neki Linksys ima ih tamo za 60 evra,stabilne i ok masine su..

Pozdrav!!
/mrdja
20.12.2005. u 11:07 

Glava
In-D Bg-Ser

Član broj: 5051

icon Re: bezicno povezivanje satelitske antene20.12.2005. u 13:43
a da nemas mozda neki prozor tu gde zivis koji gleda na jug, pa da mozda postavis antenu direkt u kuci?

jest' da je ovo najruznija solucija ali je za tebe sigurno najjednostavnija i najjeftinija...

pozdrav
pravilo je da nema pravila,a ni to nije pravilo.....
20.12.2005. u 13:43 

[es] :: BalkanSat :: bezicno povezivanje satelitske antene

[ Pregleda: 713 | Odgovora: 7 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.