Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Montaza duplog LNB-a na nosac?

[es] :: BalkanSat :: Montaza duplog LNB-a na nosac?

[ Pregleda: 790 | Odgovora: 8 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ticma
MUP R Srbije
Novi Sad

Član broj: 8049

Sajt: www.piaggio.co.rs

icon Montaza duplog LNB-a na nosac?30.11.2005. u 12:50

Imam antenu na koji je montiran obican lnb. Porucio sam dupli lnb za pracenje dva satelita, astra i hot, pa me zanima kako se montira. Na starom nosacu ima otvor za jedan vrat a novi lnb ima jedno telo ali dva vrata
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAP...VI_RSCC_Pr12_PcY_BIN_Stores_IT
da li treba neki dodatni nosac uzimati ili ima neki nacin??

[Ovu poruku je menjao ticma dana 01.12.2005. u 23:56 GMT+1]
www.piaggio.co.rs
* Piaggio Free & Liberty scooter- tehnicka uputstva, slike, sastavljanje, tuning, oglasi, forum *
30.11.2005. u 12:50 

dejandj

Član broj: 92

icon Re: Montaza duplog LMB-a na nosac?30.11.2005. u 14:13
U "ovom" slucaju si se po svemu sudeci zez-nuo...

Takvi sistemi su za TACNO ODREDJEN TANJIR NA TACNO odredjenoj lokaciji za TACNO odredjena dva Sat-a.

Ti imas vesanje na Vratu a ovaj dupljak se fiksira za sipku...
Mozes da skines (verovatno) postojeci LNB sa sve drzacem "zavrat", i da probas ali je stvar sumnjicava tim pre sto mi strana, po slici, izgleda pogresna... Ako slika nije u ogledalu!

To je verovatno samo za kombinaciju Astra + HB mada mozes da probas i neku drugu gde verovatno ima vece sanse ali ukupno ces imati manje kanala nego na samom HB-u...
30.11.2005. u 14:13 

ticma
MUP R Srbije
Novi Sad

icon Re: Montaza duplog LMB-a na nosac?30.11.2005. u 15:28
I uzeo sam za dva satelita, astra i hotbird, ne mislim da puno saram okolo, sada ako bi pricvrstio samo jedan vrat da li bi se drugi nasao na pravom mestu za drugi satelit??
www.piaggio.co.rs
* Piaggio Free & Liberty scooter- tehnicka uputstva, slike, sastavljanje, tuning, oglasi, forum *
30.11.2005. u 15:28 

Jumbrowsky
Kladovo

Član broj: 3374

icon Re: Montaza duplog LMB-a na nosac?30.11.2005. u 16:36
To je obican Monoblock, koristise dosta ovde na zapadu i ima tacan razmak od 6° stepeni.

Za sledece kombinacije:

Astra 19°e - HotBird 13°e
Eutel W2 - Eutel W1R 10°e itd.

Sve zavisi koje satelite zelis gledati, predpostavljam da su uzeo za Astru - HotBird?

Montiranje:

Jumbrowsky

30.11.2005. u 16:36 

ticma
MUP R Srbije
Novi Sad

icon Re: Montaza duplog LMB-a na nosac?30.11.2005. u 18:13
Da za Astru - HotBird,
Samo sta je onaj mali prsten sto se ubacuje, da li je to za razlicite debljine "vrata" i da li se to moze montirati na antenu koja je bila predvidjena za 1 LMB!
www.piaggio.co.rs
30.11.2005. u 18:13 

Jumbrowsky
Kladovo

Član broj: 3374

icon Re: Montaza duplog LMB-a na nosac?30.11.2005. u 20:29
Citat:
ticma: Da za Astru - HotBird,
Samo sta je onaj mali prsten sto se ubacuje, da li je to za razlicite debljine "vrata" i da li se to moze montirati na antenu koja je bila predvidjena za 1 LMB!

Ako je dosao i taj prsten kako ti kazes onda znaci da nije LNB koji je na onom linku gore (taj ima feed od 40mm). Kao sto se vidi na slici koju sam prikacio, zavisi dali ti je feed 23mm ili 40mm i tanjiri koji su stariji vise od 15god. imaju feed od 60mm. Dovoljno je da pogledas LNB koji je na tanjiru i ovaj koji si dobio i videces dali pase ili ne.

Mozda mislis samo na onaj mali gumeni deo? To ti ide na kabal, to ti je zastita od kise i snega, sprecava ulazak vode na F-steker i kabal... stavlja se na kabal, montiras F-steker, zasrafis F-steker na LNB i gurnes tu gumu na LNB i to je to.
Jumbrowsky

30.11.2005. u 20:29 

ticma
MUP R Srbije
Novi Sad

icon Re: Montaza duplog LMB-a na nosac?01.12.2005. u 08:28
Ok, LMB je jos na putu do mene, kad ga budem video bice sve jasno. Vazno da se to moze montirati!
Hvala
www.piaggio.co.rs
01.12.2005. u 08:28 

Plava Trava
Ontario

Član broj: 11169

icon Re: Montaza duplog LMB-a na nosac?01.12.2005. u 12:41
Kao prvo: LNB, LNB, LNB ... LNB

Kao drugo: Mislim da je dejandj u pravu...

"Takvi sistemi su za TACNO ODREDJEN TANJIR NA TACNO odredjenoj lokaciji za TACNO odredjena dva Sat-a."

-Zavisi koji tanjir imas, predpostavljam da si uzeo za svoj tanjir?
-Sve zavisi na kojoj si lokaciji, predpostavljam da si uzeo za svoju lokaciju?
-Sve zavisi koje satelite zelis gledati, predpostavljam da su uzeo za Astru - HotBird? (tako bar kazes)

Iz iskustva: Komsija je kupio takvu stvarcicu u Francuskoj i donio ovdje s namejerom da gleda Astru i HB. Taj LNB je bio namjenjen za podrucje francuske i tanjircic od 60 cm (sa kojim je kupljen u kompletu- koji se tamo prodaju po supermarketima) Naravno na njegovom 1.20 taniru ovdje (made in Kosjeric) nije bilo ni govora o gledanju Astra i HB istovremeno (moglo je ali sa pomjeranjem tanjira:)) jer je razmak izmedju dva "vrata" bio mnogo manji nego sto treba za taj tanjir .. jedino sto je donekle funkcionisalo je bila HB-W2 kombinacija ali ni to bas ne kako treba (malo je veci razmak nego sto treba da bude)

Toliko o "tacanom razmaku od 6° stepeni" odavde sa zapadnog Balkana :)

Pozdrav,
Plava Trava
01.12.2005. u 12:41 

ticma
MUP R Srbije
Novi Sad

icon Re: Montaza duplog LMB-a na nosac?01.12.2005. u 22:53
Vidi stvarno, ja navalio na LMB :-))
Sta da radim, malo se zaleteo, pricacu kad budem montirao da li radi, samo potrajace, drugar mi donosi pred Bozic!!
karakteristike su
INVERTO PLUS - Single Monoblock - Digital Universal LNB
Ein LNCB/LNC für den Empfang von 2 Satelliten gleichzeitig, z.B. Astra & Eutelsat (Hotbird)

Anschlußmöglickeiten:
1 Analoges/Digitales Endgerät direkt anschließbar.
(Astra = DiSEqC: B; Hotbird = DiSEqC: A.)

40mm
Rauschmaß 0,2dB
Multischalter integriert.
Unverbindliche Preisempfehlung des Herstellers: 34,99 ?

prodaje se Preis: EUR 13,40

www.piaggio.co.rs
01.12.2005. u 22:53 

[es] :: BalkanSat :: Montaza duplog LNB-a na nosac?

[ Pregleda: 790 | Odgovora: 8 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.