Citat:
Vece brzine su izmisljene i pre
pojave P2P mreza...
Istina, ali reci ti meni za šta si te veće brzine mogao da iskoristiš tj. da li je iko tada koristio njihov pun potencijal. U vreme kada nije bilo P2P mreža, nije bilo ni internet televizije. Pa su brzine preko 512 koristili samo poslovni korisnici. Što potvrđuje moju tvrdnju, šta kome treba net brzine 768 ili brži ako ne može da koristi P2P. Za igranje igrica je koliko ja znam dovoljno i 128.
Citat:
ne znam ko ima realnu
potrebu da skida nesto sa P2P mreze po ceo dan i noc? I tako 365 dana u godini... to je onda
pirat, koji zivi od toga..
Ja imam, a nisam pirat, i siguno ne živim od toga. Nemam ADSL (centrala mi ne podržava), ali imam ortaka koji ima SBB i kod njega skidam sve što mi treba i opet mi to nije dovoljno. Njegov prosečni mesečni protok je oko 100 GB, što je prilično malo koliko može da se nađe stvari za skidanje.
I ne skidam samo stvari radi uštede novca (ne kupovinom originala), najviše skidam stvari koje je nemoguće nabaviti kod nas, npr. serije. Kod kojih je svaka sezona uglavnom od 4 GB do 9 GB. Odatele i potreba za downloadom 24/7, 365 dana u godini.
Dok mi ovde gledamo po 1001 put Bolji Život i ostale serije, u Americi gledaju Futuramu (na žalost ne više), Scrubs, Arrested Development, Family Guy... i ostale dobre serije. A da ne pričam o tome kako naše televizije kupe 1-2 sezone neke kvalitetne serije koja inače ima desetak sezona. Naše televizije ovde uživaju i uzimaju neverovatno mnogo novca za reklame a ne ulažu ni petinu toga. Pustiš 200 budala u neki studio, dve gologuze pevaljke i eto jednog od najgledanijih programa u srbiji (čitaj: Grand Show).
RTS kreće sa pretplatom, tada su oni tek na konju a mi na magar(čeni). Tada neće uopšte ni morati da se trude za gledanost... Mi ćemo gledati po 1002 put Bolji Život. Još samo da ukinu HRT sa kablovske televizije za šta se žešće trude i eto samo takvog monopola.
OK, možda sam skrenuo sa teme, ali samo pokušavam da dokažem da ima razloga za skidanje 24/7 i da nije u pitanju piraterija i zarada istom.