hmm, zar nije dovoljna jedna stanica koja bi pokrivala ceo grad? Ja se ne razumem mnogo u telekomunikacione tehnologije, samo ono sto sam citao po IT stampi, mislim da je u SK bio clanak u kome se pominje da je jedna stanica dovoljna da pokrije 80km u krug. U jednoj od tema o komunikacijama na ovom forumu je pomenuto da je potrebna oprema za individualne korisnike oko 200 evra, da li je to tacno? Meni to ne izgleda mnogo, jer dobijes i fiksnu i mobilnu telefoniju, videofon, net i verovatno i kanale sa satelitskih i kablovskih sistema, tj. tehnologiju koja moze da zameni skoro sve ostale za najveci broj primena.
beta standard nije propao zbog cene vec zbog toga sto je Philips koji je daleko najveca kompanija na svetu za potrosacku elektroniku podrzao JVC-ev VHS sistem iako je Sony do tada prodao vec milion beta rekordera. Pobedio je losiji standard sa boljom podrskom. Isti slucaj je bio kada je (opet Filips) uveo audio kasetu u vreme kada su se 8-track kerttridzi sasvim dobro prodavali.
uzmi paralelu, da li je windows dominantan zbog niske cene, kvaliteta ili moci microsoftovog marketinga? :)

Re: Stize WiMax!!! VeratNet i ZTE