Citat:
"Radovic" wrote: Dakle WiMAX bi ustvari trebao da bude nesto skuplji ali sam siguran da zbog konkurencije koja ce nadam se biti sto veca jednostavno biti ili isti ili povoljniji od sadasnjih broadband resenja.
Moram priznati da me cela ova stvar oko WiMax-a poprilično zainteresovala i nadasve obradovala, ali moram priznati da me ovakva izjava gospodina Radovića
veoma uplašila.
Zar je moguće da sve dobre stvari tako surovo propadnu u Srbiji? Samo cena moze da uništi sve kod nas.
Može, a nemora biti jeftinije... Ljudi, razmišljajte o budućnosti! Gledajte malo kako se to radi po okolnim zemljama. Nemoramo da gledamo stvari u zapadnoj Evropi, kao što je recimo prosečna cena 1.024K ADSL-a u Holandiji, dovoljno je recimo da se pogleda ovaj (gore naveden) link, a vezan je za neka dogadjanja u Hrvatskoj
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=234 Naime,
Citat:
"pristup Internetu po brzini od 5 Mbita, besplatno telefoniranje unutar Hrvatske, 20 televizijskih programa i video-on-demand platilo do 199 kuna"
što je otprilike 2.000 dinara. Zanima me samo, šta bi čovek fantastično morao da izvede u Srbiji pa da ima nešto tako?
Razmišljajte o budućnosti, koliko WiMAX tehnologija može da utiče na kvalitet obrazovanja, količinu informacija, raznovrsnost novih usluga koje se danas malo koriste u našoj zemlji (upravo zbog skupog brzog Interneta), uopšte na poboljšanje kvaliteta života.
Samo kad se setim prelaska sa dial-up-a na ISDN, pa posle na kablovsku i Wireless.... Koliko su to mali koraci, a svi zante koliko su nam oni značili. Zar je potrebno da se sapletemo kod ovako velikog skoka koji predstoji?
Ovakve projekte treba maksimalno podržati i učiniti dostupno što većem broju ljudi. Mislim da bi ovo trebalo da bude podržano i od strane same Države Srbije i da se malo poradi na tome. Ljudi, dajte da malo budemo SVET!