Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

2 LANs over Wireless

[es] :: Wireless :: 2 LANs over Wireless

[ Pregleda: 467 | Odgovora: 1 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

misk0
.: Lugano :. _.: CH :.

SuperModerator
Član broj: 634
*.adsl.ticino.com.

icon 2 LANs over Wireless23.09.2005. u 14:13

Znaci ovako:
Trebam povezati 2 LAN mreze preko wireless-a. Zgrade su udaljene nekih 200m i postoji opticka vidljivost izmedju njih. Moje skromno iskustvo mi govori da bi trebao staviti 2 AP na jednu i na drugu zgradu. Trazio sam malo i citao pa imam nekih detalja koji mi nisu najjasniji.
- Na par mjesta sam procitao da treba jedan AP da glumi 'klijenta' i da NEMAJU svi AP-ovi taj mod?? Kako je naznaceno na APu? tj u specifikacijama?
- Da li su APovi u ovom slucaju transparentni za mrezu, tj spojim oba AP na hubove i fakticki dobijem mrezu kao 'na jednom hubu'? Nema potrebe za rutiranjem i slicno?
- Koje mi antene predlazete za tako nesto?
- Da li oni US.Robotics MAXg stvarno postizu brzine do 125mbit/s ??

hvala
:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
23.09.2005. u 14:13 

bukovski
Dragan Blagojevic
sve i svasta
www.draganblagojevic.com

Član broj: 29557
*.pat-pool.ni.sbb.co.yu.

Sajt: www.draganblagojevic.com

icon Re: 2 LANs over Wireless25.09.2005. u 07:05
Citat:
misk0: Znaci ovako:
Trebam povezati 2 LAN mreze preko wireless-a. Zgrade su udaljene nekih 200m i postoji opticka vidljivost izmedju njih. Moje skromno iskustvo mi govori da bi trebao staviti 2 AP na jednu i na drugu zgradu. Trazio sam malo i citao pa imam nekih detalja koji mi nisu najjasniji.
- Na par mjesta sam procitao da treba jedan AP da glumi 'klijenta' i da NEMAJU svi AP-ovi taj mod?? Kako je naznaceno na APu? tj u specifikacijama?
- Da li su APovi u ovom slucaju transparentni za mrezu, tj spojim oba AP na hubove i fakticki dobijem mrezu kao 'na jednom hubu'? Nema potrebe za rutiranjem i slicno?
- Koje mi antene predlazete za tako nesto?
- Da li oni US.Robotics MAXg stvarno postizu brzine do 125mbit/s ??

hvala

- AP nista ne glumi u zavisnosti od uredjaja moze da ima a i nemora klijent mod. U specifikacijama bas tako i pise clijent mod. + mozes ih povezati u wds ako ti uredjaji podrzavaju to sto bas i nije najsrecnija opcija ali moze da prodje.
- Nema potrebe
- za 200 metra bilo sta ako mozes i zelis sam pravi ako ne moja preporuka yagica ( moze i home made nasih malih firmi, ja sam jednom od jednog naseg proizvodjaca prezadovoljan,na obe strane i uzivaj ( samo lep nacentriras mada na toj razdaljini moze i od oka )
-Zaista za taj model ne znam niti sam negde mogao nesto vise procitati o njemu , ali tu brzinu ne mozes postignuti ni da se j...
- A da ako vec mislis da koristis g standard onda obavezno pazi na KVALITET komponenti jer je mnooogo osteljiviji od b standarda.

poz
www.draganblagojevic.com - Srcky`s Dee Dee - www.draganblagojevic.com/new Srcky`s Dee Dee i Daredevil Staff's Echo Shining Field puupies pedigree ! extra leglo ! rezervisite stene na vreme !
25.09.2005. u 07:05 

[es] :: Wireless :: 2 LANs over Wireless

[ Pregleda: 467 | Odgovora: 1 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.