Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

savjet za uspjesan feedhunting

[es] :: BalkanSat :: savjet za uspjesan feedhunting

[ Pregleda: 836 | Odgovora: 11 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ural
BL

Član broj: 1208

icon savjet za uspjesan feedhunting06.09.2005. u 14:17

Potreban mi je savjet koji je to lnb sa najboljim karakteristikama za hvatanje fidova da ima malo slabljenje i dobar prijem feedova sa malim sr a isto tako i koji bi mi risiver bio dobar izbor da ima osjetljiv tjuner.Sto se tice fidova u 4.2.2 formatu uzecu ss2 karticu a zanima me kakav je i njezin tjuner sto se tice osjeltjivosti za prijem fidova
ural
06.09.2005. u 14:17 

dejandj

Član broj: 92

icon Re: savjet za uspjesan feedhunting06.09.2005. u 14:33
Citat:
ural: Potreban mi je savjet koji je to lnb sa najboljim karakteristikama za hvatanje fidova da ima malo slabljenje i dobar prijem feedova sa malim sr a isto tako i koji bi mi risiver bio dobar izbor da ima osjetljiv tjuner.Sto se tice fidova u 4.2.2 formatu uzecu ss2 karticu a zanima me kakav je i njezin tjuner sto se tice osjeltjivosti za prijem fidova

SS2 i uopste komp kartice imaju "slabiji" tjuner cesto namerno prigusen, da ne bi hvatali komp frequence u signalu... Priroda stvari je takva.

06.09.2005. u 14:33 

titus

Član broj: 45456

icon Re: savjet za uspjesan feedhunting06.09.2005. u 22:07
chekajte ljudi a shta se tu lovi nerazumem kako te fidove da skontam kad ih uhvatim...>>>???
06.09.2005. u 22:07 

klio24
BGD

Član broj: 6992

icon Re: savjet za uspjesan feedhunting06.09.2005. u 22:14
Pozdrav,
Mnogi od feed-ova , pretpostavljam da si interesent za sportske dogadjaje, su zasticeni sa RAS ili Bis sistemom skremblovanja.To ce tebi malo da znaci jer svakako to ne moze da se gleda sa SS2 karticom . (ako gresim molim Vas da me ispravite).
Evropa-Evrovizija (EBU) i Eutelsat sve vise koriste Bis sistem skremblovanja. Razloge je prost zato sto uz BIS kod koji vam posalje provajder morate mu dati i serijski broj prijemnika koji autorizuju putem satelita.Sa Ras-om je bilo jako puno zloupotreba.
E sad sto se tice LNB-a......e to je vec cela nauka.(rekli bi neki).
Po mom iskustvu radeci takve sisteme,najbolje rezultate sam imao sa SMW konvertorom XL-800C medjutim to je LNB sa jednom polarizacijom(znaci treba ti dva+feedhorn+OMT) ali sa jako dobrim karakteristikama.(E da i cena je malo neprijatna ).
I jos jedno je jako vazno.....treba ti dobra antena.Moja preporuka min. 1,8m.
To sve zajdno garantuje dobar prijem.
Koliko para toliko feed-ova.
Srecno.
Pozdrav
06.09.2005. u 22:14 

Dača
Srbija

Član broj: 37889

icon Re: savjet za uspjesan feedhunting06.09.2005. u 22:14
SS2 je naprotiv sasvim dobro opremljena alatka za feedhunting a posebno rev.2.3 koja poseduje auto S/R (koji nije bez znacaja) i naravno uz odgovarajucu opremu i motor imas sve uslove za uspesan feedhunting.
Takodje ti preporucujem program BlindScan koji je i namenjen u tu svrhu a ako zelis da ga isprobas mozes ga skinuti ovde
06.09.2005. u 22:14 

dejandj

icon Re: savjet za uspjesan feedhunting07.09.2005. u 11:38
Citat:
klio24: Pozdrav,
Mnogi od feed-ova , pretpostavljam da si interesent za sportske dogadjaje, su zasticeni sa RAS ili Bis sistemom skremblovanja.To ce tebi malo da znaci jer svakako to ne moze da se gleda sa SS2 karticom . (ako gresim molim Vas da me ispravite).
Evropa-Evrovizija (EBU) i Eutelsat sve vise koriste Bis sistem skremblovanja. Razloge je prost zato sto uz BIS kod koji vam posalje provajder morate mu dati i serijski broj prijemnika koji autorizuju putem satelita.Sa Ras-om je bilo jako puno zloupotreba.
E sad sto se tice LNB-a......e to je vec cela nauka.(rekli bi neki).
Po mom iskustvu radeci takve sisteme,najbolje rezultate sam imao sa SMW konvertorom XL-800C medjutim to je LNB sa jednom polarizacijom(znaci treba ti dva+feedhorn+OMT) ali sa jako dobrim karakteristikama.(E da i cena je malo neprijatna ).
I jos jedno je jako vazno.....treba ti dobra antena.Moja preporuka min. 1,8m.
To sve zajdno garantuje dobar prijem.
Koliko para toliko feed-ova.
Srecno.
Pozdrav

Inace Biss NIJE problem za ss2...
Pozeljno je da ipak znas kljucic.

07.09.2005. u 11:38 

virtualx
bihać - BIH

Član broj: 5930

icon Re: savjet za uspjesan feedhunting07.09.2005. u 13:09
ja isto sa skystar2 hvatam feedove.
ima oni nekodiranih a ima onih ebu feedova u 4:2:2 kodirani.
ali nisu oni problem jer se mogu gledati sa elecard decoderom.
ja sam feedove hvatao uglavnom sa eutelsata 7°E ,10°E,16°E
nekad sam znao posjetiti i one dalje isztocne i zapadne satelite ,ali na njima ima manje feedova ali su zato bolji pogotovo ovi na zapadu.
imam triax110cm ,lnb samsung 0,6dB , i oko 25 metara kabla od lnb-a do skystar2 kartice.
e sad taj kabal je na jednom mjestu nastavljan(na 5 metara od lnb-a).
e sad zanima me da li to mozda smanjuje signal.
posto imam 25 metara kabla a uz to jos je nastavljan.
bili se sta popravio signal ako stavim novi kabal.
negdje sam vidio da ima dobar kabal pise na njemu strong SRT c 6W RG6 75 omski ,i nije krut ko oni turski koaksijalni kabal vec je dobro savitljiv.
da njega uzmem ?
trenutno koristim ovaj turski koaksijalni kabal i mogu reci da je shit po mom misljenju.
krut ko celicna sipka,a plast je uradjen od bilo cega drugog osim od bakra.
bakar nije sigurno.
zice o plastu kao da su celicne ,ne mozes ih saviti ,vec moram kljestima ih saviti.
onda da uzmem novi kabal ,oce li biti ikakve koristi?
07.09.2005. u 13:09 

titus

Član broj: 45456

icon Re: savjet za uspjesan feedhunting07.09.2005. u 20:13
to je to, ovi odgovori su za primer. :) a ne ono tipa pa to su ti neki signali koje ti hvatash i gledash lepo ljudi plastichno objasne shta je kako je dobijesh program pa sam provalish , nisam hteo sa onim "pa to su ti neki..." da opanjkavam nikog nego samo da kazem da ima mnogo takvih odgovora ali sve je ovo na dobrovoljnoj bazi tako da to je to, kada budem vishe znao i ja cu nekom objashnjavati, mada verovatno posle sto ili 200 dugih postova u smislu odgovora dosadi, fala josh jednom... pitacu ja josh :)
07.09.2005. u 20:13 

vaha

Član broj: 22360

icon Re: savjet za uspjesan feedhunting08.09.2005. u 15:07
Kakav si s svapskim???

h**p://www.bw-sat.de/feed.htm

Fino je pojašnjeno šta je to i zbog čega je to feed.

[Ovu poruku je menjao vaha dana 08.09.2005. u 16:07 GMT+1]
08.09.2005. u 15:07 

predragi

Član broj: 7422

icon Re: savjet za uspjesan feedhunting08.09.2005. u 16:03
Dobra strana za feedove http://www.satelliweb.com/index.php?section=livef
08.09.2005. u 16:03 

dejandj

icon Re: savjet za uspjesan feedhunting08.09.2005. u 16:12
Citat:
titus: to je to, ovi odgovori su za primer. :) a ne ono tipa pa to su ti neki signali koje ti hvatash i gledash lepo ljudi plastichno objasne shta je kako je dobijesh program pa sam provalish , nisam hteo sa onim "pa to su ti neki..." da opanjkavam nikog nego samo da kazem da ima mnogo takvih odgovora ali sve je ovo na dobrovoljnoj bazi tako da to je to, kada budem vishe znao i ja cu nekom objashnjavati, mada verovatno posle sto ili 200 dugih postova u smislu odgovora dosadi, fala josh jednom... pitacu ja josh :)

Ovako nesto...
Lepo za procitati!

Moram da kazem da si imao srece, jer TO se ne desava bas uvek, (nebi bilo normalno...).

Obrati paznju da je pitanje (temu) postavio clan sa cca >1000 postova, sto pak znaci da ZNA sta i kako pita.

Sa takvim iskustvom, je ipak, nesto lakse...

To ne znaci da ne treba da pitas bilo sta, ali nije zgoreg da pretrazis forum i iscitas, prakticno, gotovo sve, je vec napisano...

Jedan , dodatni savet, upisi se i u "radio amaterski klub", cuces svasta korisno a sve ovo je onda potpuno legalno bilo gde u svetu...

08.09.2005. u 16:12 

ural
BL

Član broj: 1208

icon Re: savjet za uspjesan feedhunting09.09.2005. u 16:57
Ja na sateliweb sajtu uvjek skidam live fidove pred neke sportske dogadjaje koje zelim da gledam i pored fidova u 4.2.0 i 4.2.2 formatu vidio sam da se pojavljuju i fidovi Mpeg-2 kript e sad me zanima je li to taj bis ili ras sistem skremblovanja. Ako jeste koja oprema ili sta vec treba da se to otvara?Ako ima negdje objasnjeno nije problem da to iscitam da se ne ponavljate samo molim link do te teme.
Hvala!
ural
09.09.2005. u 16:57 

[es] :: BalkanSat :: savjet za uspjesan feedhunting

[ Pregleda: 836 | Odgovora: 11 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.