Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi

[es] :: BalkanSat :: PC DVB kartice :: Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi

Strane: 1 2 3 4

[ Pregleda: 4261 | Odgovora: 66 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

movas

Član broj: 64168

icon Re: Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi30.08.2005. u 16:32
n> ali je gordian knot najbolji

Ccccc, a nisi probao "Womble MPEG Video Wizard"?
Ukratko: svi ostali konverteri-editori su "vozila", ali je samo
"Womble MPEG Video Wizard" - "Rols Rojs"! Toliko da je "Gordian"
obina taljiga.
I da da se "registruje"... :)
Znam da e mi biti zahvalni svi koji provere, merie svoju eru pre i
posle ovog programa. :)))
- Nema na emu, bilo mi (je) zadovoljstvo!
30.08.2005. u 16:32 

saja1968

Član broj: 31770

icon Re: Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi30.08.2005. u 17:21
Momčilo legendo skinuo sam MPEG Video Wizard 2005 ali trial .Volio bi da se uvjerim u tvoje napise ali gdje da nadjem cr..k :=(
30.08.2005. u 17:21 

nebula
Kazahstan

Član broj: 54329

icon Re: Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi30.08.2005. u 17:40
nacices ga na astalavista box, mada meni se ne svidja kvalitet slike je vrh ali ton po nekad zna da bude vise nego ocajan, pa cak i da ga nema. Jeli ko probao ULEAD DVD MOVIE FACTORY 4 ILI ULEAD VIDEO STUDIO 9,mislim da su to br 1 za konvertovanje mpeg fajlova u dvd imaju milion funkcija mana im je sto su veliki za skidanje movie factory je oko 100 mb a video studio oko 200 pa kome treba neka skida
30.08.2005. u 17:40 

Alexander

Član broj: 41410

icon Re: Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi30.08.2005. u 17:49
Kako ne kužite GK nije ništa nego samo skup tih programa, on služi samo zato da nebih otvarao sve te programe posebno i namještavao ih. nemože on išta odradit posao bolje nego ti svi programi kad ih koristite samostalno, dapače kad ih koristite samostalno ima još više mogućnosti za modifikaciju. Probao sam i ULEAD DVD MOVIE FACTORY 4 i ULEAD VIDEO STUDIO 9 imam ih originale obadva. Odlični su programi.
30.08.2005. u 17:49 

firelord
Marko Randjic
Ivanjica

Član broj: 5612

Sajt: randjic.co.yu

icon Re: Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi30.08.2005. u 18:04
Odusevljen sam programom "Womble MPEG-VCR" pa cu sigurno da probam i "Womble MPEG Video Wizard". Ako lici na "zemljaka", sigurno je dobar. Mada, ono "Wizard" ne obecava bas previse.

[Ovu poruku je menjao firelord dana 30.08.2005. u 19:05 GMT+1]
30.08.2005. u 18:04 

mr_bungle
Naissus

Član broj: 5488

Jabber: jabber_the_hutt@elitesecurity.org

icon Re: Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi30.08.2005. u 19:09
goridan knot + xvid
dobitna kombinacija... 80% interneta ce ti to reci.

probao i uverio se u istinu odaaaavno

--
Mr_Bungle

"Spend time with people who make you feel good about yourself, and make time for them." Jo Richards, Powerquoter
Ma Meeshka Mow Skwoz !

30.08.2005. u 19:09 

tandrli
MrMr with broken wings
svudje

Član broj: 25905

Sajt: www.halva.tk

icon Re: Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi30.08.2005. u 19:46
Citat:
Odusevljen sam programom "Womble MPEG-VCR" pa cu sigurno da probam i "Womble MPEG Video Wizard". Ako lici na "zemljaka", sigurno je dobar. Mada, ono "Wizard" ne obecava bas previse.

nisam probo VCR ali wizard je extra
30.08.2005. u 19:46 

movas

Član broj: 64168

icon Re: Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi30.08.2005. u 21:06
s> .Volio bi da se uvjerim u tvoje napise ali gdje da nadjem cr..k :=(

Zamai ovim malterom rupu:
MVW-MPEG2-QNXJ2LBW0311OK
30.08.2005. u 21:06 

dulesusic
Dušan Šušić
Ljubinje - Novi Sad

Član broj: 45176

icon Re: Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi31.08.2005. u 10:53
Canopus ProCoder 2.0 DEFINITVNO NAJBOLJI! Ne mogu da vjerujem da jos niko nije probao!!!!
HP Compaq 6710s

Core 2 Duo T7300 @ 2.0 GHz
3 GB of RAM
120GB HDD
31.08.2005. u 10:53 

saja1968

Član broj: 31770

icon Re: Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi31.08.2005. u 15:25
Hvala ti momcilo zamazao sam rupu i program sljaka .Na prvi pogled dobro izgleda ali se moram malo ozbiljnije pozabaviti sa njim.Sto se tice Auto gordin knot-a program je strava i dosta sam materiala izkopresovao sa njim i prilicno je jednostavan ali je brate spor ko puz...Tako da sam se odlucio na Momcilov predlog ...pa se javim...
31.08.2005. u 15:25 

firelord
Marko Randjic
Ivanjica

Član broj: 5612

Sajt: randjic.co.yu

icon Re: Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi31.08.2005. u 18:54
Citat:
saja1968:prilicno je jednostavan ali je brate spor ko puz...Tako da sam se odlucio na Momcilov predlog ...pa se javim...

AutoGK je najverovatnije spor jer podesava VirtualDub na "Full Processing Mode". Sam VD nije toliko spor ako se prepakivanje vrsi uz opciju "Fast Recompress".
31.08.2005. u 18:54 

nebula
Kazahstan

icon Re: Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi01.09.2005. u 10:55
Womble MPEG-VCR 3.14

Editor MPEG2 fajlova

Ako ste upravo postali srećni vlasnik SkyStar 2 ili neke druge DVB satelitske kartice za PC, jedna od prvih dilema na koje ćete naići jeste kako obraditi video-klipove snimljene iz nekog od popularnih programa za praćenje satelitskog TV programa. Kao što smo već pisali, deficit jeftinih (a efikasnih) ostvarenja za nelinearnu obradu MPEG2 formata zapisa toliko je izražen da se oni mogu nabrojati na prste jedne ruke. Sem sporadične pojave kvalitetnih alata (kao što je recimo VideoReDo, SK 9/2004), ponudu uglavnom čine programi nedovoljno profilisanih mogućnosti, sa velikom brojem propusta i nedostataka, koji se na kraju pokažu kao potpuno neupotrebljivi. Jedno od retko kvalitetnih rešenja dolazi nam iz softverske grupe Womble i prava je šteta što su se njegovi autori (potpuno svesni činjenice o nedostatku konkurencije) odlučili za prilično visoku nabavnu cenu.

Ulead DVD MovieFactory 4

Brzi Gonzales među programima za izradu DVD-Video sadržaja

Mnogi će reći da je situacija na polju programa koji služe za baratanje MPEG-2 sadržajem i njegovo uobličavanje u DVD-Video format danas povoljnija nego ikad. Kao potpora takvom stanovištu pominju se programi velikih softverskih kuća (Sony, CyberLink, Sonic, Pinnacle, Magix...) koji na jednom mestu objedinjuju sve ono što prosečnom korisniku ikad može zatrebati prilikom kreiranja pratećeg sadržaja uz veoma pristupačnu cenu. Međutim, iako prethodna konstatacija, bar u delu koji se tiče samih mogućnosti programa, donekle „pije vodu”, mora se priznati da je realno stanje stvari na terenu daleko od idealnog. Naime, istina je da nabavkom jednog od postojećih rešenja dobijate zaista mnogo za uloženi novac. Međutim, ono što mnogi pri tom zaboravljaju jesu brzina i jednostavnost rada koje kao da igraju sasvim sporednu ulogu za većinu autorskih timova. Stvari su se konačno poboljšale.

DVD MovieFactory 4 poznate softverske kompanije Ulead namenjen je prvenstveno kućnim korisnicima koji imaju izraženu potrebu za izrađivanjem DVD-Video materijala. Ovaj program se naizgled nimalo ne razlikuje od sličnih ostvarenja u klasi. Opcije za kreiranje video DVD-ova, slajd-šou CD/DVD-ova, rad sa VCD i SVCD standardima ili mogućnost grebovanja materijala sa kamkordera direktno na optički medij ne predstavljaju ništa novo i viđene su mnogo puta do sada na drugim mestima. Ipak, ono što DVD MovieFactory 4 izdiže iznad konkurencije jeste gotovo nadrealna brzina u radu zbog koje su njegovi takmaci prinuđeni na gutanje prašine koju on ostavlja za sobom. Na našoj test mašini (Barton 2500+, 512 MB RAM) ovaj program bio je višestruko brži od konkurentskih, završavajući pojedine poslove i po nekoliko časova ranije od postavljenog standarda. Najveći dobitak ogleda se u obradi MPEG-2 fajlova (prvenstveno mislimo na klipove snimane nekim od „satelitskih modema”), kada je za procesiranje materijala veličine 4,7 GB potrebno tek nešto malo više od dva časa (poređenja radi, Sony DVD Arhitect je isti posao obavio za „tričavih” 12 časova). S obzirom na to da je osnovna namena programa formiranje DVD-Video diskova, i mi ćemo se zadržati na ovoj oblasti.

Upravljački interfejs je maksimalno pojednostavljen (krase ga prepoznatljiva Uleadova grafička rešenja), a postupak stizanja do krajnjeg rezultata podeljen je na nekoliko celina (koraka). Program na ulazu prepoznaje većinu multimedijalnih formata (AVI, MOV, MPEG, WMV, ASF...), a ne postoji ni ograničenje u broju klipova s kojima želite da radite u isto vreme. Korisnik ima gotovo potpunu kontrolu nad raspoređivanjem materijala i jedino što bi autorima moglo da se zameri jeste ograničenje vezano za broj dozvoljenih video-klipova po stranici prilikom definisanja menija. Naime, većina predefinisanih šablona (templatea) sadrži nedovoljan broj „slotova” po stranici u koje mogu da se postave video-klipovi. Da bi se njihov broj promenio, potrebno je prilično „gimnasticirati” po opcijama programa, što je moglo da bude znatno jednostavnije rešeno (na primer, automatskim proširivanjem broja dozvoljenih mesta ubacivanjem svakog novog klipa u radni projekat). Inače, kad već govorimo o šablonima, vredi istaći da su dizajneri Uleada dobrano zasukali rukave pripremivši osamdesetak izuzetno kvalitetnih predložaka svrstanih u desetak kategorija. Pored toga, podržano je i svojeručno definisanje pozadinskih slika (kao pozadina mogu se koristiti i animacije) i okvira, učitavanje zvučne podloge (za pojedinačne menije ili globalno), definisanje pokretnih menija, postavljanje poglavlja itd. Sve načinjene izmene mogu se odmah pogledati iz posebne Preview sekcije koja u isto vreme simulira rad linijskog uređaja, sa funkcijama daljinskog upravljača. Projekti se prostorno mogu „tempirati” za mini DVD medije veličine 1,4 GB, kompjuterski DVD-5 standard (4,7 GB) ili sve rašireniji Dual Layer standard (8,4 GB).

Tu su i opcije za podešavanje kvaliteta video-materijala, radnu rezoluciju i format slike tako da korisnik u potpunosti ima kontrolu nad rezultatom (treba napomenuti da korekcija ovih parametara umnogome utiče na brzinu rada, tačnije zbog rekompresije materijala ceo proces postaje znatno sporiji).

Kada su obradne funkcije programa u pitanju, ne treba očekivati previše, ali treba istaći da su programeri implementirali taman toliko operacija koliko je potrebno da se video-kreacijama udahne potrebna doza svežine. Pažnja je pre svega posvećena radu sa tranzicionim efektima (ima ih preko 100), a tu je i mogućnost ubacivanja tekstualnih natpisa odnosno alternativnih pozadinskih audio-pratnji (program „guta” MP3, WAV, OGG, AC3, WMA, pa čak i CDA format zapisa) ili digitalizovanog glasa (semplovanje je izvodljivo na licu mesta). Nažalost, operacije poput odsecanja neželjenih delova u okviru video-klipova, isecanja delova slike i slične nisu prisutne i za to se mora iskoristiti neko od poznatih alternativnih rešenja. Ako je za utehu, autori su ostavili na raspolaganje svojevrsnu Join funkciju kojom se može izvršiti spajanje video-isečaka odnosno funkciju Separate za njihovo vraćanje u prvobitni oblik.

Da je autorski tim na sve mislio, pokazuje i činjenica da se u okviru paketa nalazi i nekoliko sporednih celina čijom se upotrebom projekat na kojem radite efikasno može zaokružiti. Pre svega, tu je izuzetno koristan alat za izradu nalepnica i omota za CD/DVD medije nazvan Label@Once. Reč je o samostalnoj celini u kojoj se nalaze sve potrebne opcije za dizajniranje i finalno prenošenje na papir idejnih rešenja koja će krasiti omote vaših diskova. Korisniku je ostavljen izbor vrste i formata papira, vrste medija (podržani su CD, DVD, mini CD, CD u obliku biznis kartice), mogućnost rada sa teksturama i pozadinskim slikama (vidljivi formati su: BMP, GIF, JPEG(2000), PNG, TIFF...), opcije za implementiranje tekstualnih potpisa (dozvoljeno je i pisanje „po krugu”), ubacivanje logo sličica za određivanje vrste narezanog medija (u programu se već nalazi četrdesetak predefinisanih rešenja) itd. Takođe, našlo se mesta i za opcije za podešavanje transparentnosti prikaza implementiranih objekata, rad sa senkama i podešavanje kontrasta, a posebno je zanimljiva podsekcija za izradu sadržaja muzičkih numera uključenih na disku.

Drugu dodatnu mogućnost čini sekcija za narezivanje formiranog materijala na DVD medij. Iako sadrži samo najosnovnije opcije, biće više nego dovoljna za operaciju zapisa materijala sa hard diska na optički medij. Pored narezivanja sadržaja VIDEO_TS foldera (materijal se mora nalaziti u okviru tog direktorijuma i mora da ima odgovarajuću strukturu inače će program odbiti da prepozna njegov sadržaj), korisnicima je ostavljena i opcija kopiranja kompletnog sadržaja sa DVD-a na DVD ili izrade kontejner fajlova u internom CDXA ili standardnom ISO formatu.
01.09.2005. u 10:55 

Acika
Aleksandar Dejanovic
Preduzetnik - Knjigovodja
Nish

Član broj: 33163

Sajt: www.clubbing.rs

icon Re: Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi01.09.2005. u 15:28
@nebula Ja sam naso neku verziju programa koji si naveo (Ulead DVD MovieFactory 2.5 SE) instalirao ga pa me interesuje gde moze da se skine neko detaljnije uputstvo (na srpskom naravno) za njega.

I da li moze da se preko njega fajl koji je u divx formatu pretvori u dvd format?
01.09.2005. u 15:28 

nebula
Kazahstan

icon Re: Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi01.09.2005. u 16:40
Sve formate pretvara u DVD a neki detaljniji tutorijal za njega na Srpskom ne verujem da ces naci,ali je veoma jednostavan za upravljanje tako da ces verujem ako ga 2-3 puta budes koristio ponasati se snjim kao da ga koristis godinama, skini noviju verziju sa adrese
http://www.ulead.com/dmf/features.htm

[Ovu poruku je menjao nebula dana 01.09.2005. u 17:44 GMT+1]
01.09.2005. u 16:40 

Acika
Aleksandar Dejanovic
Nish

icon Re: Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi01.09.2005. u 16:56
Jel to neka besplatna verzija, ili mora da se kupi, ja sam ovaj dobio cd dobio kad sam kupio komp!

Samo jos jeno pitanjce, da li mogu negde u programu da nadjem opciju za ubacivanje logo-a u film (recimo snimam nesto sa tv kartice, bk npr. i da znak bk tv prekrijem nekim svojim znakom, npr. Crni gruja, Zikina dinastija I deo i sl.)
01.09.2005. u 16:56 

milan knezevic
beograd

Član broj: 28371

icon Re: Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi01.09.2005. u 17:27
@nebula imas li ti cr*ck za ovu noviju verziju?
01.09.2005. u 17:27 

Windows
Kenan Parić
Bosna

Član broj: 26293

Sajt: www.sepicomm.net

icon Re: Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi01.09.2005. u 18:12
Probaj MainConcept MPEG Encoder.
01.09.2005. u 18:12 

Acika
Aleksandar Dejanovic
Nish

icon Re: Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi01.09.2005. u 19:13
Zna li neko cemu sluzi ovaj program: Ulead VideoStudio 7 SE DVD???

PS. Kako da ubacim svoj logo u film?

Pozzzzzzz
01.09.2005. u 19:13 

nebula
Kazahstan

icon Re: Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi01.09.2005. u 19:55
Ulead VideoStudio radi skoro sve isto kao Ulead DVD MovieFactory 4 stim sto je izasao mislim krajem proslog meseca serija 9, dodate su dosta opcija za montazu filma i niz beskorisnih gluposti, mada ono sto on posjeduje i brzina je izvanredna. Predlozio sam Ulead DVD MovieFactory 4 jedino zato sto je manji za skidanje skoro duplo. Video studio 7 je dosta star program, i namucio sam se da pronadjem seriju 9 mislim da sam je skinuo sa ovog sajta

http://www.download.com/3120-2...mp;search.x=24&search.y=20

Mislim da je potrebna registracija.
Mada program je vrh i ima par dobrih opcija da od spota koji ste snimili na ss2 napravite gif animacije, ili da od citavog filma napravi mali milion slika ... i iha toga,
podrzane su i iste opcije kao i na Ulead DVD MovieFactory 4 a dodata je i opcija snimanja dvd a koja je brza ako ne mozda i bolja od nera, cr**ck se nalazi i za jedan i za drugi program u astalavisti.

[Ovu poruku je menjao nebula dana 01.09.2005. u 21:00 GMT+1]
01.09.2005. u 19:55 

Acika
Aleksandar Dejanovic
Nish

icon Re: Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi01.09.2005. u 20:13
Ma meni je dobar i ovaj, ja nisam profesionalni producent, vec zelim samo da radim kucni video (a to je snimanje i obrada sa tv kartice i prebacivanje vhs kaseta).

Molim te da mi odgovoris kako da ubacim svoj logo u film?
01.09.2005. u 20:13 

[es] :: BalkanSat :: PC DVB kartice :: Sta koristite za kompresovanje Mpg to avi

Strane: 1 2 3 4

[ Pregleda: 4261 | Odgovora: 66 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.