Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kvalitet slike skystar2 na tv-u?

[es] :: BalkanSat :: PC DVB kartice :: Kvalitet slike skystar2 na tv-u?

[ Pregleda: 1005 | Odgovora: 13 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kovach73
aleksandar
srbija

Član broj: 21705

icon Kvalitet slike skystar2 na tv-u?24.08.2005. u 13:31

Zanima me kvalitet slike na tv-u preko skystar2 kartice, jel isti kao sa risivera ili je malo losiji ili zavisi od graficke kartice i ako moze mozda neki capture sa nje i sa nekog risivera.
Hvala
24.08.2005. u 13:31 

dejandj

Član broj: 92

icon Re: Kvalitet slike skystar2 na tv-u?24.08.2005. u 13:56
"Kvalitet" slike na tv-u zavisi SAMO i (skoro) jedino od tvog (zastarelog) TV-a!

Satelitska "slika" je digitalna, mpeg2 i reciever i ss2 dobiju jedno te isto...

Ono nasta si navezao TV je generator (prevodioc) cifri u sliku i od njega ponesto zavisi ali poodavno moras da dobijes isto.

Obicno (sa ss2) graficka generise tv-out pa od nje nesto "zavisi" ali od vremena gf4mx i radeona 7000 SVE je manje vise perfektno.
HD-TV pogledaj, pa ce ti biti nesto jasnije!
HD-TV je manje, vise, privilegija samo ss2...

"Capture" je zastareli termin jer snimas "digitalni" fajl (MPEG2) koji ti i salju pa nista ne prevodis vec samo sacuvas original. I recieveri mogu tako nesto ali moraju da imaju "ozbiljniji" komp ugradjen, a narocito, hdd popristojnog kapaciteta.
Jedan film (2h) je cca 4Gb a HD-TV cca 16Gb...

160Gb hdd ili jaci, veci, ili dva ili vise, takva...

[Ovu poruku je menjao dejandj dana 24.08.2005. u 15:03 GMT+1]
24.08.2005. u 13:56 

koko75
kosta simbov
Makedonija

Član broj: 23729

icon Re: Kvalitet slike skystar2 na tv-u?25.08.2005. u 01:15
Po mom misljenju da bi dobio isti kvalitet slike iz skystar 2 u tv kao sto ima standardni resiver jedino te spasava graficku kartu od preko 5000 dolara.A to sto prijatelj kaze da najvise zavisi od tv su izmisljotine.Ako zelis dobiti isti kvalitet slike u tv uzmi skystar1.Ja sam imao skystar2 i nakon nekoliko mjeseca sam zamjenio za skystar1.Razlika se primecuje najvise u kvaliteta i stabilnosti slike.Slika koja daje skystar2 u tv je kao neki snimak star 30godina sa jednom rijec katastrofa.
Pozdrav.
kosta
25.08.2005. u 01:15 

usmarko

Član broj: 32552

icon Re: Kvalitet slike skystar2 na tv-u?25.08.2005. u 01:19
Citat:
koko75: Po mom misljenju da bi dobio isti kvalitet slike iz skystar 2 u tv kao sto ima standardni resiver jedino te spasava graficku kartu od preko 5000 dolara.A to sto prijatelj kaze da najvise zavisi od tv su izmisljotine.Ako zelis dobiti isti kvalitet slike u tv uzmi skystar1.Ja sam imao skystar2 i nakon nekoliko mjeseca sam zamjenio za skystar1.Razlika se primecuje najvise u kvaliteta i stabilnosti slike.Slika koja daje skystar2 u tv je kao neki snimak star 30godina sa jednom rijec katastrofa.
Pozdrav.

Mislim da će se armija ljudi ovde nesložiti sa tobom... Ako imaš dobar televizor, slika treba da je perfekcija.

Možda je tvoj televizor previše star, ili nisi bio dugo brisao ekran ?
25.08.2005. u 01:19 

velicko
Boban Velickovic
Nish

Član broj: 28115

icon Re: Kvalitet slike skystar2 na tv-u?25.08.2005. u 09:50
Da se i ja umesam u diskusiju.

U masini trenutno imam i SS2 i Nexus-S. Jedno od sledecih tvrdjenja je definitivna istina:
- Hauppauge Nexus-S ima neuporedivo bolju sliku na svom izlazu od onog sto dobijem preko TV-outa sa graficke a sto proistice iz SS2
- SS2 ima neuporedivo losiju sliku od one koju dobijem iz Nexus kartice.
- ili ja ne umem da podesim SS2 u ProgDVB

Cinjenice su sledece:
- Imam dobar, nov Samsung TV 28" (ekran je jos uvek cist...;)
- Imam odlicnu ATI 9600 PRO karticu, i TV out sa te kartice kad gledam DivX ili DVD je perfektan. (Naravno, kartica je povezana na SRGB a ne na kompozitni...)
- Imam jadnu sliku sa SS2 kroz default instalaciju ProgDVBa ili MyTheater-a. Slika je neostra, brze scene su iseckane, boje su blago isprane...

Masina je Intel P4 na 1.5, 1 GB rama, ATI 9600 PRO... HDD 2x120GB, Audigy 2...
Na masini je Win XP sveze instaliran.

Inace, na monitoru (LG flatron F900P) imam losu sliku i sa Nexusa i sa SS2, a perfektnu sa DVD-jeva ili DivXova...

Definicija lose slike je: Nije perfektna kao kad recimo Samsung receiver zakacim na ovu istu moju antenu i ovaj isti TV.

Dakle, na mojoj konfiguraciji, sa default instaliranim ProgDVB-om, bez izmena kodeka grafova ili bilo cega, Nexus (verujem i SS1) ima neuporedivo bolju sliku od SS2, tj identicu onoj koju dobijes na kvalitetnom samostalnom risiveru.

Prihvaticu komentare tipa:
- Na SS2 je slika isto tako dobra, samo moras da doinstaliras jos ove i ove kodeke, da promenis ove graf fajlove i da uradis jos ovo i ovo...

25.08.2005. u 09:50 

O_D_E_Z
edo medo
Split

Član broj: 6881

icon Re: Kvalitet slike skystar2 na tv-u?25.08.2005. u 10:05
Citat:

Satelitska "slika" je digitalna, mpeg2 i reciever i ss2 dobiju jedno te isto...

EEE to san i ja mislija ...ali uvik mi se cinilo da je slika na pojedinim kanalima na Reciveru bolja nego na mojoj SS2 kartici (by the way nisan cjepidlaka ...) Ali ni nevalja pretjerivat :

Citat:

Slika koja daje skystar2 u tv je kao neki snimak star 30godina sa jednom rijec katastrofa.

Kao npr. ovo !!!

Dalo bi se jois ode teoretski sta i kako filozofirat puno ali neda mi se ..ukratko malo prakse:

Kao i kod MP3 neki bi rekli MP3 je MP3 ali ima smeca koje kad slusas MP3 ne mozes da vjerujes usima ! Isto tako ima PC-ijeva "slozenih" od smeca da kad pristekas TV na njih ne mozes da vjerujes ocima !!!

MPEG2 ...ne moze bit toliko perfektan ..koliko ga neko hardwarsko smece moze izoblicit :))

Ali moran rec i ovo da sa SS2 i nekom od malo boljih Grafickih kartica (prije spomenutima) malo vise RAM-a nelosi procesor na nelosoj maticnoj :)...tj. "nekim" nelosim PC-ijem. Programi sa satelita koje dobivas tj. "saljes" poslje TV-out om na TV bit ce onakvi kakvi bi trebali bit ...nema greske

Naravno izmedju razlicitog hardware-a bilo bi i razlicitih kvaliteta slike ali to je danas zanemarivo jer to neces primjetit golin okom (bar vecina :) Pa nisi cjepidlaka valjda!
:)
25.08.2005. u 10:05 

O_D_E_Z
edo medo
Split

Član broj: 6881

icon Re: Kvalitet slike skystar2 na tv-u?25.08.2005. u 10:22
Citat:
- Na SS2 je slika isto tako dobra, samo moras da doinstaliras jos ove i ove kodeke, da promenis ove graf fajlove i da uradis jos ovo i ovo...

Ma mora se prckat po kodecima Graph-ovima , Filterima i sl. da se dobije pinkicu (a kazu neki i dosta bolja) slika od one namjestene po defoult-postavkama u recimo progDVB-u ! Ali to je muka ziva ....nekome radi nekome neradi ...tako to ide kad je software-ski...
Dok SS1 hardware-skiu to odradjuje !!! To znaci da je bolje ... u kom .. smislu !!??
Pa vjerojatno u smislu da ne reze nekad fps-e ne "sjecka" ili nesto slicnodok slika kao "slika" je svugdje ista (rezolucija boje itdd...)

Da skratin ..:)) Koliko para toliko muzike .. ne moze ss2 koja je duplo jeftinija od jedinice da radi isto sto i jedinica !!! (pa to je valjda jasno) Jer kao ono dvojka vam zahtjeva samo jaci kompjuter ...nije to "samo" do jaceg kompjutera ima jos toga ohoooho :)))

:)
25.08.2005. u 10:22 

dejandj

Član broj: 92

icon Re: Kvalitet slike skystar2 na tv-u?25.08.2005. u 11:03
Slika je a i MORA da bude POTPUNO ista!

Sve drugo znaci da nesto brljate u radu.

Trik jeste u kodecima za prikazivanje pa koristite isti koji koristite i za prikazivanje DVD-ova i MORATE da dobijete identican kvalitet. To je sve...

SS2 ima nesto manje osetljiv tjuner (isti slucaj je i sa obicnim TV karticama) pa signal mora da bude jaci nego za osetljivije recievare ali to sa kvalitetom slike i dalje nema veze. Ovo moze da dovede do toga da gubite delove slike i kockicanje ali ako je signal solidan i BER mali Slika je ista.

Vazno je i "uparivanje" graficka - TV - Monitor jer ce "drugacije" izgledati u raznim kombinacijama, ovo za "perfekcioniste" i tu direktno dolazi do izraza i TV i monitor.

Za TV-out morate da podesite i rezoluciju i refrash rate i jos ponesto u "overlay" kako treba.

Ne razumem se mnogo u ATI-ja ali kod N-Vidie su MX kartice pravljene bas za ovo i meni je "najbolja" slika bas sa GF4-mx460.
Nisam probao fx57xx sa hard dekoderima a ni tek najavljene sa hardwerskim HD-TV codecom!
Te su "prave" ali za njih je pored trenutne cene >300€ treba i HD-TV ili (i) monitor koji moze da prikaze deinterrlace-ovan HD-TV.

Ove koje se u nasim krajevima vode kao "jace" bolje kvalitetnije i tsl su za igrace a NE TV.

25.08.2005. u 11:03 

usmarko

icon Re: Kvalitet slike skystar2 na tv-u?25.08.2005. u 14:17
Citat:
velicko: Da se i ja umesam u diskusiju.

U masini trenutno imam i SS2 i Nexus-S. Jedno od sledecih tvrdjenja je definitivna istina:
- Hauppauge Nexus-S ima neuporedivo bolju sliku na svom izlazu od onog sto dobijem preko TV-outa sa graficke a sto proistice iz SS2

Cinjenice su sledece:
- Imam odlicnu ATI 9600 PRO karticu, i TV out sa te kartice kad gledam DivX ili DVD je perfektan. (Naravno, kartica je povezana na SRGB a ne na kompozitni...)
- Imam jadnu sliku sa SS2 kroz default instalaciju ProgDVBa ili MyTheater-a. Slika je neostra, brze scene su iseckane, boje su blago isprane...

Poenta price je da najverovatnije mnogi ljudi ne umeju da izvuku maksimum iz onoga što ss2 pruža. Da bi ti slika bila dobra moraš da koristiš odgovarajući kodek, npr.

Meni je slika dobra samo uz nVidia kodek + Video mixing Renderer 9. Sve drugo pokazuje simptome o kojima ti svedočiš, pogotovu kada su u pitanju fudbalske utakmice i slično.
Imam nVidia FX5900 grafičku i AMD Barton 2500+, 2x256 MB RAM, HDD 120 GB (8 MB c), Hansol 930D i Pioneer DVR-108D rezač, i Logitech MX310 miš ;) kad već nabrajamo hardver :O
25.08.2005. u 14:17 

usmarko

icon Re: Kvalitet slike skystar2 na tv-u?25.08.2005. u 14:21
Citat:
O_D_E_Z: Ma mora se prckat po kodecima Graph-ovima , Filterima i sl. da se dobije pinkicu (a kazu neki i dosta bolja) slika od one namjestene po defoult-postavkama u recimo progDVB-u ! Ali to je muka ziva ....nekome radi nekome neradi ...tako to ide kad je software-ski...
Dok SS1 hardware-skiu to odradjuje !!! To znaci da je bolje ... u kom .. smislu !!??
Pa vjerojatno u smislu da ne reze nekad fps-e ne "sjecka" ili nesto slicnodok slika kao "slika" je svugdje ista (rezolucija boje itdd...)

:)))

U DVBDreamu je to fenomenalno rešeno. Ideš na Ctrl+G, pod /Video Codec/ izabereš nVidia iz menija, pod /Audio Codec/ izabereš npr. Nero, Cyberlink ili Intervideo, pod /Video Renderer/ izabereš Video Mixing Renderer 9, eventualno restartuješ program i to ti je to... Nema za***ancije poput one u Progu
25.08.2005. u 14:21 

KAKTUS CAR

Član broj: 13013

icon Re: Kvalitet slike skystar2 na tv-u?25.08.2005. u 14:41
Citat:
velicko: Da se i ja umesam u diskusiju.

Cinjenice su sledece:

Ni ja neumijem da napravim graphove za progdvb da rade kako treba, isrobao
sam sve moguce tutoriale i kombinacije A/V decodera i nikad nisam dobio, ni
vidio kod nekog drugog, zadovoljavajucu sliku u ProgDVB-u.
Koristim SkyView i nVidia Video Decoder i AC Audio Decoder, slika na TV-u je
odlicna, na nekim kanalima i bolja nego na Neotion-u 501.

Citat:

Inace, na monitoru (LG flatron F900P) imam losu sliku i sa Nexusa i sa SS2, a perfektnu sa DVD-jeva ili DivXova...

AMD XP 1800+, 1GB ram, ATI 9600XT, Samsung 957MB isti slucaj osim kad su
u pitanju HDTV programi. Slika sa DVD-a i DivX-a na monitoru je prefektna, a
sa SS2 je znatno slabija. Dok su HDTV kanali perfektni na monitoru.

Citat:

Probaj SkyView, sa nVidia Video decoderom, dobices sigurno mnogo bolje rezultate,
nego sa ProgDVB-om. Na zalost SkyView ne radi sa Nexus-om.

Generalno na grafickim karticama(GF440,460MX, ATI9000,9200,9250,9600 to sam
probao i GF5200 nije bila bas najbolja mada je moguce da je to samo do te katice)
TV izlazi su sasvim dobri i ako ima problema sa slikom da se sve podesiti.
25.08.2005. u 14:41 

boki78
Bojan Cvetkovic
Pancevo

Član broj: 30874

icon Re: Kvalitet slike skystar2 na tv-u?25.08.2005. u 23:16
Evo i ja da se ubacim u diskusiju...kod mene je slika odlicna a pri tom nisam tip koji se zadovoljava prosekom.Uopste nemam neku zver od masine niti neku ludu graficku(imam Intel 1.8Ghz i AsusFX5200 128Mb) a TV mi je obican Samsung 54cm star 4 godine.Koristim ProgDVB i Elecard codec i stvarno nemam nikakvih problema odnosna slika mi je ista kao i kad pustim kvalitetno uradjen DVD koji takodje sa kompa gledam na TV-u. Toliko od mene,pozdrav!
25.08.2005. u 23:16 

daki_bmw
Damir Dobrilovic
Zaječar

Član broj: 46355

icon Re: Kvalitet slike skystar2 na tv-u?26.08.2005. u 02:52
Hmmmm....dok sam imao MX-460 imao sam ocajan tv-out...potpuno nezadovoljavajuci...dok sam na pc-u najbolje rezultate dobijao sa nvidi-om i cyberlink-om (otprilike je bila mrtva trka)... Kada sam presao na 6600GT, nisam mogao da verujem da tv-out moze onoliko da se "poboljsa" - slika na tv-u je bila neuporedivo bolja od one sa MX-460! Sa GT-om sada imam daleko najbolje rezultate sa kombinacijom nvidia+video renderer ("obican"), i u ovom slucaju nvidia "dere" cyberlink "kao musa jarca"! Generalno, slika na monitoru nije toliko bolja od one koju sam imao sa MX-om...dakle, nije nvidia pocela bolje da radi, nego kao da je cyberlink poceo losije da radi!
Eto...morao sam da se javim ...posto su me neke stvari koje sam u ovom thread-u procitao malko kanda zbunile...
"Mi smo deset godina stariji, siromašniji, propaliji...i to je cena naše gluposti! Ne može to besplatno..." - Dr. Zoran Đinđić
26.08.2005. u 02:52 

romanzrenjnanin
Roman Bugar
Zrenjanin

Član broj: 63970

icon Re: Kvalitet slike skystar2 na tv-u?01.09.2005. u 23:18
ajde neka neko objasni kako mogu da podesim kodeke u progDVB-u.Ja imam nenormalno losu sliku na pojedinim kanalima. (ceo rumunski paket)ili bilo koji fudbalski mec kad pratim slika mi nije jasna.Ajde navedite ako neko zna link za kodeke koje treba instalirati i kako podesiti.Hvala
01.09.2005. u 23:18 

[es] :: BalkanSat :: PC DVB kartice :: Kvalitet slike skystar2 na tv-u?

[ Pregleda: 1005 | Odgovora: 13 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.