Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)

[es] :: Advocacy :: ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)

Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 6275 | Odgovora: 49 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
*.speed.planet.nl.

icon ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)28.07.2005. u 22:13

Ne znam kad je izasao, ali...

Instalacija je izuzetno skracena, ali to je zbog toga sto je Beta jos verovatno.

Uglavnom utisci za sada - pozitivni. GUI je unapredjen, ali podosta promenjen sto zahteva odredjene navike...

Sve u svemu, evo jedan screenie

Btw, IE dobio tabs + identican search kao FF... I nije im fora :P
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
Prikačeni fajlovi
28.07.2005. u 22:13 

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

*.speed.planet.nl.

icon Re: ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)28.07.2005. u 23:07
Ono sto je i bilo za ocekivati i nije zamerka ni u kom smislu, 30% hardware-a jos nije podrzano.

I jos nesto - IE7 je identicna kopija FF-a. Mislim da to su to odlicno odradili. Pustili da se FF izlomi da sazna potrebe i zelje korisnika, a zatim to isto obukli u 'odelo' MS-a, bez 'bacanja' para na marketing, reseach i ostalo :) IE7 sada moze sve sto i FF :)

cak i plug ins: http://windowsmarketplace.com/Results.aspx?collID=50 :)
Koji, naravno, nikome ne trebaju ;-)

Poz,
Sale
=========
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
28.07.2005. u 23:07 

mkdsl
Šabac

Član broj: 28910
212.62.46.*

icon Re: ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)28.07.2005. u 23:16
Citat:
SmilieBG: I jos nesto - IE7 je identicna kopija FF-a. Mislim da to su to odlicno odradili. Pustili da se FF izlomi da sazna potrebe i zelje korisnika, a zatim to isto obukli u 'odelo' MS-a, bez 'bacanja' para na marketing, reseach i ostalo IE7 sada moze sve sto i FF

cak i plug ins: http://windowsmarketplace.com/Results.aspx?collID=50
Koji, naravno, nikome ne trebaju ;-)

Poz,
Sale

Pa sad, da li su to odlichno odradili, ili su faktichki "ukrali" tudju ideju - teshko da to mozhemo nazvati "odlichno odradjenim". Da je IE7 po nechemu napredniji od FF, e to bi bila druga pricha. Ovo se samo mozhe nazvati "kaskanjem za vec vidjenim"...
If it weren't for the users, sysadminning would be easy.
28.07.2005. u 23:16 

Ivan Dimkovic
Ivan Dimkovic
Vice President - Product and Business Development, Ci..
EU

Administrator
Član broj: 13
*.dip.t-dialin.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/ivand..

icon Re: ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)28.07.2005. u 23:22
I ja mislim da IE7 ne nudi apsolutno nista revolucionarno - dovoljno je dobar za prosecnog korisnika, ima sve bitno sto ima i FF.. i to je to. Steta - moglo je i daleko bolje, samo je pitanje koliko je MS hteo da se aka sa tim. i da tim potezom zatvori prostor ISV-ovima (mozilla, netscape i sl...)

28.07.2005. u 23:22 

mkdsl
Šabac

212.62.46.*

icon Re: ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)28.07.2005. u 23:41
Sem shto je IE7 zadrzhao automatski update (shto je vec dobro poznata stvar), a FF ga josh uvek nema (do 1.1 verzije)... Mislim da MS jednostavno zheli starom slavom i novim browserom da vrati FF korisnike nazad sebi, u chemu ce verovatno jednim delom i uspeti... Ukoliko Mozilla ne krene u agresivniju kampanju (mislim na neshto revolucionarnije u FF, ne advertajzing)...
28.07.2005. u 23:41 

byM4k5
Banjaluka

Član broj: 22363
*.dialup.blic.net.

icon Re: ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)29.07.2005. u 00:05
Citat:
Sedamdeset pet miliona korisnika Firefoxa

Organizacija Mozilla objavila je 27. jula da je od njegovog pojavljivanja do danas, 75 miliona korisnika preuzelo njen čitač Weba Firefox.

U saopštenju se navodi da je broj korisnika Firefoxa porastao sa pedeset na sedamdeset pet miliona za manje od tri meseca, što je prevazišlo sva očekivanja. Zahvaljujući sve većoj popularnosti čitača, kao i predstojećem pojavljivanju verzije 1.5, očekuje se da će broj od 100 miliona korisnka Firefoxa biti dostignut za manje od dva meseca.

Najnovija istraživanja kompanije WebSideStory pokazuju da Firefox zauzima 6,8 procenata tržišta čitača Weba, dok Microsoftov Internet Explorer zauzima oko 89 posto tržišta. (G.B.)

http://www.mikro.co.yu/mkvesti/prikaz.php?broj=7248

Sad odjednom 1.5 ili a planirali su 1.1, ili su je preskocili...
Pozed by M4k5
29.07.2005. u 00:05 

Palma
Srđan Stević

Član broj: 2773
*.smin.sezampro.yu.

icon Re: ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)29.07.2005. u 01:00

Mora da je bilo mnogo bagova čim skaču na 1.5.

This time next year we will be millionaires
- Dell Boy -
29.07.2005. u 01:00 

byM4k5
Banjaluka

Član broj: 22363
*.dialup.blic.net.

icon Re: ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)29.07.2005. u 03:00
Jos gore IE skace sa 6 na 7!
Pozed by M4k5
29.07.2005. u 03:00 

degojs

Član broj: 4716
*.cpe.net.cable.rogers.com.

Sajt: www.novetehnologije.com

icon Re: ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)29.07.2005. u 06:27
Citat:
Sedamdeset pet miliona korisnika Firefoxa

Organizacija Mozilla objavila je 27. jula da je od njegovog pojavljivanja do danas, 75 miliona korisnika preuzelo njen čitač Weba Firefox.

Nije li malo glupo broj preuzimanja poistovetiti sa brojem korisnika?

Znači ako je jedna ista osoba skinula verzije npr. 1.0, 1.0.1, 1.0.4 i 1.0.6 to bi bilo 4 korisnika, a ono fakat - jedan.

Citat:
Jos gore IE skace sa 6 na 7!

Sudeći po promenama - nekako je OK.
Commercial-Free !!!
29.07.2005. u 06:27 

xtraya
Vladanko Vladanovic
Belgrado

Član broj: 323
*.bg.wifi.vline.verat.net.

icon Re: ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)29.07.2005. u 08:14
da skidam IE da probam ili da operujem i dalje? (ne stvarno, nesto mi je mrsko s firefoxom, nekako je sve brzo i lepo izgleda a ustvari tako ume sve da stane dok se ne ucita i poslednji fajl u stranicu)
1056918
29.07.2005. u 08:14 

Not now, John!

Član broj: 231
*.dialup.blic.net.

icon Re: ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)29.07.2005. u 08:45
Citat:
degojs: Nije li malo glupo broj preuzimanja poistovetiti sa brojem korisnika?
Znači ako je jedna ista osoba skinula verzije npr. 1.0, 1.0.1, 1.0.4 i 1.0.6 to bi bilo 4 korisnika, a ono fakat - jedan.

To je (valjda) broj preuzimanja sa mozilla.org i spreadfirefox.(nešto) stranica. Nisu uračunata preuzimanja sa drugih servera, razmjena putem CD-ova u časopisima i sl.
U svakom slučaju je glupo poistovjećivati broj korisnika sa brojem preuzimanja.

Kako se nije ekipa Googla sjetila da napravi neku statistiku?
"I'd take the awe of understanding over the awe of ignorance any day."
- Douglas Adams
29.07.2005. u 08:45 

zi::
Igor Marinović
Manufaktura doo Internet inženjering
Palić

Član broj: 18090
*.manufacture.co.yu.

Sajt: www.marinowski.com

icon Re: ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)29.07.2005. u 12:09
Probao sam IE7 danas. Izgleda da su najmanje radili na engineu, a dosta toga na 'okolnim' stvarima koje vec konkurencija ima (tabovi, inline search -> pljunuti firefox; rss feed -> pljunuti safari). Ne mogu da procenim da li je i koliko brzi, jer nisam koristio dovoljno dugo, a i nemam ga na svojoj masini.

Steta, ocekivao sam ipak nesto revolucionarnije, makar bilo i nestandardno. No, ovo je jos beta, pa je mozda prerano pricati.

Vista me takodje interesuje, screenshotovi obecavaju, izgleda ozbiljno i zaokruzeno. Kakva su iskustva, jel' probao neko?

29.07.2005. u 12:09 

Ivan Dimkovic
Ivan Dimkovic
Vice President - Product and Business Development, Ci..
EU

Administrator
Član broj: 13
*.dip.t-dialin.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/ivand..

icon Re: ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)29.07.2005. u 12:34
Ja sam instalirao Vistu sinoc - problem je sto test masina ima neku matoru ATI Rage 128 karticu za koju nije postojao drajver u Beta-1 verziji, a XP drajver nije hteo da se instalira.

Izgleda je baza drajvera u ovoj beta verziji minimalna... iako je instalacija dobrih 2.4 GB, i nece da se instalira ako ima manje od 6.3 GB na disku.
29.07.2005. u 12:34 

Gojko Vujovic
Juniper Networks
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
*.gojko.ss.

Sajt: www.gojkovujovic.com

icon Re: ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)29.07.2005. u 12:42
Hahaha..

Prvo će sve da pokradu od sunovog looking glassa (http://noc.verat.net/~gojko/lg.mov), a onda će da dodaju još malo "korisnog koda" da popune 6.3 GB !!?!?!?

Operativni sistem na 6.3GB minimum instalacije? Je l to u pitanju neki novi optimalni kompajler ili naprosto guraju suviše multimedije u OS?

omg
29.07.2005. u 12:42 

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

*.speed.planet.nl.

icon Re: ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)29.07.2005. u 14:23
da, drajveri jesu veoma ograniceni, ima neki add-on koji, barem kod mene, je bezuspesno pokusao da pronadje odgovarajuce drajvere, ali nije uspelo.

GUI je +/- 40% promenjen. Beta ide kao sto je Ivan rekao na 2,4 GB, ali ne znam koliko je minimum trazio posto je bila na svezem disku instalacija. Takodje, instalacija je u beta fazi, pa ne mozemo o tome mnogo da pricamo.

Da se vratim na GUI -> nije los, bolje pase u svakodnevne poslove, ali ce trebati dosta navike. Jednostavno, logika je drugacija od onoga sto je na XP-u. Ono sto se meni licno ne dopada, ali to je stvar ukusa - previse sarenolikog i 'atraktivnog' sadrzaja u GUI-u... Sve nesto leti, skace, fade-in/out... ma samo black-out jos fali. Garant ima negde da se to podesi, ali opet.

IE7 je po meni i dalje pljunuti FF. Imam i samo IE7, ako nekog zanima da proba nek ostavi poruku...

Poz,
Sale
=========
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
29.07.2005. u 14:23 

MladenIsakovic
Mladen Isaković
Šabac

Član broj: 58620
*.smin.sezampro.yu.

Jabber: mladjai@elitesecurity.org
Sajt: www.slackware-srbija.org

icon Re: ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)29.07.2005. u 14:48
A kakva će hardverska zahtevnost novog Longhorna biti? Ja imam kod kuće jedan stari 366 MHz celeron, gde su na dual-bootu WinXP i Vector 5 SOHO, i obadva rade jako lepo i pouzdano. Drugar je na njegovom 1.5.GHz kompu instalirao neku betu Longhorna (možda ne poslednju) i kaže da se prilično vuče i kilavi, što se da pripisati tome što je to ipak beta verzija, još ne optimizovana. Zna li se šta će uopšte biti neki minimum za normalan rad?
29.07.2005. u 14:48 

kobrejabre
Bgd

Član broj: 1793
*.pat-pool.bgd.sbb.co.yu.

Sajt: www.nemam.com

icon Re: ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)29.07.2005. u 15:06
Jel moze neko da nabaci jos neki screenshot, jer ja iz prilozenog ne vidim skoro nikakvu vecu razliku u odnosu na XP sa 3rd party skinom?...
29.07.2005. u 15:06 

zi::
Igor Marinović
Manufaktura doo Internet inženjering
Palić

Član broj: 18090
*.tippnet.co.yu.

Sajt: www.marinowski.com

icon Re: ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)29.07.2005. u 15:41
imas ovde dovoljno screenshotova za citav vikend, a bogami i opsiran opis:

http://www.winsupersite.com/vista/

29.07.2005. u 15:41 

mkdsl
Šabac

212.62.46.*

icon Re: ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)29.07.2005. u 17:18
Prochitao sam ceo review Viste, ali ovo mi je nekako najvishe zapalo za ochi:

Citat:
As I said before, Virtual Folders don't actually contain anything per se. They're not "real" folders. You can't save a document to the All Documents Virtual Folder, but you can save a document to the Documents folder. Once you've saved that file, however, it will appear in both locations (Figure). Yep, it's confusing.

Microsoft continues this naming nightmare with other Start Menu links. The Pictures link (Figure) actually opens a Virtual Folder called "All Pictures and Videos" (and not C:\Users\Paul\Pictures). The Music link (Figure) opens a Virtual Folder called "Albums" (and not C:\Users\Paul\Music).

Bez neke zhelje da zapochnem flejm - pobogu, zashto??? I u XP-u je isti sluchaj, My Pictures folder (a i My Music) je po defaultu bio "shared" za sve korisnike, zar nisu mogli to da razdvoje za svakog korisnika posebno? Zaista jeste zbunjujuce, iskreno se nadam da ce to ispraviti.

A da, i:

Citat:
In Windows Vista Beta 1, Microsoft has blown most of that away. Instead of a Documents and Settings folder in the root of the system drive, you'll see a Users folder. And inside of that folder, you'll see folders for individual users (Paul and Administrator, for example) and a UNIX-like folder called Public.

Nekad davno sam rekao da ce MS iskoristiti sve (ili bar dobar deo) pozitivnih funkcija koje krase Unix-like sisteme, i da ce razlika izmedju Win i Linux GUI-a biti izuzetno mala... Po ovim shotovima se zaista vidi da je malo shta zaista odradjeno, a mnooogo vishe preuzeto tudjih ideja... Da ne znam da je u pitanju Windows Vista, pomislio bih da je izashao neki novi KDE...
29.07.2005. u 17:18 

dwarf
Beograd, Srbija

Član broj: 1328
*.yubc.net.

icon Re: ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)29.07.2005. u 20:51
Citat:
Bez neke zhelje da zapochnem flejm - pobogu, zashto??? I u XP-u je isti sluchaj, My Pictures folder (a i My Music) je po defaultu bio "shared" za sve korisnike, zar nisu mogli to da razdvoje za svakog korisnika posebno? Zaista jeste zbunjujuce, iskreno se nadam da ce to ispraviti.

Errr...meni My Pictures nije shared. Možda je SP2 nešto promenio na tom polju??

Virtuelni folderi su meni lično jako veliko poboljšanje. Pošto imam dokumente na sve strane, skroz mi je super ideja da mogu da imam "pogled" koji mi lista sve fajlove koje sam označio kao dokumente. Naravno, trebalo je možda da ostave da se u Start Meniju otvaraju shortcuts kao do sada, čisto zbog navike ljudi. I, naravno, ovo je IMHO, tako da molim bez flejmova.
29.07.2005. u 20:51 

[es] :: Advocacy :: ScreenShot Windows Longhorn -> Vista -> Beta 1 (evaluation copy)

Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 6275 | Odgovora: 49 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.