|
draganmi Beograd
Član broj: 61212 Poruke: 446 *.yuheritage.com.
|
Meni Kazaa lite 2.6.1 radi preko porta 2990. Dugo sam koristiio ver. 2.4.3 isto tako uspešno. Neko vreme ne koristim Kazu jer ima najviše fake fajlova i slabiji je izbor muzike nego kod Limewire-a i Bearshare-a, mada je veza sa drugim korisnikom, kada je jednom dobiješ, veoma čvrsta. Takođe ima loš interfejs za pretraživanje i loše mu radi preview, što je veoma bitno za blagovremeno uočavanje fake-a /mp3 shield koji daju uz 2.6.1 otkriva samo oko 25%/. Dobra stvar je "jump supernode", ali se povremeno gubi veza sa glavnim serverom, što se drugima /zbog drukčije koncepcije/ ne dešava.
Bolji P2P programi od Kazaa-e su:
1. Limewire pro 4.8.1 (brz, veliki izbor, veza među korisnicima nestabilnija nego kod Kazaa-e)
2. Bearshare pro 4.7.3 (ima i verzija 5.0 itd., ali 4.7.3 radi i bez registracije - ako browser pre njegovog startovanja setuješ offline!). Kod pretraživanja obavezno staviti "everything", bez obzira na to šta tražite, inače nalazi samo 30% od onoga što stvarno može!
3. WINMX 3.53 (tačno znaš koliko je konekcija zagušena kod svakog korisnika, veoma precizan u pretraživanju; znatno manje korisnika, ali vrlo pouzdano i lepo radi)
Programi koje nikako ne preporučujem su:
1. eDonkey 2000 pro (iako je "pro" neprekidno nešto uploaduje u pozadini iako se ne vide nikakve reklame, troši puno nepotrebnih kb, što je bitno ako nisi na flat rate-u, siromašan interfejs)
2. Soulseek (isto kao gore, plus slab izbor i jadan interfejs, sa malo podešavanja)
3. Morpheus (isto tajanstveno uploaduje, ali manje od prethodna dva, inače nije loš)
4. Shareaza (najsporiji, malo korisnika, teško se stiže do downloada)
eMule ima možda najbolji izbor muzike (u kvalitativnom smislu - za korisnike sa muzičkim obrazovanjem, ima najviše klasike) i stvarno je dobro urađen, ali neviđeno gnjavi sa uslovljavanajem prava na download ostvarenim uploadom, tako da se često gubi pravo na tek započeti download, dugo se čeka na red, nikad ne znaš šta te čeka. Ako si na modemu i još prepaid, nemoj ni da pokušavaš. Mada sam na kablu od njega sam potpuno digao ruke jer nemam ni vremena ni živaca da ga čekam da se smiluje.
Grokster (free verzija) mi je već prilikom instalacije (sa njihovog sajta) napunio 11 virusa, pa nisam hteo ni da dovršim instalaciju.
Ares nikada nije uspeo da mi proradi.
|