Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sat antena+antena za wireless internet=smetnje?

[es] :: BalkanSat :: Sat antena+antena za wireless internet=smetnje?

[ Pregleda: 443 | Odgovora: 13 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

MilosZ

Član broj: 37621

icon Sat antena+antena za wireless internet=smetnje?19.06.2005. u 00:24

Pre neki dan sam postavio spoljnu antenu za wireless koja se nalazi na krovu i spici od 6 m. Kako sam predhodno imao za betonsku plocu tavana izuzetno dobro ucvrscenu sipku koja drzi sat antenu sa motorom, ovu sipku na kojoj je sad antena za wireless internet smo satvili u sipku koja drzi tanjir.

Od tog momenta su mi se pojavile smetnje na slici kod prijema slike sa sat antene.
Prvo sam pomislio da su ove dve antene preblizu i da su iz tog razloga smetnje, ali sam se malo raspitao i upuceni ljudi su mi rekli da ove dve antene rade na skroz razlicitim principima i da ne bi trebali da smetaju jedna drugoj.

Posto mi se kuciste racunara u koga je sad ubacena D-link kartica za wireless i risiver za sat analze u istoj sobi, razmisljam da to nije mozda razlog smetnji, jer kad iskljucim racunar slika postaje gledljiva, ali ima belicaste horizontalne linije i dalje koje idu preko ekrana.

Ili blizina jednog i drugog koaks. kabla mozda?

Da li je neko imao slicnih problema i koje je resenje?
19.06.2005. u 00:24 

Arrow
Arrow Sat Team
Beograd

Član broj: 2774

icon Re: Sat antena+antena za wireless internet=smetnje?19.06.2005. u 02:31
Vidi, sve si rekao, a nista rekao nisi....

Recimo da li je to digitalni risiver, da nije kojim slucajem do televizora,
ili slicno.

Moze biti svasta ali moje iskusto je sledece:

2 wireless antene i 2 sat antene, sa 4 digitalna risivera,
pogledi, tj pravci svih antena se preplicu i sudaraju i nemam niti jedne
jedine smetnje. I 2 racunara su odmah pored risivera u sobi.

Pre ce biti da je to neki srugi problem, interferencija uredjaja ili
neka glupost unutar samr sobe. Naravno ne mogu 100% da kazem...

Arrow
19.06.2005. u 02:31 

MilosZ

icon Re: Sat antena+antena za wireless internet=smetnje?19.06.2005. u 02:41
Risiver: Strong
TV: Samsung

Problem se definitivno pojavio onog casa kad je montirana wireless antena, i kad je ubaceno ovo sto sam naveo.
Do tog momenta nikakvih problema nije bilo.
19.06.2005. u 02:41 

roli
Mrdja Dragan
Razvlakac kablova na Freedom wireless mrezi

Član broj: 3571

Sajt: www.freedom.org.yu

icon Re: Sat antena+antena za wireless internet=smetnje?19.06.2005. u 07:33
Nema ti nikakve to veze..problem evidentno imas ali ga nemoj dovoditi u vezu sa wireless-om,bar ne na onaj nacin koji si ti opisao.
NE tvrdim da to nije u koliziji ali ne moze biti na neki klasican nacin da to smeta jedno drugom.
Ja imam slicno kao i @Arrow..na krovu zgrade iznad mog sat.tanjira sam montirao ne jednu wireless antenu vec sam napravio citavu baznu stanicu sa predajnim i prijemnim antenama i sa nekoliko linkova...tu je i kutija u kojoj je smjestena sva ta oprema na 2,4 Ghz...i krosover kabel i kabel za napajanje te opreme mi silaze zajedno sa kablom od satelitske i od napajanja motora u stan do mojih racunara i risivera.
NA stolu imam sad trenutno 7 risivera i na desktop racunaru mi zbog nedostatka prostora stoji router za rutiranje saobracaja izmedju ostalih racunara..ispod gomila kablova ustekanih u zajednicko strujno kolo i NEMA ni jedne greske...
E sad izvuci zakljucak sam...
Znaci nemoj traziti direktnu uzrocno-posledicnu korelaciju izmedju toga ,vec trazi neku indirektnu koja vjerovatno nema blage veze sa zivotom ali te za*ebava..
Sta moze biti...bog zna..eksperimentisi i tu ti niko od nas nece moci pomoci..moras sam da vidis sta ti smeta..a nesto evidentno smeta...

Pozdrav!!
/mrdja

PS Uzmi najprije pa provjeri sve veze na kablovima za satelitsku...sve konektore,spojeve...polako i redom..
19.06.2005. u 07:33 

vardarce

Član broj: 58207

icon Re: Sat antena+antena za wireless internet=smetnje?19.06.2005. u 07:42
Ja na stari analogni reciver sam imao isti problem sa bele linije, no kad sam kupio novi digitalni vise nemam te probleme. Mozda je nesto do reciveru ili pak mozda u kablu od reciver do televizor?
19.06.2005. u 07:42 

milo

Član broj: 10599

icon Re: Sat antena+antena za wireless internet=smetnje?19.06.2005. u 09:16
imas problem sa uzemljenjem, sa razlikama potencijala, negde izmedju pc-a, risivera, tv-a, i sipke na kojoj su antene. sve to bi trebalo dobro uzemljiti.
za pocetak namontiraj wireless antenu tako da bude elektricno izolovana od te sipke na kojoj se nalazi. smisli nesto, zasrafi je preko neke plastike, tako da nema kontakt sa metalnom cevi na kojoj se sada nalazi. bices iznanadjen rezultatom.
19.06.2005. u 09:16 

pseto

Član broj: 24879

icon Re: Sat antena+antena za wireless internet=smetnje?19.06.2005. u 09:38
Citat:
milo: imas problem sa uzemljenjem, sa razlikama potencijala, negde izmedju pc-a, risivera, tv-a, i sipke na kojoj su antene. sve to bi trebalo dobro uzemljiti.
za pocetak namontiraj wireless antenu tako da bude elektricno izolovana od te sipke na kojoj se nalazi. smisli nesto, zasrafi je preko neke plastike, tako da nema kontakt sa metalnom cevi na kojoj se sada nalazi. bices iznanadjen rezultatom.

Još bolje probati uzemljiti tu sipku na kojoj imas montirane antene, na najblize uzemljenje zgrade, zicom 6mm2 (cink i bakar se nagrizaju, voditi brigu o ovome, zato koristiti stopice na zici). Sve metalne mase inace moraju biti uzemljene (na istom potencijalu), radi atmosferskog praznjenja (munje), te mogucnosti da se metalnim masama pojavi napon opasan po covjeka,
19.06.2005. u 09:38 

faraguna
Mirko Jurman
istra

Član broj: 18273

Sajt: pazinwireless.sytes.net

icon Re: Sat antena+antena za wireless internet=smetnje?19.06.2005. u 15:01
meni je yagica od 12dBi montirana na zid iza tanjura od sat antene i probija signalom kroz nju i nema ni smetnji ni ništa sl. s tim da su dva lnb-a i idu na diseq i onda jedan na skystar drugi na reciver analogni...
bez problema, još i kabeli kroz istu rupu prolaze u sobu
19.06.2005. u 15:01 

roli
Mrdja Dragan

icon Re: Sat antena+antena za wireless internet=smetnje?19.06.2005. u 16:05
@faraguna..a jesi li bas morao yagi da stavis iza tanjira..kod wireless-a je osnovno da imas dobru opticku vidljivost,ili ti je mozda AP na koji si nakacen na 50 metara od tebe..
Ja bih je pomjerio bar metar lijevo ili desno

Pozdrav!!
/mrdja
19.06.2005. u 16:05 

faraguna
Mirko Jurman
istra

Član broj: 18273

Sajt: pazinwireless.sytes.net

icon Re: Sat antena+antena za wireless internet=smetnje?20.06.2005. u 13:00
susjedna zgrada :)
20.06.2005. u 13:00 

vaha

Član broj: 22360

icon Re: Sat antena+antena za wireless internet=smetnje?20.06.2005. u 13:08
... cak i bezzicni kucni telefon moze da ometa antenu u isprvnom radu, gdje nece WLAN.

Pokusaj da postavis station na neko drugo mjesto, mozda bude bolje, mozda ne bude...
20.06.2005. u 13:08 

MilosZ

icon Re: Sat antena+antena za wireless internet=smetnje?20.06.2005. u 13:45
Hvala vam svima na odgovorima, pokusacu da uradim neke stvari koje ste savetovali...iance da stvar danas bude jos gora.....ni motor sat antene vise ne odgovara, odnsono, pokusavam preko menija prebaciti kanale koji se nalaze na razilicitim satelitima i motor apsolutno ne reaguje...:(
20.06.2005. u 13:45 

MilosZ

icon Re: Sat antena+antena za wireless internet=smetnje?20.06.2005. u 14:09
Evo nekih pomaka: najprostije sto sam uradio je da sam iskljucio kabel za wireless iz kucista, i smetnje su nestale.

Ali, risiver i dalje apsolutno ne regauje na komande preko daljinskog, ne pomera tanjir, slika nema (ne znam tacno na kom je satelitu ostao, ali ne pokazuje mi se slika ni na jednom kanalu na razlicitim satelitima...) :(
20.06.2005. u 14:09 

roli
Mrdja Dragan

icon Re: Sat antena+antena za wireless internet=smetnje?20.06.2005. u 14:42
Milose!!
Ako ne ide..zovi nekog bar... polupostenog majstora ...ili drugara koji konta to ,pa nek ti sredi to..sam se mozes maltretirati ,a opet da nista ne uradis..
Posebno po ovoj vrucini..plati nekoga da ti to sredi,pa ako ne bude valjalo mozes ga uhvatiti za vrat opet..

Pozdrav!!
/mrdja
20.06.2005. u 14:42 

[es] :: BalkanSat :: Sat antena+antena za wireless internet=smetnje?

[ Pregleda: 443 | Odgovora: 13 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.