Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Koji trenutno HDTV kanali se mogu gledati sa DVB karticom

[es] :: BalkanSat :: PC DVB kartice :: Koji trenutno HDTV kanali se mogu gledati sa DVB karticom

[ Pregleda: 1252 | Odgovora: 15 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Miladinovic
Miladinovic

Član broj: 33748

icon Koji trenutno HDTV kanali se mogu gledati sa DVB karticom17.06.2005. u 21:32

Koji trenutno HDTV kanali se mogu gledati sa DVB karticom_?
17.06.2005. u 21:32 

virtualx
bihać - BIH

Član broj: 5930

icon Re: Koji trenutno HDTV kanali se mogu gledati sa DVB karticom17.06.2005. u 21:58
trenutno u europi ima:
astra promo (astra 19°E)
HD1 (astra 19°E) kodirano irdeto
HD1 (astra 23°E) FTA
HD1 (sirius 5°E) irdeto
astra promo (sirius 5°E)
premiere HD test (astra 19°E)
canal+ fr HD test (astra 19°E)
HD forum (hotbird 13°E)

e toliko koliko ja znam.
imaju i neki HD feedovi na 23°E ali ja nisam dobio sliku nikad.
i nema vise signala na pro7HD.
napokon se stvari pomicu sa mrtve tacke vezano za HDTV u europi.
stize uskoro HD3 i HD5 a i canal+ je krenuo sa testiranjem.

steta sto nije kao u americi ili japanu da se castimo sa obiljem HDTV kanala.

17.06.2005. u 21:58 

GladiatorYU
Ruma

Član broj: 50241

icon Re: Koji trenutno HDTV kanali se mogu gledati sa DVB karticom18.06.2005. u 08:45
Da shteta je,samo i da ima tako velik izbor kanala,koliko koshta HDTV prijemnik?Odgovor:Techni-LCD 32 HD 2280 eura pa ti sad vidi.
18.06.2005. u 08:45 

dejandj

Član broj: 92

icon Re: Koji trenutno HDTV kanali se mogu gledati sa DVB karticom18.06.2005. u 09:30
Citat:
GladiatorYU: Da shteta je,samo i da ima tako velik izbor kanala,koliko koshta HDTV prijemnik?Odgovor:Techni-LCD 32 HD 2280 eura pa ti sad vidi.

Kao sto znas komp i kartica su mnoogo jeftiniji a i ovo je sekcija foruma za PC-dvb...

Ta "cenovna" primedba samo utice na malu masovnost pojave.
Ali, cene ce pasti, cim se stvar omasovi.

Veci problem su HD-TeleVizori koji su i skupi i slabo zastupljeni.
Isto vazi i kod PC-a jer najskuplja komponenta za ovu zabavu je oveci Monitor!
18.06.2005. u 09:30 

smitherica
Smith Smithy
Srbija

Član broj: 17124

icon Re: Koji trenutno HDTV kanali se mogu gledati sa DVB karticom18.06.2005. u 11:46
Meni secka HD forum (hotbird 13°E), trebaju li i koji ako trebaju kodeci za gledanje ovog kanala.Mašina je sempron 2500+...
Ps gde ih mogu naći ako treba.
pozdrav
18.06.2005. u 11:46 

virtualx
bihać - BIH

icon Re: Koji trenutno HDTV kanali se mogu gledati sa DVB karticom18.06.2005. u 20:54
meni cesto znaju trzati HDTV kanali ,ali nakon jednog ili vise resetovanja dodje sebi.
koristim n-vidia codec.
ja sam mislio da su ti HD televizori jos skuplji od navedene cijene.
kakva je razlika izmedju plasma tv-a i HD tv-a.
je li to jedno te isto ili?

18.06.2005. u 20:54 

Lappy
Stara Pazova

Član broj: 29645

icon Re: Koji trenutno HDTV kanali se mogu gledati sa DVB karticom18.06.2005. u 21:01
Pa plasma je vrsta ekrana (plasma, LCD, CRT ..) a HDTV je standard za emitovanje, rezolucija.. znaci i LCD i plasma mogu da budu HDTV pa i CRT.. Evo ja na CRT monitoru 21" mogu da vidim punu HDTV rezoluciju..
Sigurno je da ce cene HDTV opreme drasticno opadati..
063/315-300
18.06.2005. u 21:01 

dejandj

icon Re: Koji trenutno HDTV kanali se mogu gledati sa DVB karticom18.06.2005. u 23:07
Citat:
Lappy: Pa plasma je vrsta ekrana (plasma, LCD, CRT ..) a HDTV je standard za emitovanje, rezolucija.. znaci i LCD i plasma mogu da budu HDTV pa i CRT.. Evo ja na CRT monitoru 21" mogu da vidim punu HDTV rezoluciju..
Sigurno je da ce cene HDTV opreme drasticno opadati..

Monitor treba da ima rezoluciju cca 2000x1000 sto nije bas cesto a i odnos 16:9 nije zgoreg. 21" obicno imaju tu negde... A ni 29" nebi skodilo!

"Plasma" naravno nije plazma jer je to naziv za vec vrlo stare monitore koje ce tesko ko da vidi. U pitanju su TFT ekrani (Tin Film Tranzistor ili vec nesto slicno.) koje iz nepoznatih (a istorijskih) razloga zovu plazma... Ti "plazma" su bili PRVI tanki.
18.06.2005. u 23:07 

virtualx
bihać - BIH

icon Re: Koji trenutno HDTV kanali se mogu gledati sa DVB karticom19.06.2005. u 00:06
ev naletio sam negdje na plazmu ,cijena joj je oko 1200$ 30 inca
po meni to nije skupo,
ja sam mislio da je to puno skuplje.

19.06.2005. u 00:06 

teta_lija
Milan Lisica
Pančevo

Član broj: 17037

Sajt: www.mehanizam.net

icon Re: Koji trenutno HDTV kanali se mogu gledati sa DVB karticom19.06.2005. u 08:13
Ta plazma od $1200 nema native rezuluciju HDTVa. Naime HD je rezolucije 1920x1080 dok ti vecina plazma televizora ima rezoluciju od 1280x768 (priblizno, neki imaju malo razlicitu). Tacnije, ja ne znam ni da li postoji plazma sa tolikom rezolucijom - ja sam video samo LCD TVe u toj rezoluciji i oni su preko $4000 (u kategoriji preko 40")!
Implementacija je materijalizacija specifikacije apstrakcije
19.06.2005. u 08:13 

Anti Patriota

Član broj: 10245

icon Re: Koji trenutno HDTV kanali se mogu gledati sa DVB karticom19.06.2005. u 16:10
pa za gledanje i nije frka ... nista ti ne fali da gledas i u manjoj rezolucii...recimo 1280x1024 - interpolacija je chudo. Ali kod snimanja HD treba da dodje do izrazaja - sacuvas HD zapis ili metnes screenshot na desktop valjda je to poenta !? a mozes i da kropujes/zoomiras bez da izgubis mnogo.
19.06.2005. u 16:10 

telesat
camel seller manager

Član broj: 4685

icon Re: Koji trenutno HDTV kanali se mogu gledati sa DVB karticom19.06.2005. u 18:05
Samo mala ispravka , ocigledno je nastala neka zabuna sta je zapravo plazma ekran , evo prilazem tekst koji je moderator napisao i tekst koji sam nasao u jednom ozbiljnom IT casopisu.
Mislim da je zabuna/dezinformacija ocigledna.
Pritom se zelim izviniti ako budem pogresno shvacen

Citat:
MODERATOR foruma: PC DVB kartice : "Plasma" naravno nije plazma jer je to naziv za vec vrlo stare monitore koje ce tesko ko da vidi. U pitanju su TFT ekrani (Tin Film Tranzistor ili vec nesto slicno.) koje iz nepoznatih (a istorijskih) razloga zovu plazma... Ti "plazma" su bili PRVI tanki.

LCD (Liquid Crystal Display)
Tehnologija za izradu ekrana sa upotrebom tecnih kristala pojavila se 70-tih godina proslog veka.Za izradu jednog LCD potrebne su dve prozirne i polarizirane ploce , smesa tecnih kristala koja se stavlja izmedju njih i izvor svetlosti koji se nalazi iza ovog 'sendvicha'. Na prvu plocu , sa unutrasnje strane, stvara se mreza od malih udubljenja u kojima se nalaze molekuli tecnih kristala.
Kad se kroz njih pusti el.napon, oni propustaju svetlost i ona prode niz njih a u suprotnom ne.
Na taj nacin dobijamo pixele.Ove tamne i svetle tacke formiraju sliku.
Boja na LCD-u se dobija tako sto svaki pixel deli se na 3 podpixela koji pomocu filtra su obojeni crveno, zeleno i plavo i svaka od njih se kontrolise zasebno i moze da se dobije bilo koja boja.

PLASMA Display
Plazma ekrani su zadnja rec u proizvodnji ekrana za TV i sl. uredjaja.
Karakterisu se velikim osvetlenjem, stvaraju sliku sa nad 16 miliona boja, a slika moze da dostigne velicinu i od 200cm po dijagonali, a debljina im je do max 15cm.
Kao i kod LCD ekrana i ovde je rec o 2 ploce ispunjene milionom celija u kojima se nalazi smesa inertnih gasova neon i kseon koji su obvijeni fosforom.
Kad kroz ovih celija (pixeli) protece struja, gas se pretvori u plazmu i oslobadja se ultraljubicasta svetlost .U zavisnosti intenziteta svetlosti koja se dobije na taj nacin i pomocu fosfornog sloja dobija se boja u vidljivom polju.
Na taj nacin kreira se odlicna slika sa najboljim kontrastom

Nadam se da je sada jasnije

pozdrav,

Team DuckTales / Enigma2 / Kathrein UFS-910
19.06.2005. u 18:05 

dejandj

icon Re: Koji trenutno HDTV kanali se mogu gledati sa DVB karticom19.06.2005. u 19:54
Citat:
telesat: Samo mala ispravka , ocigledno je nastala neka zabuna sta je zapravo plazma ekran , evo prilazem tekst koji je moderator napisao i tekst koji sam nasao u jednom ozbiljnom IT casopisu.
Mislim da je zabuna/dezinformacija ocigledna.
Pritom se zelim izviniti ako budem pogresno shvacen

LCD (Liquid Crystal Display)
Tehnologija za izradu ekrana sa upotrebom tecnih kristala pojavila se 70-tih godina proslog veka.Za izradu jednog LCD potrebne su dve prozirne i polarizirane ploce , smesa tecnih kristala koja se stavlja izmedju njih i izvor svetlosti koji se nalazi iza ovog 'sendvicha'. Na prvu plocu , sa unutrasnje strane, stvara se mreza od malih udubljenja u kojima se nalaze molekuli tecnih kristala.
Kad se kroz njih pusti el.napon, oni propustaju svetlost i ona prode niz njih a u suprotnom ne.
Na taj nacin dobijamo pixele.Ove tamne i svetle tacke formiraju sliku.
Boja na LCD-u se dobija tako sto svaki pixel deli se na 3 podpixela koji pomocu filtra su obojeni crveno, zeleno i plavo i svaka od njih se kontrolise zasebno i moze da se dobije bilo koja boja.

PLASMA Display
Plazma ekrani su zadnja rec u proizvodnji ekrana za TV i sl. uredjaja.
Karakterisu se velikim osvetlenjem, stvaraju sliku sa nad 16 miliona boja, a slika moze da dostigne velicinu i od 200cm po dijagonali, a debljina im je do max 15cm.
Kao i kod LCD ekrana i ovde je rec o 2 ploce ispunjene milionom celija u kojima se nalazi smesa inertnih gasova neon i kseon koji su obvijeni fosforom.
Kad kroz ovih celija (pixeli) protece struja, gas se pretvori u plazmu i oslobadja se ultraljubicasta svetlost .U zavisnosti intenziteta svetlosti koja se dobije na taj nacin i pomocu fosfornog sloja dobija se boja u vidljivom polju.
Na taj nacin kreira se odlicna slika sa najboljim kontrastom

Nadam se da je sada jasnije

pozdrav,

Evo poruke BIVSEG moderatora...
A evo i odgovora:

Terminoloska zbrka postoji i dalje...
"Plazma" monitori su se pojavili tu negde kad i lcd...

Neki, sad, zbog izbegavanja ove cisto tehnoloske zbrke, koriste termin "Flat panel" (bas me interesuje kako ce to prevesti mepopznati a renomirani IT casopis).

Najmanja "plasma" koju sam video je nekih 30"!
"Flat panel" monitori su uglavnom TFT.

Plazme imaju veoma jak kontrast i "brightnes" ali imaju isti problem kao i crt jer koriste fosforescentni "sloj" kao i crt.
TFT su neka vrsta lcd-a pa imaju mane istog. Dosta manji kontrast i osvetljenje pa i probleme sa uglom gledanja.

U dosta ovih "Panel displeja" ima kombinacije tehnologija.

Rezolucija im je jos uvek problem, i kao HD-TV uzimaju standard 720p sto je 1024x768. Ovo je za Samsung high-definition PPM42M5H (42" najnoviji plzma predstavljen pre oko mesec dva).
Poredjenja radi TFT monitor "Samsung SyncMaster 913V" (19") ima rezoluciju 1280x1024.

Inace ber u ovom zamzungu, "high pressure Xenon".
19.06.2005. u 19:54 

telesat
camel seller manager

Član broj: 4685

icon Re: Koji trenutno HDTV kanali se mogu gledati sa DVB karticom19.06.2005. u 21:01
Pa dobro ovo treba da shvatimo da priznajes da si pogresio ?
...pomalo cudan nacin ali bitno da si priznao

ok, neshvataj nista licno, ja samo hocu da ispravim dezinformacije koje si prije izneo

a samo da prokomentarisemo ovo sto hoces da naglasis :
Citat:
MODERATOR foruma: PC DVB kartice: Evo poruke BIVSEG moderatora...

Jos ti nije jasno zasto sam bivsi ? pa jer me sram da sedim pored tebe u listi zato sam dao javnu ostavku
a drugi razlog je da me SM netera da editiram poruke koje ukazuju na tvoje iznesene dezinformacije ...btw, takoje sve i pocelo.
...a ako hoces jos da se igras sa naglasavanjem necega - sve cu da ti objasnim, samo izrazi zelju samo nemoj molimte javno jer kvaris teme, pls, nije lepo izazivati nekoga i vredjati, znas , moderatori treba prvo da procitaju pravilnik, pa onda da nauce i razumeju sta su procitali pa tek onda da sprovode.
Znas tako je red

pozdrav,

Team DuckTales / Enigma2 / Kathrein UFS-910
19.06.2005. u 21:01 

davd

Član broj: 49774

icon Re: Koji trenutno HDTV kanali se mogu gledati sa DVB karticom19.06.2005. u 22:27
Citat:
dejandj: Evo poruke BIVSEG moderatora...

Rezolucija im je jos uvek problem, i kao HD-TV uzimaju standard 720p sto je 1024x768. Ovo je za Samsung high-definition PPM42M5H (42" najnoviji plzma predstavljen pre oko mesec dva).

a u cemu je tu problem ? problem je u tvom (ne)znanju. evo da ti ja kao clan objasnim neke stvari o HDTV, ukratko. postoje dva formata hdtv, 1920x1080i i 1280x720p. i stoji za interlaced, p za progressive. nadam se da znas u cemu je razlika, inace rado na pp da ne gubim vrijeme. prvi format vazi kao americki i japanski, no drugi upravo sada "ugrozava" prvi. sto se europe tice favorit je drugi. prednosti imaju i jedan idrugi. citaj jos uvijek nema standarda. znaci jos uvijek "nema problema", proci ce jos par godina dok budemo vise znali... o slicnoj temi sam pisao u tv forumu (koji tv je najbolji ili sl.), sto se lcd i plazme tice, lcd je jeftiniji i ima slabiji kvalitet slike, no sa svojom cijenom konkurira plazmi. do ca. 37" lcd je mozda jos uvijek ok, a sve preko toga je plazmino podrucje. veliki minus kod lcd je da ostaju "tragovi" kod brzih pokreta, kod plazme (jos uvijek) APSOLUTNO crna boja. radujmo se hdtv...

za jednu gusjenicu, to je kraj... a za ostatak svijeta leptir...
19.06.2005. u 22:27 

dejandj

icon Re: Koji trenutno HDTV kanali se mogu gledati sa DVB karticom20.06.2005. u 10:52
Nemam nista protiv sto pisete po "renomiranim" IT casopisima, ali nesto ste pobrkali...

Ovde NIJE rec o HD-televizorima vec monitorima jer je ovo forum PC-DVB.

Citat:
davd
Citat:
dejandj: Evo poruke BIVSEG moderatora...

a u cemu je tu problem ? problem je u tvom (ne)znanju. evo da ti ja kao clan objasnim neke stvari o HDTV, ukratko. postoje dva formata hdtv, 1920x1080i i 1280x720p. i stoji za interlaced, p za progressive. nadam se da znas u cemu je razlika, inace rado na pp da ne gubim vrijeme. prvi format vazi kao americki i japanski, no drugi upravo sada "ugrozava" prvi. sto se europe tice favorit je drugi. prednosti imaju i jedan idrugi. citaj jos uvijek nema standarda. znaci jos uvijek "nema problema", proci ce jos par godina dok budemo vise znali... o slicnoj temi sam pisao u tv forumu (koji tv je najbolji ili sl.), sto se lcd i plazme tice, lcd je jeftiniji i ima slabiji kvalitet slike, no sa svojom cijenom konkurira plazmi. do ca. 37" lcd je mozda jos uvijek ok, a sve preko toga je plazmino podrucje. veliki minus kod lcd je da ostaju "tragovi" kod brzih pokreta, kod plazme (jos uvijek) APSOLUTNO crna boja. radujmo se hdtv...

E sad se VIDI "neznanje"!

Na kompovima se "i" (iliti interlaced) prikazuje DEinterlaced tj u punoj rezoluciji a ovi Flat Panel nemaju fizicke mogucnosti za tako nesto (a oni koji ipak mogu, spadaju u takav cenovni domen da je blago receno preskupo).

Koliko znam, mi GLEDAMO hdtv, (na kompjuterskim monitorima, mada ima dosta ljudi koji koriste i TV-out, za obican TV), negde oko bar godinu, dve.

Gore je spisak trenutno dostupnih kanala.

Ova tematika o "tehnologijama ekrana" je vec svakako za ultra specijalizovane forume. Sve price koje citate u "specijalizovanim IT casopisima" su proizvod MARKETINSKIH odeljenja proizvodjaca a poneke i delovanja POGRESNOG prevoda.

Uzgred, imate li pojma sta je to ksenonska lampa visogog pritiska?

Ako nemate, navratite do mene da je vidite! Mada posle tog gledanja bice nekih problama sa aparatom za gledanje i blizom okolinom.

Sve u svemu o tzv "dezinformaciji": Nema je a i nije je ni bilo (ne kod mene).
Ti (pravi) plazma ekrani se mogu videti samo u izlozima i kao paneli za javne prezentacije a retko kao kucni TV a kao kucni monitor NIKAKO. Ovde je u pitanju upravo broj tacaka koji moze da se prikaze. "Ostrina prikaza", REZOLUCIJA.

I jos nesto, bar zasad, "Plasma" je jeftinija tehnologija od tft-a. ("posto kilo" incha dijagonale)?

I jos jedna informacija licne prirode, ja i obican TV, nas, domaci, gledam na monitoru DEINTERLACED.

Sve u svemu dalju ovakvu diskusiju prenesite u "renomirani IT casopis". Oni su PLACENI da prenose marketinske informacije.

20.06.2005. u 10:52 

[es] :: BalkanSat :: PC DVB kartice :: Koji trenutno HDTV kanali se mogu gledati sa DVB karticom

[ Pregleda: 1252 | Odgovora: 15 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.