Dok se ne pojavi plug-in koji bi sve automatski radio, evo recepta koji sam ja primenio:
- Podesim Xtra playlister da radi i snima imena pesama koje su itekako potrebna. To sto snima vremena je manje vise neupotrebljivo, jer se pesma zavrsi i pocne druga a on tu promenu registruje tek posle 25 do 35 sekundi. Cak ni vreme kasnjenja nije fiksno pa je zato neupotrebljivo. (ono malo sto je upotrebljivo cu objasniti kasnije!).
- Normalno ukljucim snimanje odredjene radio stanice, obicno u trenutku kada pocinje neka pesma i odem radim neke druge stvari (spremam ispit).
- Kad ocenim da je nasnimio vazda muzike, iskljucim snimanje i promenim ekstenziju iz mpa u mp2 i ucitam u program AUDIOTOOLS (skinuo sam verziju 4.6) ali mi se cini da ima i novijih koji ima jednu lepu opciju - Auto-Tracks; koji snimljen materijal od nekoliko sati (koliko ja ucim:) razdvaja u pojedinacne pesme prepoznajuci pauze izmedju pesama i istovremeno enkodira u mp3.
- Nakon sto on odradi posao (ne traje puno), onda rucno preimenujem pesme onim redosledom iz liste koju je napravio xtraplaylist... (u tome je sva njegova upotrebljivost), sto takodje ne traje dugo radeci na klasican "seljacki" nacin u total commanderu - copy/F6/paste/Enter....
Treba malo eksperimentisati sa podesavanjima oko audiotoolsa jer dok se ne nadje pravi recept, hoce da spoji dve pesme ili jednu pesmu razdvoji na 2 (narocito ako je unpluged). Ja sma sve to veceras poceo da radim i blizu sam pravih podesavanja, od 40 pesama samo je dve spojio, odnosno prepoznao kao jednu; sto i nije lose...
Suma sumaru, ja sam zadovoljan krajnjim rezultatom pa ako je neko zainteresovan da isproba, nadam se da ce ovo pomoci!!!!
E, da, ako neko zna za neki program koji bi otprilike radio multi-rename fajlova, odnosno menjao imena fajlova iz jednog dir-a uzimajuci imena iz txt fajla (cisto da automatizujem i ovaj poslednji copy/paste korak).