Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

SATELITSKI INTERNET

[es] :: BalkanSat :: SATELITSKI INTERNET

Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 3407 | Odgovora: 49 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

acid burn
Ivana Vujcic
Zemun

Član broj: 2967

icon SATELITSKI INTERNET13.07.2002. u 16:31

Dragi moji, predpostavljam da se neki od vas bave i satelitskim internetom.Posto je to za mene trenutno jedna velika nepoznanica, zamolila bih vas da mi ukratko opisete kako to funkcionise.Kakvo je stanje na trzistu , kod nas, sto se tice kartica za satelitski internet?Da li vredi uloziti novac u tako nestoOva tema nije vezana bas za digitalnu satelitsku televiziju, ali nisam zanla gde bih drugde dobila iscrpniji odgovor, pa se izvinjavam moderatoru foruma na maloj digresiji, nadam se da ne smeta. U napred veliko hvala svima!
13.07.2002. u 16:31 

mr bean

Član broj: 3424

icon Re: SATELITSKI INTERNET14.07.2002. u 02:24
Evo ovako da te malo uputim.Internet preko satelita zasad radi samo jednosmerno tako da morash imati pristup i interentu i preko zemaljskog modema.
Kad nadjesh fajlove za skidanje salju ti ih na satelit i dobijesh i u kompjuteru preko satelita s tim sto to ide veoma brzo u odnosu na obican 56 kbs modem.Da bi sve to radilo morash najprije nabaviti DVB karticu koja se ubacuje u jedan prazni pci zlot u kompjuteru kofigurira se i povezuje se na kabel sa satelitske antene.Poznatiji pan-evropski provajder koji nudi ovaj servis je EON(pogledaj na: http://www.europeonline.com/).Imash razlicite usluge od kojih za neke ne treba ni biti povezan na internet da bi se koristili.Ja inace ne koristim to pa ako ima nekog od forumasha koji ima direkno iskustvo sa tim nek napishe vishe o tome.
Pozdrav
14.07.2002. u 02:24 

poki
slovenia

Član broj: 1193

icon Re: SATELITSKI INTERNET14.07.2002. u 16:18
Zdravo
legalno koriščenje usluga EON
Ja koristim satelitski internet. Imam račun kod EON . Sada radi samo multicast način (na europeon line naručiš šta, da ti šalju i vremenu od 30 minuta do 1 dana ti dobiješ taj paket) satelitskog interneta, do prije par meseca radio je i unicast (komunikacija kde ide upload preko modema a download preko satelita ovde su bile brzine oko 30 Kb/sek)

ne legalno koriščenje satelitskog interneta
treba ti jedan softver (File Fetch Mananger) i možeš da preuzimaš i fajlove koje su naručili drugi koristnici tog programa (nekakav satelitski Nasper) U tom programu je samo jedna caka da neče primat fajlove ako se ne logiraš preko modema na Europe on line, odmah posle logiranja možeš prekinuti modemsku vezu i dok ne prekidaš programa (može da to radi više dana brez prekida ako imaš stabilan računalnik. Evo link od tog softwera http://www.eontools.de/FFM25555Alpha.exe i stranice http://www.eontools.de

Brzine koje sam testirao: u 20 minuta sam primio divx film od 700MB.
u 1 sat sam primio dva filma od 700 downlod je bio u isto vreme.

l.p. Poki

POKI

DREAMBOX JE ZAKON.
14.07.2002. u 16:18 

ivankov
Damjan Peteh
Slovenija

Član broj: 2108

icon Re: SATELITSKI INTERNET16.07.2002. u 20:58
Zdravo

Daj, molim te malo napiši kako si sve skupa uštimao jer kod mene se pojavljuje vrlo puno Incorect fileova kad dowloadujem filmove (brzina mi ponekad dostigne i do 10 Mb na sekundu i jednostavno disk nemože sve to progutati), pogotovo ako je download dva filma ili nekih drugih programa.

lp
ivankov
16.07.2002. u 20:58 

poki
slovenia

icon Re: SATELITSKI INTERNET16.07.2002. u 23:51
Zdravo
I kod mene na početku je bilo puno incorekt fajlova . Problem je bio u sat kartici. Radio sam sa pentavision satelitskom karticom . Od kad sam zamenio i radim sa sky2 karticom po nekad i u 24 sata ni jednog inkorekt fajla.
Ivankov javi mi se na email : samoraj@email.si pa se možemo čuti telefonom.

l.p. POKI
POKI

DREAMBOX JE ZAKON.
16.07.2002. u 23:51 

AlessandroDelPiero
montenegro

Član broj: 2326

icon Re: SATELITSKI INTERNET17.07.2002. u 02:52
koliko košta i gdjje se može nabaviti sky2 kartica,dali je ona najbolja ili ima i boljih???
NOKIA 9800S
17.07.2002. u 02:52 

medvjed
iban tana
sarajevo

Član broj: 2142

icon Re: SATELITSKI INTERNET17.07.2002. u 07:36
i mene vrlo interesuje taj satelitski internet i zamolio bi nekog ako moze da mi kaze otprilike koliko ce kostat ta sky2 kartica i koliki su troskovi za pretplatu i koliko inace to kosta mjesecno ili godisnje po vasem iskustvo..

hvala
17.07.2002. u 07:36 

poki
slovenia

icon Re: SATELITSKI INTERNET17.07.2002. u 15:29

Cena kartice sky star2 je u Italiji 41 Euro bez poreza (20%) Možeš jo nabaviti u Gorizia odmah preko graničnoh prelaza Rožna Dolina , kakvih 200 metara od Italianske carine. evo htm od prodavaonice http://web.essedi.it/ a ovo je od skystar 2 koju prodavajo u nekom svom paketu za satelitski internet.
http://web.essedi.it/default2....RL=scheda.htm%3F%26ART%3D31460

Cena satelitskog interneta je 150 Euro /12 meseci A krajem prošle godine su bile akcije tako, da si dobio gratis još 3 mesece
150 euro / 15 meseci = 10 euro/mesec ako imaš nekog prijatelja da si podelita dostup do interneta onda svaki 5 eura / mesec . Može i više koristnika, ja sam testirao sa tri različita koristnika na istom provajderju sa istom lozinkom i nije bilo problema.Ali ja ne bi savetovao previše na jednu lozinku jer može biti nekih problema, pa na kraju neznaš ni više, ko ima tvoju lozinku.

l.p. poki
POKI

DREAMBOX JE ZAKON.
17.07.2002. u 15:29 

medvjed
iban tana
sarajevo

icon Re: SATELITSKI INTERNET18.07.2002. u 10:34
poki de mi molim te reci jel samo 150 eura za godinu ili ima dodatnih troskova po sek ili tako nesto posto sam vidio na europeonline pise dole :
one year basic access* monthly 9.90 € Yes
one year 10 hours/month* monthly 24.90 € Yes
one year 20 hours/month* monthly 39.90 € Yes
* For only 0,039 Euro per minute you can buy additional time for satellite surfing with "EOL/Plenexis SkyBooster".
znaci da nije neograniceno sa 150 eura ili kako???
i de mi molim te reci jos jel ja moram cekat da neko nesta naruci da skida ili mogu sebi izabrat sa neke liste neke divx filmove mp3 ilii programe da skidam??
molim te odgovori ovo ako ti nije mrsko vidim da se dobro razumijes u ovaj sat. internet
hvala unaprijed
18.07.2002. u 10:34 

poki
slovenia

icon Re: SATELITSKI INTERNET18.07.2002. u 15:59
Malo sam pogledao na EON i vidim puno promena izgleda da su zamenili neke stvari pa i ja težko razumem šta je šta kod njih.
ovakvo sam si ja protumačio multicast je sada 9.9 eura na mesec x 12 = 119 eura
ako pomnožiš sa 15 meseci iznosi skoro 150 eura pa to je isto ko prije samo drugčije serprikazuje
ako očeš i skybooster onda treba više platiti.

zaključak:
Ko nema mogučnosti da si nabavi ADSL (u Sloveniji iznosi 8.000,00 SIT = cca 35 eura na mesec neograničen dostup i brzina 512 Kbit/sek ) onaj neka nabavi satelitski internet 2Mbit/sek (dobro 2 - 3 koristnika skupa)

skidanje fajla:
nađeš neki film pritisneš desnu tipku od miške i odabereš komandu download sa EOL i fajl je odabran za download posle kad je fajl na serveru EOL ti ga naručiš i oni ti ga šalju preko satelita vreme kada če biti poslan dole ti oni jave. Ti samo paziš da je u to vreme upaljen računalnik i program za primanje fajla ovo je na grubo sve .

l.p.
poki

POKI

DREAMBOX JE ZAKON.
18.07.2002. u 15:59 

medvjed
iban tana
sarajevo

icon Re: SATELITSKI INTERNET18.07.2002. u 18:12
eh poki izvini ako sam dosadan al imam jos malo pitanja,ti si meni sad opiso legalno koristenje EON-a pretplatim se i korsitim njihov file fetch da skidam programe a de mi objasni to nelegalno koristenje sta ono moze??taj FFM nekontam kakva je prednost jer kazes moras se prvo logovat u eon da bi koristio ffm znaci da si pretplatnik a ako si pretplatnik ne znam sto je nelegalno i sta mozes sa FFM sto ne bi mogao bez njega de molim te mi to malo opsirnije pojasni ako ti nije mrsko jer mi sad to odlucuje dal da predjem na taj satelitski internet

hvala poki:)
18.07.2002. u 18:12 

poki
slovenia

icon Re: SATELITSKI INTERNET18.07.2002. u 19:20
FFM program omogučava da primaš fajle koje šalju drugi. I ne treba ti tražit po internetu samo pogledaš šta drugi šalju ako te interesuje ostaviš ako ne brišeš sa diska.Problem je samo u tome ako nisi predplatnik nemožeš pokrenut toga programa ovo je nekakav osigurač da ga ne koriste ne predplatniki. ja sam provao više puta da ga pokrenem bez logiranja na EOL Jednom mi je radilo ali sam tada imao internetnu povezavu sa modemom.ne znam dali je to omogučilo da je program počeo primati najave ali radilo je bez logiranja.
O satelitskom internetu i FFM programu je puno pisalo u satelitskim novinama TELSTAR (mislim, da izlaze i u hrvatskom jeziku)

l.p. Poki
POKI

DREAMBOX JE ZAKON.
18.07.2002. u 19:20 

vmedar

Član broj: 1946

icon Re: SATELITSKI INTERNET18.07.2002. u 20:13
EON kartica i Multidec

U Sattraktu tvrde da se sa karticom EON (koju oni prodaju) i Multidec-om mogu pratiti kodirani kanali. Tacno ili netacno? Iskustvo?
18.07.2002. u 20:13 

acid burn
Ivana Vujcic
Zemun

Član broj: 2967

icon Re: SATELITSKI INTERNET18.07.2002. u 22:59
Hvala jos jednom svima na ovako iscrpnim odgovorima. Posebno me raduje sto se diskusija na ovu temu ovako dobro razvija.Nadam se da cu i ja u nekom doglednom roku moci malo strucnije da se ukljucim.
18.07.2002. u 22:59 

medvjed
iban tana
sarajevo

icon Re: SATELITSKI INTERNET19.07.2002. u 09:14
i ja se zahvaljujem narocito pokiju jer ima strpljenja sa nama koji nismo upuceni u satletski internet ali imam jos koje pitanje:dali ja moram kupovat novu satelistksu antenu ili moga dvb karticu prikljucit na onu antenu koja mi je povezana sa humaxom mislim dal mogu gledat neki kanal na humaxu i uporedno i skidat filove s interneta ili moram imati zasebnu antenu za dvb karticu?i dali se mogu skidati filovi sa password protected pages??

hvala
19.07.2002. u 09:14 

poki
slovenia

icon Re: SATELITSKI INTERNET19.07.2002. u 10:05
najbolje je staviti sasvim svoju antenu za internet ,da ti ništa ne smeta. ako staviš pored resivera onda možeš gledati tv ali samo one programe koji su na istom polarizaciji kao satelitski internet . Sada nisam doma pa ne znam na kojoj polarizaciji ide internet mislim da je vertikal ako je tako možeš gledati sve kanale koji su vertikalni . Ovo je previše za***ano moj kolega sa kojim djelimo sat internet je jedno vreme imao tako ali je odustao i kupio antenu i LNB tako sada radi bez problema.

l.p. poki
POKI

DREAMBOX JE ZAKON.
19.07.2002. u 10:05 

medvjed
iban tana
sarajevo

icon Re: SATELITSKI INTERNET19.07.2002. u 18:54
sve je ovo super poki al ima jedna veliak mana sto europeonline nedozvoljava skidanje filova sa password protected pages steta.. dali znas neki drugi provider koji to dozvoljava??

hvala
19.07.2002. u 18:54 

Marvin Freestyle
Marvin Freestyle
New York City

Član broj: 4724

icon Re: SATELITSKI INTERNET20.07.2002. u 16:37
Kao shto vech negde odgovorih, ako nekoga interesuje nabavka DVB karte koja otkljuchava vechinu satelistkih kanala, neka mi baci mail. U pitanju je Hauppauge WinTV Nexus - S. U SatTraktu mogu da prichaju shta hoche ali njihova karta u kombinaciji sa MultiDec-om ali i drugim manje poznatim software-om ne otvara kanale.

Ono shto mene interesuje je da li neko zna gde bih ja mogao da dodjem do pretplate a la EON, ali znachi samo pretplate, bez karte. Ovi iz B.Palanke nepushtaju u prodaju nishta do septembra, a pretplate im trenutnu vaze do oktobra. Koliko sam razumeo posle se menja sistem tarifiranja, izgleda da prelaze na neshto tipa pay per MB's downloaded, shto je bezveze varijanta.

.:. LoOps Of iNfInitY .:.

Sinologic 16, Burdine Intelligent Translator, SoGo7 Data Gloves, GPL Stealth Module, Thompson Eye Phone
20.07.2002. u 16:37 

mr bean

Član broj: 3424

icon Re: SATELITSKI INTERNET20.07.2002. u 21:25
Moja preporuka je ne zalecivati se zato sto oni znaju promeniti pravila igre takoreci od danas do sutra.Desilo se to sa talijanskim provajderom NETSYSTEM koji ispocetka je promovirao skoro sve usluge bespatno s tim sto DVB kartica je koshtala 300 DM i to sa jakom kapanjom reklama.Kad su dostigli jedan odredjeni broj korisnika promenili su naglo sve.DVB karticu spustili na 100 DM i uveli tarifu po sekundu(povezivanje sa zemaljskim modemom samo na njihove POP) neku vrstu DSL recimo.To vam je ujedno i sistem po kome radi "the new economy".
Sve najbolje
20.07.2002. u 21:25 

poki
slovenia

icon Re: SATELITSKI INTERNET23.07.2002. u 22:28
ZDRAVO

Danas mi je kolega javio, (prije neki dan sam mu naručio, da malo pregleda stranicu od EON) da se u septembru neče više moči logirati sa imenom i lozinkom koju sada koristim. Problem je u tome što je u Februaru Europe on line bankrotirala, a novi vlastnik, če početi sa novim načinom zaračunavanja usluga EON. E, pa to je baš ono što je pre neki dan napisao mr bean " Moja preporuka je ne zalecivati se zato sto oni znaju promeniti pravila igre takoreci od danas do sutra " A ista je i moja preporuka.

P.S.
Godine 1995 sam imao original smartcard za Filmnet Prije kraja predplate sve propalo
godine 2002 imam original legalni dostup do EON važi mi do Februarja 2003. Prije kraja predplate i ovo če riknuti.
Od sada samo pira**ka predplata.

l.p.
POKI
POKI

DREAMBOX JE ZAKON.
23.07.2002. u 22:28 

[es] :: BalkanSat :: SATELITSKI INTERNET

Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 3407 | Odgovora: 49 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.