Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

3 pitanja meni veoma bitna

[es] :: Wireless :: 3 pitanja meni veoma bitna

[ Pregleda: 503 | Odgovora: 1 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

wintesla
wintesla
Servis autoelektronike
Cuprija

Član broj: 9763
*.yubc.net.

Jabber: MSN : boki_je@yahoo.com
Sajt: superdijag.synthasite.com

icon 3 pitanja meni veoma bitna13.05.2005. u 09:00

Imam tri pitanja.Za mene mnogo bitna , a za ostale ne znam.
1.Da li je moguce na jedan nalog da se zakace dva kompa u isto vreme.
Tj.Uzeli bi 768kb/s podelili troskove , alil zajedno u isto vreme da budemo konektovani.
2.Da li se mreza kodira, na koji nacin i zasto se to radi ako se radi?Pitam zato sto se u mom gradu prica da nije kodirano.Ako je bitno mreza je infrastrukturna.
3.Imam Gigabyte GN-WPKG 802.11b/g karticu i antenu 12db.AP je udaljen 350 metara, a ja dobijam sledece
Link quality 100%
Signal Strengt 38%
Noise level 35%.
Pitanje je sledece da li brzina zavisi od jacine signala ili ne?I ako zavisi ima li neko ideju kako ga pojacati?Za 350 metara mislimo sam da je dosta 12db.Nije home made antena.Prelistao sam ceo forum, pokusavao sa pomeranjem antene, pa cak i racunara(da bih skratio kabl antena-pc) ali nista.Ima li neko neku ideju?Ako jacina signala nema veze sa brzino onda je nebitno.
13.05.2005. u 09:00 

broker

Član broj: 2415
212.62.59.*

icon Re: 3 pitanja meni veoma bitna13.05.2005. u 09:24
1. Stavite rutier i delite konekciju kako god zelite

2. Moze da se kodira. Provajeri se obicno odlucuju da ne kodiraju jer im to komplikuje administraciju. Wireless protokol obuhvata i protokol za kodiranje pa se to svodi na podesavanje nekoliko parametara. Doduse, dosta provajdera koristi PPPoE za konekcije korisnika a i taj protokol omogucava kodiranje.

Zasto se to radi? Zato sto wireless svako moze da slusa, pa time i da prati saobracaj.

3. Na 350 m antena od 12db bi trebala da bude dovoljna, ali to zavisi od kolicine radio smetnji u okolini. Sva tri izmerena parametra uticu na brzinu. Medjutim, tiparametri su proizvoljna stvar proizvodjaca i ne znace mnogo jer se ne zna sta u stvari znace. Da bi stvarno znao kakav ti je link, moras to meriti na drugaciji ncin, makar sa NetStumblerom.

4. Ako ti treba pojacanje, uzmi bolju antenu.
13.05.2005. u 09:24 

[es] :: Wireless :: 3 pitanja meni veoma bitna

[ Pregleda: 503 | Odgovora: 1 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.