|
emilke Emil Radulovity Apatin -Novi Sad
Član broj: 43184 Poruke: 267
|
Huh, da ti opisem svoju situaciju:
Ja imam SS1, koja je full kartica, znaci koristim video i audio izlaz same kartice. Sto se distribucije tice, mozes raditi dual boot, mada ga ja nisam radio, jer sam ja odvojio jedan zaseban racunar, koji mi je multimedia box, preko kojeg gledam sat TV, slusam pesme, gledam DVD filmove, kao i DivX filmove. Koristim uz njega daljinski upravljac i to ATi Remote Wonder, koji mi radi perfektno.
SS2 MOZE da radi na njemu, medjutim, to ti nece ici tako lako, kao sto si zamislio, tj neces moci da gledas sliku na TV-u, kao sto ja gledam. Da li ces moci da ga gledas preko monitora racunara sliku, ili ne to ne znam, jer nemam sada (Bogu hvala) SS2, ali znam da je izvodljivo, neki su npr koristili SVHS svoje video kartice ka TV-u, i radili sa Linuxom i Sky Star 2, medjutim, to je malo komplikovanije, zahteva poznavanje X servera kao i kernela.
Sto se dekodiranja tice, moze, ali moras rekompajlirati VDR, tj glavni deo softwarea, koji ti daje sliku. Rekompajliranje je neophodno, zbog patchovanja, nakon cega mozes u edukatvne svrhe da gledas kanale, koji su kriptovani u Irdeto, Via, Seca1/2. Navodno se moze i nagra, medjutim meni fale neki bin-ovi.
Fajl sistem. On koristi ext3, koji je puno bolji od ext2, jer, imao sam pregrst sistema koji su mi pucali na ext2, jer je bio nestanak struje, pa nije bilo vremena da zapise bufferovane fajlove na disk, te sam morao reinstalirati sisteme. Ext3 je odlican, slobodno ga koristi.
Bootloader je Grub, znaci standardno, mada ja vise volim LILO, ali svako nek koristi sto zeli, to je osnova slobode :)
Ako si imao prilike da vidis dreambox, onda je to skoro ono sto dobijas sa VDR-om. Pisem skoro, jer ima pregrst stvari sto Dreambox ne moze a ovaj moze, sem nagre, ali cu i nju nekako napraviti, valjda.
Pitaj jos nesto, ako se setis.
Pozdrav Emil
|