Jedno je pricati o aparatu koji lici na spomenute. Da li je to tacno ili ne, to je pitanje. Koliko ja vidim razlike postoje (blic). E550 ne poznajem, a ova dva imam kod sebe i vrlo dobro ih poznajem.
Koliko neki model ima prohodnost ovisi o kriterijumu koji postavite u procenjivanju. Ako je on dobar (3) na lestvici od 1 do 5, onda 810 ne prolazi (a A610 ladno). Ako je kriterijum 1 ili 2 onda oba prolaze (naravno).
Slike su generalno zute kod vecine FUJIa a kod 810 posebno.
Mogu zagusiti server sa primerima ali ako to neko ne vidi nece mu nista pomoci ni moji primeri.
Naravno da navijam za Canona, kad je bolji. Da je obrnuto navijao bih za FUJIa.
O „S“ seriji cu samo da kazem jednu stvar: pogledajte pad cene od pojavljivanja pa do danas. Koliko su pale i da li su uopste pale? To dovoljno govori o kvalitetu.
S80 ki je cena pala za 30% a 810ki za 230%. “S“ serija je neopravdano zapostavljena na ovom forumu. Verovatno zbog visoke cene, ali to nije razlog da se bar neka rec ne prozbori.
Ali da ne duzim. 180 eura je korektna cena za 810ku i ona svakako treba biti niza od 610ke jer tamo i pripada. Bar kad je rec o krajnjem rezultatu a to je fotografija na PAPIRU.
Amerika i Engleska bice zemlja proleterska