Prije imao mađaricu 90 cm sa 2 LNB(držač kod kojeg je jedan lnb u sredini,drugi malo sa strane). Slika bila skroz ok. Sad stavio Triax 88 sa original držačem kod kojeg su oba LNB malo sa strane i -slika je lošija. LNB-i su oni koji su bili i na mađarici. E sad, ne znam što je problem:da se nije antena u transportu oštetila (otraga je malo izgrebana ali ispred nema vidljivih oštećenja) ili je možda stvar u držaču koji je različit od onog prošlog?
Slika zastane tu i tamo, pa neke poprečne linije šetaju po ekranu-slika se izobliči pa se vrati, pa se ton prekida itd. kao da je signal slab
Moram dodati prethodnom postu ako to ima ikakve veze da se kod držača mađarice drugi lnb (preko kojeg gledam hotbird) mogao šetati par centi lijevo - desno pa sam mogao tražiti najb. signal dok su kod ovog triaxova držača oba lnb fixirana.Uglavnom hotbird je slabija puno slika nego prije, astra je uglavnom ok).A možda nije uopće do držača već do antene
Evo visio na anteni i pomicao gore-dole.Uspio namjestiti nekako hotbird.Kako to ni sam ne znam.Sad mi je hotbird ok. Na ovom položaju hotbird je na 29% signala, a astra mi je sa 60tak% pala na 40-45% al je ok.
Primijetio da kad nađem signal i idem pričvrstit do kraja sa leptir šarafima triaxa nosač antene za stup da mi se sa svakim okretajem i antena malo miče gore-dole ( ovisno da li zatežem gornji/donji tj lijevi/desni leptir - šaraf.To mi je razlika u odnosu na mađaricu gdje mi se to nije dešavalo (jedino da mi nije stup preširok za triax pa se zato miče).
Držač je original Triaxov (TD series) sa 2 mjesta jednako udaljena od središta, nijedan nije u samom središtu. Možda da jedino uzmem drugu varijantu držača u kojem je jedan LNB u središtu a drugi sa strane. Tanjur je izgreban otraga (skinuta boja pedalj i po, s tim da je 3-4 cm skinuta do čelika) ali nije primijetnije udubljen. S prednje strane nemogu primijetiti ništa ovako okom
pa ti care namjestas antenu od oka,svaka cast
a da za promjenu nabavis neki istrument da ti pokaze koliku snagu signala imas i da li se smanjuje ili povecava u udnosu koji saraf pritezes (ako se nosaci antene ne pritezu jednolicno ,prilikom pritezanja sarafa na jednoj strani nosaca antena se zakrivljuje sama od sebe i gubis signal, isto vazi za gore i dolje ako imas 4 matice za stegnuti
pozdrav